Onze tweede ploeg had vandaag de kans om zich te ontdoen van de laatste plaats in het klassement. Tegenstander Herkol telde immers maar één puntje meer.

Alhoewel doelman Eyckens bij zijn eerste tussenkomst lijf en leden moest riskeren en daarvoor zelfs werd bestraft met een gele kaart, was het toch lang wachten op echt doelgevaar. We waren maar tien minuten meer verwijderd van het rustsignaal toen Derwa de eerste grote kans op de bezoekende doelman besloot. Jelle Rykx deed het daarna beter toen hij na samenspel met Huub Jans fraai afrondde. Willems kopte nog eens net over zodat iedereen het zeker eens zou kunnen zijn met de kleine voorsprong bij de koffie. Toch staken de bezoekers daar een stokje voor. Bij één van hun zeldzame aanvallen kregen ze te gemakkelijk een vrijgeleide om de gelijkmaker te scoren. 

In de tweede helft kreeg Halen genoeg kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Zo legde Rykx een aantal keer de bal panklaar voor Niels Willems die spijtig genoeg telkens niet kon afronden. Ook Derwa kwam nog in in een ideale positie om te scoren maar besloot een levensgrote kans naast het doel. Herkol werd niet uitgeteld en kreeg zelfs uitzicht op meer toen het weer heel onverwacht op voorsprong kwam. Halen probeerde met de moed der wanhoop om ten minste dan nog een gelijkspel uit de brand te slepen maar moest in de slotfase de kelk tot op de bodem ledigen.

De verliescijfers waren zeker te zwaar maar we mogen niet ontkennen dat onze jongens wel een aardig lesje kregen in efficiëntie.  Daarin was het verschil tussen beide ploegen groot en vormt de verklaring voor deze toch wel onnodige nederlaag.

Ploeg : Eyckens; Vaes, Vanbergen, Van Den Hoogen, Verwichte, Vanderheyden, Rykx, Derwa, Jans, Vanhoudt, Willems, Soetaerts, Smeets, Knapen, Vanwelckenhuyzen
Doelpunt : Rykx

Met dank aan Ronnie Bastijns