Na de verdienstelijke prestaties van de afgelopen weken bleef de puntenoogst in vergelijking te karig. Met de komst van Achel zou Halen in zijn laatste thuiswedstrijd van het jaar daarin trachten verandering te brengen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan tegen een ploeg die vlot meedraait in de subtop en bovendien de topschutter van de reeks in zijn rangen telt.

Beide ploegen startten met de beste bedoelingen om er een open en attractief duel van te maken. Helaas vertaalde zich dat niet in veel doelgevaar. De doelmannen werden nauwelijks aan het werk gezet. De bezoekers kwamen het kortst bij een doelpunt toen Moerenhout bij een scrimmage zijn deviatie te vroegtijdig als doelpunt vierde. Aan de overzijde zorgde Jelle Rykx met een scherp aangesneden voorzet voor wat verwarring maar dat was het dan ook voor de eerste helft….

Na de koffie probeerde Achel meer druk te zetten. In het eerste kwartier moesten de groentjes zich dan ook beperken tot verdedigen. Kansen creëren leek echter een onmogelijke opgave te blijven. Ook nu moest Jordy Claes nauwelijks de handen uit de mouwen steken om zijn derde clean sheet van het seizoen binnen te halen. Halen kwam onder de steriele druk uit en zorgde nadien voor meer evenwicht in de partij. Gilissen en Rykx staken voorzichtig hun neus aan het venster vooraleer Jo Blockx de grootste kans niet voorbij doelman Brecko kreeg. Zo bleef het spannend tot op het einde en daar moest deze confrontatie het ook vooral van hebben. Op de peper en het zout bleven we helaas tevergeefs wachten tot het laatste fluitsignaal .

Het logisch gelijkspel brengt ons weer niet veel vooruit in het klassement. Gelukkig haalden onze rechtstreekse concurrenten ook weinig punten. Hoeft het nog gezegd dat de laatste match van de heenronde in Bregel in dat opzicht superbelangrijk wordt ? 

Ploeg : Claes, Peeters, Schepmans, Deferm, Puttenaers, Vandepoel, Mendez-Fernandez, Blockx, Kryuchkov (76′ Özpoyraz), Rykx, Gilissen.
Gele kaarten : Gilissen, Schepmans