De promotie naar eerste provinciale komt nu wel heel dichtbij. Dat is de heuglijke conclusie na de ruime overwinning in deze heenwedstrijd.
Op het grote veld van Hamont had Halen het helemaal niet gemakkelijk in de eerste helft. De thuisploeg nam de touwtjes vlot in handen en dirigeerde het spel knap richting Jordy Claes. Toch was deze laatste nog niet echt op de proef gesteld tot Schepmans te kort op hem terugspeelde . Leao Kessels profiteerde om er 1-0 van te maken..

Daarna werd die voorsprong echter meer dan gewettigd. Thys vuurde een raket af die de bovenkant van de lat scheerde en Claes moest nu wel alert zijn op een paar goed gerichte afstandsschoten. Tel daar nog een ultieme redding bij van Deferm nadat Gielen was doorgebroken en een terecht afgekeurd doelpunt van Peeters wegens buitenspel en je begrijpt dat de groentjes het niet onder de markt hadden. De enige doelkans aan de overkant voor Wouter Neven had zomaar de gelijkmaker kunnen opleveren maar daarmee kon doelman Emmers niet akkoord gaan. Hamont leidde verdiend bij de rust.
Met de kleine achterstand bleef na de koffie alles mogelijk. Nadat Maes voor de thuisploeg het naliet om de voorsprong te verdubbelen kantelde het spelbeeld. Hamont leek zijn beste pijlen te hebben verschoten en kreeg het fysiek een stuk lastiger. De groentjes wonnen meer en meer duels en waren ook efficiƫnt voor het doel. In een tiental minuten tijd leidde dit tot een ruime voorsprong.

De door de thuissupporters op de korrel genomen Bjorn Ruytinx voelde zich meer en meer in zijn sas en zette Tuur Gilissen op weg naar de gelijkmaker. Hamont kreeg geen tijd om zich te herstellen van deze opdoffer.  Rykx en Neven duwden hen verder kopje onder. Jordy Claes deed ook nog zijn duit in het zakje door een verraderlijk schot van Maes uit de benedenhoek te duwen. Een aantal gele kaarten in de slotfase werd er met de glimlach bijgenomen. Alleen de noodzakelijke vervanging van Neven (kwetsuur enkel ?) noopte tot enige bezorgdheid.

We mogen met een dergelijke uitgangspositie natuurlijk vol vertrouwen uitkijken naar de terugwedstrijd. Dan kan de kers op de taart worden gezet na een uitstekend seizoen ! Afspraak zaterdagavond om 20.00 u

Ploeg : Claes, Peeters, Schepmans, Deferm, Blockx, A. Hegic, Mendez-Fernandez, Rykx (85′ Decatte), Ruytinx, Neven (74′ Hulshagen), Gilissen (90′ Soetaerts).
Doelpunten : 19′ Leao Kessels 1-0, 62′ Gilissen 1-1, 68′ Rykx 1-2, 73′ Neven 1-3
Gele kaarten : Rykx, Ruytinx, Schepmans, Gilissen