Na de knappe overwinning bij Thor Hasselt op de openingsspeeldag, kreeg Halen het bezoek van Schoonbeek-Beverst. De Bilzenaren hebben opnieuw duidelijke titelaspiraties na de twee voorbije seizoenen waar de promotie telkens net werd gemist. Liefst 13 trainers in onze reeks zien ze op het einde op de eerste plaats Er wachtte ons weer een moeilijke avond, dat leek duidelijk van voor de aanvang.

Marc Indeherberge had geen redenen om zijn ploeg te wijzigen en liet dezelfde 11 starten. In het eerste kwartier werd er vlot gecombineerd maar op echte kansen was het wel even wachten. De eerste was voor bezoeker Nijs die door de buitenspelval glipte en van kortbij doelman Claes niet kon verschalken. Het zou niet de laatste keer zijn dat Schoonbeek het naliet efficiënt te zijn en dat zou hen later zuur opbreken. Ruytinx en Rykx zorgden voor de eerste gevaarlijke tegenprikken maar het was toch weer Nijs die het naliet net voor affluiten voor de openingstreffer te zorgen na goed voorbereidend werk van Cops, één van de betere bij de groenwitten.

We hadden ons zeker niet verveeld in de eerste helft maar toen moest het beste toch nog komen. In de eerste tien minuten na de koffie leek Halen het laken naar zich toe te trekken. Jan Hulshagen kreeg de beste kans maar stuitte op doelman Bollen. Dat Schoonbeek een goed geheel heeft lijdt geen enkele twijfel maar wanneer het weer de kansen kreeg om op voorsprong te komen, sprongen Yosuf en opnieuw Nijs daar veel te slordig mee om. Aan de andere zijde stond er echter opnieuw een Bjorn Ruytinx, dat is een tijdje geleden na al zijn succesvolle omzwervingen, die het scoren nog helemaal niet verleerd is. Met een goed geplaatst schot in de linkerbenedenhoek verloste hij Halen op dat ogenblik van moeilijke momenten met de 1-0. De buit was daarmee nog helemaal niet binnen maar Yosuf verzuimde het weer om voor de gelijkmaker te zorgen. Het was voor de thuisploeg na de openingstreffer nu nog meer speculeren op de snelheid van de ingevallen Wouter Neven, zeker nadat trainer Bekkers nog meer risico’s ging nemen door een aanvaller meer op te brengen. Toen Nijs het voor de zoveelste keer liet liggen, deden Ruytinx en Rykx het licht helemaal uit met een fraaie combinatie en dito afwerking.. En met dat licht uitdoen… toch nog maar even wachten voor de laatste 10 minuten waar de score nog hoger had kunnen oplopen via Neven en Mendez. Hogere cijfers hadden de bezoekers nu ook niet verdiend want ze zorgden samen met onze jongens voor een aangename pot voetbal.

Het is allemaal nog veel te vroeg om conclusies te trekken maar feit is dat trainer Indeherberge er in geslaagd is om een ploeg met een systeem te vormen waarin de spelers zich thuis voelen. Met de ontegensprekelijke kwaliteit die er voorhanden is, gekoppeld aan onder andere veel fysiek en loopvermogen met een uitstekende groepsgeest, zit er duidelijk muziek in. We hopen nog op meer van dat, te beginnen met de wedstrijd van volgende week in Henis.

Ploeg : Claes, Peeters, Deferm, Schepmans, Blockx, Hegic A., Mendez-Fernandez, Hulshagen (92’Somers), Rykx, Ruytinx (90′ Reekmans), Hegic M. (46′ Neven).

Doelpunten : 66′ Ruytinx 1-0, 84′ Rykx 2-0