Het heerlijk milde zonnetje zorgde er voor dat de toeschouwers moeiteloos werden opgewarmd voor aanvang van deze belangrijke partij. Gelukkig maar, want van wat de auteurs tussen de krijtlijnen ons in de beginfase opdisten was er niets om wild enthousiast van te worden. Veel ordeloos spel in het middenveld met uitermate weinig geslaagde combinaties waren een tijdje schering en inslag. De eerste die hieraan iets wou verhelpen was thuisspeler Güvenç. Claes verijdelde zijn verdienstelijke poging. Lang moesten we niet wachten op een tegenreactie. Ömer Özpoyraz werd een echte kwelduivel voor de gastheren met tal van gevaarlijke voorzetten, die telkens doelgevaar opleverden.  Spijtig genoeg kon alleen Jo Blockx één van zijn juweeltjes met het hoofd afronden. Jonas Vandepoel en Tuur Gilissen (op de lat) waren iets minder succesvol. Dat de thuisploeg daarna het evenwicht wat kon herstellen hoefde niet dadelijk een ramp te zijn. Voor dreiging of kansen konden ze nauwelijks zorgen.

Natuurlijk was de kleinste voorsprong geen garantie op winst. Daarom gingen de groentjes na de rust op zoek naar een bevrijdende tweede treffer. Mendez was daar dichtbij en we hadden onze beste man, Özpoyraz, graag die belangrijke goal zien scoren toen hij alleen voor doelman De Boevere echter net over het doel besloot. De thuisploeg kraakte maar begaf niet. Özpoyraz bleef het proberen met tal van nu vooral goed getrapte hoekschoppen maar een succesvol verlengstuk kregen die niet,  hoe onder andere de mee opgerukte Brecht Deferm ook daar zijn best voor deed. Het doelpunt viel, zoals dat dan wel meer gebeurt,  aan de overzijde toen kapitein Panis onverhoopt de gelijkmaker naast een machteloze Claes binnenkopte. Een belangrijk keerpunt in dit vervroegd degradatieduel want het gaf de thuisploeg vleugels. Claes voorkwam met een prachtige save een gemaakt doelpunt. Marc indeherberge voelde nattigheid en probeerde het roer om te gooien met de inbreng van de  debuterende Derwa , die met een goede invalbeurt in moeilijke omstandigheden bewees wat in zijn mars te hebben en Steffen Vanhoudt. Toen Brecht Deferm even daarna tegen een tweede gele kaart aankeek begonnen we al vrede te nemen met een gelijkspel. Dat puntje werd ons helaas ook nog door de neus geboord in de toegevoegde tijd bij een foutieve ingreep van Schepmans.  Van op de stip had Janssen geen medelijden en bracht hij zo de Maaslanders in de zevende hemel.

We moeten er niet om heen draaien. Dit is een bittere pil om slikken. De twee laatste wedstrijden tegen rechtstreekse tegenstanders brengen geen punten op. Dit had anders kunnen lopen mits wat meer efficiëntie voor doel, wat natuurlijk ook een kwaliteit is. 
De technische staf zal in de loop van volgende week heel wat mentaal oplapwerk op te knappen hebben om de naar horen zeggen voorbeeldige sfeer in de groep te houden . De voorbereiding van de derby tegen Herk zal er niet gemakkelijker op worden. Maar laat dat nu net een motivatie zijn voor volgende zaterdag. Wat zou het mooi zijn om voor een verrassing te zorgen tegen onze ambitieuze buren, die ondanks een recente trainerswissel ook niet aan hun beste seizoen toe zijn….elke wedstrijd, tegen wie dan ook, biedt telkens een nieuwe kans….of dat nu is als favoriet of  als underdog.

Ploeg : Claes, Peeters, Schepmans, Deferm, Puttenaers (81′ Vanhoudt), Vandepoel, Mendez-Fernandez (81′ Derwa), Blockx, Özpoyraz, Kryuchkov, Gilissen (67′ Willems).
Doelpunten : 22′ Blockx 0-1, 71′ Panis 1-1, 92′ Janssen (strafschop) 2-1
Rode kaart : Deferm (2 X geel)