In dit stadium van de voorbereiding zal de technische staf al wel weten met welk spelsysteem het wil uitpakken in de competitie en welke spelers in de groep daar het best voor in aanmerking komen. Voor dit laatste ben je echter afhankelijk van bepaalde factoren zoals kwetsuren en ook nog vakantie dezer dagen. Het was dus ook (noodgedwongen) wat herschikken in de oefenwedstrijd tegen het Brabantse Racing Butsel (2de provinciale). Het resultaat in dergelijke matchen mag dan van minder belang zijn,toch zal Marc Indeherberge ongetwijfeld weer nuttigeĀ  conclusies hebben kunnen trekken uit de prestaties van zijn selectie.

Halen begon het sterkst aan de partij met een goed schot van Rykx en een kans voor Neven aan de tweede paal na een prima voorzet van Rykx. Wouter kopte echter naast . Nadien kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en even voor het halfuur zelfs op voorsprong via Michiel Clemens. Even voordien had doelman Eyckens al een poging van diezelfde Clemens onschadelijk gemaakt. Groenwit reageerde wel maar had het moeilijk om aan uitgespeelde kansen te geraken. Het moest dan maar gebeuren op stilstaande fasen. Net voor de rust was de gelijkmaker bijna een feit op pogingen van Hulshagen en vooral Muamer Hegic (gered op de lijn), telkens op hoekschoppen van Rykx.

In de tweede helft keken we naar een evenwichtig spelbeeld met weinig doelkansen. Aan Halense kant waren de pogingen van Gilissen en M.HegicĀ  wel verdienstelijk maar de bezoekers toonden zich, vooral in het laatste kwartier , toch scherper voor doel. Zo kwamen ze in het slot na een poging op de lat ook aan het beslissend tweede doelpunt.

Ploeg : Eyckens, Peeters, Deferm, Blockx, Hegic A., Mendez-Fernandez, Hulshagen, Rykx (75’Schepmans), Neven (82′ Reekmans), Hegic M., Gilissen (75′ Somers).

Met dank aan Ronnie Bastijns