Na enkele pijnlijke nederlagen werd Halen meer dan ooit in de rol van underdog gedrongen voor het duel tegen onze naaste buren.  Alles wat we zouden kunnen meepikken leek voor aanvang van de partij pure winst te zijn. 

Dat voetbal geen exacte wetenschap is en soms helemaal geen rekening houdt met de logica werd in deze wedstrijd nog maar eens bewezen. De groentjes trokken zich niets aan van de naam en faam van de ambitieuze bezoekers. In het eerste halfuur kregen Mendez-Fernandez en de in de basis debuterende Derwa ieder een uitgelezen mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Dat zou naar het beeld van het spel logisch en verdiend geweest zijn. We denken niet dat trainer Meykens aan de overzijde tevreden zal geweest zijn van wat zijn ploeg er van terecht bracht, ook niet in het verdere verloop van de eerste helft. Een poging van Gerrits (bovenkant lat) was inderdaad ver van genoeg om daar veel verandering in te brengen.

Ook in de tweede helft bleef Halen het spel bepalen. De eerste kans was voor Mendez-Fernandez, schitterend vrij gespeeld op rechts door Kryuchkov. Zijn schot likte de onderkant van de lat. Op het uur kon Puttenaers, eveneens van op de rechtse flank, de gepast inlopende Gilissen bereiken die eindelijk voor de dik verdiende voorsprong zorgde. Even later had onze hardwerkende spits helemaal voor de beslissing kunnen zorgen na klungelen in de Herkse verdediging. Doelman Valkeners kon zijn poging in de korte hoek echter afstoppen. In het laatste kwartier lieten de gasten dan toch eindelijk van zich spreken. Aan thuiszijde kon de bal nog moeilijk in de ploeg gehouden worden en dat verhoogde automatisch de druk waaronder de elf van Marc Indeherberge kwamen te staan. Claes pareerde eerst nog magistraal een kopbal van kortbij van de ingevallen Swinnen. Daarna werd hij evenwel heel ongelukkig geklopt door een nieuwe kopbal van Peeters die jammerlijk door zijn handen glipte.

Met deze puntendeling blijven we met gemengde gevoelens achter. De uitspraak dat als we iets konden thuis houden pure winst zou zijn ging helemaal niet meer op. Halen verdiende vandaag gewoon de 3 punten. Dat gebeurde nu niet maar toch moet de prestatie van vandaag het vertrouwen weer opgekrikt hebben voor het vervolg van de competitie. Het behoud (de enige doelstelling dit seizoen) zal zeker niet zonder slag of stoot bewerkstelligd worden. Een onmogelijke zaak lijkt het aan de andere kant ook weer niet te zijn. Puntjes blijven echter broodnodig, daarom is het best zo vlug mogelijk opnieuw te oogsten. Misschien zondag al op verplaatsing bij Herkol ?

Ploeg : Claes, Blockx, Schepmans, Peeters, Puttenaers, Vandepoel, Mendez-Fernandez, Derwa (81′ Jans), Ă–zpoyraz (75′ Vanhoudt), Kryuchkov, Gilissen.
Doelpunten : 62′ Gilissen 1-0, 82′ Peeters 1-1