Halen kon met een geruststellende voorsprong beginnen aan deze belangrijke terugwedstrijd. Mits een goede afloop was de promotie naar eerste provinciale een feit. Door de officiële goedkeuring van de voetbalbond voor de fusie in Zonhoven, wordt de finale van de eindronde inderdaad overbodig. Beide finalisten promoveren naar de hoogste provinciale reeks.

De partij begon uitstekend voor de thuisploeg. Ruytinx wou de bal voor zich vrij maken in de zestien maar daar stak een bezoekende verdediger een handje voor. Emmers stopte bijna de strafschop van Bjorn, die tergend traag toch over de doellijn binnen ging. Het moeilijkste werk leek achter de rug want nu moesten de bezoekers al 4 maal scoren. Niets liet zo iets vermoeden in het verder verloop van de eerste helft. Leao Kessels had wel beter kunnen doen op een voorzet van Geelen maar raakte de bal helemaal verkeerd. Het was  Jelle Rykx die de beste kans kreeg aan de overkant maar net iets te ver uitweek om Emmers echt in moeilijkheden te brengen. 

In het begin van de tweede helft kwam Hamont op gelijke hoogte via een vrijschop van Geelen. Zou het dan toch nog een echt duel worden op het scherp van de snee ? Jan Hulshagen had veel twijfels kunnen wegnemen. Eerst kon hij een uitstekende voorzet van Jo Blockx niet benutten aan de tweede paal en even later verhinderde doelman Emmers dat Halen opnieuw op voorsprong kwam. Toen Vrijsen aan de overzijde wel raak trof werd het ongezond spannend voor de thuisaanhang. Het werd overleven voor groen-wit in de laatste 20 minuten. De gasten deden er alles aan om verlengingen uit de brand te slepen. Jordy Claes werd echter niet meer voor onoverkomelijke problemen gesteld. Toen zijn overbuur Emmers in de blessuretijd mee in de aanval was,  trapte Mendez-Fernandez nog net naast vanop eigen helft.. Meteen de laatste fase die voor opluchting en veel blijdschap zorgde aan Halense kant.

We moeten toegeven dat Halen zeker niet zijn beste partij van het seizoen speelde. Velen hadden niet verwacht dat het nog zo spannend zou worden en Hamont zijn vel nog zo duur zou verkopen. Toch mogen we ondanks de nipte nederlaag vandaag vooral trots zijn. Er wordt weer een positief hoofdstuk bijgeschreven in de annalen van KMD na een bijzonder knap seizoen. Een seizoen dat de groentjes mogen afsluiten tegen Bregel dat samen met ons promoveert.

Ploeg : Claes, Peeters, Schepmans, Deferm, Blockx, A.Hegic, Mendez-Fernandez, Hulshagen, Ruytinx, Rykx (88′ Decatte), Gilissen.

Doelpunten : 9′ Ruytinx (strafschop) 1-0, 54′ Geelen 1-1, 70′ Vrijsen 1-2
Gele kaarten : Hulshagen, Rykx, Ruytinx

Met dank aan Ronnie Bastijns