Na de ruime thuiszege kon Halen met veel vertrouwen afreizen naar Peer. In principe was de klus al zo goed als geklaard maar toch bleef er natuurlijk enige waakzaamheid nodig. In voetbal weet je immers nooit…

De hoop voor de thuisploeg op een half mirakel was al bijna helemaal verdwenen van in de eerste minuut. De afwerking van M. Hegic was echter niet conform met de actie die er aan voorafging. Peer mocht dus stilletjes blijven hopen maar kon niet zorgen voor veel gevaar . Het was integendeel Halen dat via Rykx en Neven nog het gevaarlijkst was. Toch zouden de gastheren op voorsprong komen via Gijbels. Onze jongens lieten zich echter niet van de wijs brengen en beperkten de schade. Fysieke schade was er nog wel toen M. Hegic noodgedwongen moest vervangen worden door Jan Hulshagen.

In het begin van de tweede helft kon de thuisploeg ook geen stormloop ontwikkelen. Na een tiental minuten vond Marc Indeherberge het tijd om Bjorn Ruytinx in te brengen. Een meer dan geslaagde zet zou blijken even later. Bjorn nam op zijn eigengereide manier een voorzet van Deferm in ontvangst en plaatste hem heerlijk binnen voor de 1-1.Meteen ook de beslissing voor de kwalificatie. De spanning was er af en beide ploegen gingen daarna voluit op zoek naar de overwinning. Hulshagen miste een goed kans op voorzet van A. Hegic en aan de overkant beging Jo Blockx een strafschopovertreding op Vaes. Buntinx zorgde voor de 2-1 maar dit was maar voor even. Een minuutje later zorgde Gilissen immers al voor de gelijkmaker, nadat Neven tegen de lat had gekopt  In de ultieme slotfase moest Claes een vrijschop van Mennes afweren en trof Jan Hulshagen de onderkant van de lat.

Het werd een billijk gelijkspel na een partij waarin Halen nooit echt in de problemen kwam en zich vlot plaatste voor de volgende ronde.
Daarmee kan het hoofdstuk Peer positief afgesloten worden en kunnen we ons richten op het volgende. Daar wordt Hamont onze tegenspeler. De winnaar van dit duel speelt volgend jaar in eerste provinciale ! Afspraak woensdag voor de heenwedstrijd in Hamont.

Ploeg : Claes, Peeters, Deferm, Schepmans, Blockx, A.Hegic, Mendez-Fernandez (55′ Ruytinx), Rykx (70′ Decatte), M. Hegic (43′ Hulshagen), Neven, Gilissen.
Doelpunten : 29′ Gijbels 1-0, 63′ Ruytinx 1-1, 83′ Buntinx (strafschop) 2-1, 84′ Gilissen 2-2