In de laatste wedstrijd van de voorbereiding was Amandina een gewillig slachtoffer, een ideale gelegenheid om vooral te oefenen op onze productiviteit. De nieuwbakken derde provincialer kon immers te weinig gewicht in de schaal leggen om te spreken van veel tegenstand.

In wat wel eens de type-opstelling zou kunnen zijn voor volgende week, wanneer het serieuze werk begint, overklaste Halen de buren van bij de aftrap. Opvallend in de bloemlezing van kansen , assists en doelpunten is wel de naam van Jelle Rykx.

Voordat hij Muamer Hegic de openingstreffer voorschotelde had hij al eens de paal getroffen. Het volgend doelpunt was een vrijschop van Jelle op de knikker van Blockx en voor de 3-0 zorgde hij zelf met een afstandsschot in de rechterbenedenhoek. Net voor de rust zette hij een vlotte combinatie op met Bjorn Ruytinx maar voorkwam doelman Vandendyck hogere cijfers.

Na een fout op Hulshagen ging het festival Rykx echter onverbiddelijk door in het begin van de tweede helft. Met een strafschop werd het 4-0. Vooraleer Wouter Neven kon profiteren van voorbereidend werk van Ruytinx en weer Rykx voor de 5-0 was Amandina als bij wonder al ontsnapt aan een echte doelpuntenkermis. Het ging allemaal veel te gemakkelijk en dan wordt er al eens te nonchalant omgesprongen met de kansen. Zo kwam er in de laatste fase slechts nog eentje bij en daarin was Rykx voor één keer niet betrokken. Het was Muamer Hegic die Jo Blockx voor het slotakkoord deed zorgen. Alhoewel Halen verdedigend nauwelijks op de proef werd gesteld, kon doelman Jordy Claes toch vertrouwen opdoen door Reekmans van een own-goal te behoeden en een schicht van Tim Jordens in hoekschop te verwerken. Een eerreddend doelpunt werd de moedige bezoekers op die manier niet gegund.

Marc Indeherberge kan terugkijken op een degelijke voorbereiding maar zal het met ons jammer vinden dat hij door kwetsuren niet kon rekenen op zijn ganse groep. Zo is de lange onbeschikbaarheid van D’Ignazio, een speler waarop geteld werd om het voortouw te nemen, een streep door de rekening. Hopelijk keren Kruychkov, Decatte en andere Vandenhoogens, ook sterkhouders van zijn selectie, vlug terug. Het is aan de anderen om te tonen dat ze die afwezigheid kunnen opvangen, waaraan we niet twijfelen. Ze kunnen dat alvast heel vlug bewijzen in Kermt aanstaande zaterdag om 20 uur waar met Thor Hasselt hen een geduchte tegenstander opwacht.

Doelpunten : 4′ Hegic M. 1-0, 16′ Blockx 2-0, 29′ Rykx 3-0, 46′ Rykx (strafschop) 4-0, 67′ Neven 5-0, 85′ Blockx 6-0

Opstelling : Claes, Peeters, Deferm (46′ Reekmans), Blockx, Hegic A., Mendez-Fernandez, Hulshagen (68′ Schepmans), Rykx, Hegic M., Ruytinx, Neven (68′ Somers).

Met dank aan Ronnie Bastijns