Daar waar het tegen Stal aanvankelijk een fiasco dreigde te worden wegens onbeschikbaarheid van minsten 4 spelers, waaronder de doelman, kwam toch bijna iedereen opdagen (tenzij het natuurlijk klonen waren van de bedoelde spelers) en konden we op onze normale sterkte van start gaan.

We verwelkomden Kilian Sheffield na een lange blessure terug in onze rangen en ook Yasin Ortakose en Tom Roelens waren nog eens van de partij.

Halen ging voortvarend van start. Al in de eerste minuut mocht Jens Meekers een corner trappen en enkele minuten later dwong Jens zelf een hoekschop af. Onze jongens verhoogden de druk nog en in de 6e minuut lanceerde Jochen Naert met een splijtende steekpas Rens Reynders richting het bezoekende doel.

Rens liep nog enkele meters en schoof vervolgens laag binnen in de hoek, buiten het bereik van de doelman. 1-0 Een klassedoelpunt!

Het Halense meesterschap hield nog even aan en enkele minuten later moest de bezoekende doelman ver zijn doel uit om voor de neus van Rens Reynders redding te brengen met de voet.

Het ging misschien wat te gemakkelijk en Halen ging wat op zijn lauweren rusten. Nooit doen jongens, zo is het Romeinse rijk ook naar de klo, sorry , bliksem gegaan .(476 N.C., de Visigoten met Odoaker, geleend van Rome, in de spits verslaan de Romeinen met 5-0, de Romeinse doelman Romulus Augustulus gaat bij 3 goals grof in de faut wanneer hij zittend op een bak Jupiler aan het sms-sen is met zijn lief).

We willen maar zeggen dat Stal nu meer in de match kwam en op zijn beurt voor gevaar zorgde. Eerst moest Kevin Verwichte kordaat ingrijpen , vervolgens ging een schot maar net voorlangs het Doel van Daan Vlekken en vlak daarna moest Daan in extremis redding brengen om een doorgebroken aanvaller van de gelijkmaker te houden.

Het spelpeil zakte aanzienlijk en er was veel onnodig balverlies door slechte passen.

Er kwamen nog wel wat kansen en de meeste waren voor Halen. Eerst ging Rens Reynders alleen op het doel af maar de keeper kon met de voet in corner verwerken, vervolgens verlengde Rens een door Stef Cleeren getrapte vrijschop over het doel en daarna zagen wij een voorzet-schot van Jochen Naert dat over het doel zeilde. Jochen speelde vandaag een zeer goede partij.

Inmiddels had trainer Velkeneers Kilian Sheffield ingebracht en Jacob Esquenet mocht even rusten. Kilian zorgde onmiddellijk voor gevaar toen hij na een combinatie met Rens Reynders en Jens Meekers op het vijandelijke doel af ging, maar de doelman kon nog net redding brengen.

In het laatste kwartier kwamen de bezoekers nadrukkelijker opzetten. Gelukkig was er de vandaag weer zeer goed spelende Kevin Verwichte die in de kijker liep met enkele belangrijke tussenkomsten en uitstekend positiespel.

Echt gevaarlijk werd het toen Daan Vlekken enkele minuten voor affluiten in de voeten moest op een Stalse doorbraak en vlak daarna moest hij een gevaarlijke lage voorzet voor een bezoekende aanvaller wegduwen.

We gingen rusten met een 1-0 voorsprong die hoger had moeten zijn en het vertoonde spel was voor verbetering vatbaar.

De klus was dus nog lang niet geklaard want zo’n krappe voorsprong is vlug verspeeld. Het was ons wel opgevallen dat de bezoekende doelman zelden zijn handen gebruikte . Misschien wist hij niet dat een keeper dat mag, maar het kan natuurlijk ook zijn dat het een veldspeler was , dus hier lagen kansen.

De tweede helft begon zoals de eerste, dus met Halen in de aanvallende rol en we hadden al vrij snel succes. Na een goede inspanning van Yasin Ortakose belandde de bal bij Jens Meekers die Tijs Vanderlinden bediende. Van dichtbij deponeerde Tijs de bal laag in het doel. 2-0 in de 50e minuut.

In de euforie over deze tweede treffer was de concentratie even zoek en na balverlies in onze verdediging moest Keeper Daan Vlekken in de voeten van een bezoekende aanvaller.

Het was slechts een strovuur van de bezoekers want het initiatief bleef nu geruime tijd in handen van onze jongens.

Eerst zagen we een kopbal van Jochen Naert op een corner van Stef Cleeren die over ging en een minuut daarna kopte Yasin Ortakose hard in handen van de doelman.Tenslotte was er nog een hard schot van Rens Reynders dat achter het doel ging, misschien had Rens hier beter een voorzet gegeven.

De bezoekers konden niet voor veel gevaar zorgen. Onze verdediging onder leiding van kapitein Maxime Windmolders had de zaak goed onder controle. Op rechts speelde Tom Roelens vandaag een degelijke partij.

Even na het uur was er toch een bezoekende doorbraak waarbij een Stalse aanvaller ongeveer 15 meter buitenspel liep, maar gelukkig was er weer een zeer attente Daan Vlekken die tijdig zijn doel uit kwam. Vlak daarna zag de scheids alweer een flagrante offside van een bezoeker over het hoofd.We menen ons te herinneren dat we deze scheids hebben zien binnenkomen met een witte stok en een donkere bril , weliswaar zonder geleidehond. Het is geen bewijs, maar we hebben zo’n donkerbruin vermoeden .

Gelukkig liep alles goed af en het Halense aanvalswerk ging nog even door. Een ver schot van Jacob Esquenet werd door de doelman gepakt, vervolgens dreigde Kilian Sheffield op pas va n Rens Reynders maar de keeper grabbelde de bal uit zijn voeten en tenslotte schoot Jochen Naert over na een verdienstelijk inspanning van Tijs Vanderlinden .

Tien minuten voor tijd schoot Kilian Sheffield van dichtbij op de doelman, Jens Meekers hernam maar de bal ging net naast

In de slotfase werden de bezoekers nog enkele malen gevaarlijk via uitvallen, maar hun afwerking was ondermaats. Een bal ging net naast ons doel en Daan Vlekken keerde een fel schot van dichtbij . Daan was vandaag weer foutloos en hield voor de tweede keer op rij zijn netten proper.

De score had nog hoger kunnen oplopen in de laatste minuten want Rens Reynders knalde een corner van Jens Meekers op de doelman en Kilian Sheffield schoot van dicht bij net naast.

De laatste kans was nogmaals voor Rens Reynders die alleen op het doel afging maar vanop 5 meter schoot Rens onbegrijpelijk net over de winkelhaak.

Het bleef dus bij een 2-0 overwinning, maar gezien de kansen had het ook 7-2 kunnen zijn. Het was zeker geen saaie partij maar het spel kon beter tegen deze toch eerder zwakke tegenstander. Maar als je niet goed speelt en toch wint komt het uiteindelijk ook wel in orde.

Wat hebben we nog geleerd : De oude Romeinen waren echte zuipers, maar voetballen ho maar, en Jupiler drink je best na de wedstrijd.

De spelers: Daan Vlekken, Jacob Esquenet,Kevin Verwichte,Tom Roelens, Jens Meekers,Kilian Sheffield,Mil Vanherwegen,Jochen Naert,NickDewijngaert, Tijs Vanderlinden, Maxime Windmolders,Rens Reynders,Stef Cleeren,Yasin Ortakose

Trainer: Luk Velkeneers

Afgevaardigde : John Dsinter

Verslaggever: John Dsinter