We zijn in de winning mood en de tegenstander van vandaag Ham United had zijn twee wedstrijden verloren, dus op papier leek dat een haalbare kaart.

Trainer Luc Velkeneers moest enkele basisspelers missen , daarom werd beroep gedaan op enkele u17 die het overigens voortreffelijk zouden doen.

De leiding was in handen van een minzame heer op leeftijd die in de loop van de wedstrijd nog van zich zou laten horen.

Al vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide ploegen er tegenaan. De bezoekers dreigden het eerst maar gelukkig was er een goede ingreep van Kevin Verwichte om orde op zaken te stellen. Onmiddellijk, daarna moest doelman Daan Vlekken zijn doel uit om redding te brengen op een te korte terugspeelbal.

Halen replikeerde gevat en in de 7e minuut lanceerde Maxime Windmolders met een loepzuivere pas Jochen Naert richting het Hamse doel. Jochen liep nog enkele passen en schoot vervolgens onhoudbaar in de verste hoek. 1-0 . Alweer vroeg gescoord in een wedstrijd, het wordt zo’n beetje ons handelsmerk.

Amper 2 minuten later was er alweer gevaar voor het bezoekende doel toen de keeper net voor de neus van Tijs Vanderlinden de bal kon wegwerken, maar wel binnen bereik van de goed gevolgde Mil Vanherwegen die zijn kopbal zag afgeweerd .

Halen was het meest aan de bal en kreeg de beste kansen maar af en toe zorgden de bezoekers ook voor het nodige gevaar. Zo moest Daan Vlekken vliegensvlug zijn doel uit en oog in oog met een aanvaller kon hij een schot van dichtbij nog afweren, een klasse redding van onze doelman die ook vandaag weer een dijk van een wedstrijd speelde.

Maar zoals gezegd was het Halen dat de meeste kansen afdwong en dat gebeurde voornamelijk via Rens Reynders die uitzonderlijk sterk acteerde op de linkerflank en met gouden passen bleef strooien. Eerst bediende hij Mil Vanherwegen, maar de doelman kon nog net ingrijpen , vlak daarna deed hij het nog eens over, maar ditmaal kon Mil net niet bij de bal. Daarna volgde een heerlijke zwaaibal voor het doel richting Jens Meekers, maar net voor de neus van Jens werd de bal in corner verwerkt.

We schrijven de 20e minuut wanneer Daan Vlekken op een tegenaanval de bal moeilijk onder controle krijgt en wij dachten dat de bal over de lijn was geweest. Gelukkig reageerde de scheids niet en Maxime Windmolders was er als de kippen bij om de bal te ontzetten.

Onmiddellijk daarna moest Daan opnieuw plat op een venijnig laag schot en werd een voorzet goed weggekopt door Wannes Wyckaert. Hier kwamen we even goed weg.

Maar dan was het weer aan Halen. De onvermijdelijke Rens Reynders zette nog maar eens voor naar Mil Vanherwegen die nipt naast schoot en vervolgens bediende Jochen Naert met een uitgekiende pas Jens Meekers die alleen richting het bezoekende doel trok. Jens omspeelde heel handig de doelman en schoot vervolgens laag binnen. 2-0 in de 24e minuut.

Lang konden we niet genieten want even was de concentratie zoek en amper twee minuten na onze treffer kon Ham tegenscoren toen het onze verdediging in gebreke vond. Ook de uitgelopen Daan Vlekken kon hier geen redding meer brengen en zag de bal naast zich in het doel verdwijnen. 2-1

Trainer Velkeneers verving nu Mil Vanherwegen door Kilian Sheffield. Kilian stond nog maar net op het veld toen Rens Reynders op het randje van buitenspel mocht doorgaan. De doelman redde gebrekkig en Rens kon de bal in de loop van Kilian spelen die eenvoudig kon binnen duwen. 3-1

De bezoekers probeerden te reageren, maar goede tussenkomsten van Jacob Esquenet en de vandaag weer sterke Kevin Verwichte brachten redding. Te noteren valt dat de bezoekers vaak op en soms over het randje speelden met tackles met twee voeten vooruit, maar de scheids liet voorlopig begaan.

Jarne Van Esch werd nu ingebracht voor Jens Meekers en Jarne begon onmiddellijk pressing te zetten op rechts.

Pech kende Tijs Vanderlinden toen hij 5 minuten voor affluiten uitviel met een snee in zijn voorhoofd en de wedstrijd niet verder kon zetten.

Op slag van rust was er een fout op Kilian Sheffield op 18 meter van het doel. Een kolfje naar de hand van Rens Reynders die zijn prima vrijschop heel knap zag gekeerd door de doelman. De bal sprong echter binnen het bereik van de goed gevolgde Kobe Triekels die keihard onder de lat binnenschoot. 4-1

Met deze stand gingen we rusten na een zeer genietbare eerste helft.

We stonden dan wel ruim voor maar in de kleedkamer vroeg trainer Velkeneers zijn spelers om toch wel alert te blijven want Ham leek nog niet bereid om te capituleren.

En dat bleek ook zo te zijn want vanaf het begin van de tweede helft begonnen de bezoekers met zware druk te zetten. Bij een Hamse doorbraak moest Daan Vlekken weer eens in de voeten en er was een knappe ingreep van Wannes Wyckaert nodig om verder onheil te voorkomen.

Het bleek maar uitstel want na 5 minuten gleed Jarne Van Esch ongelukkig uit in het strafschopgebied en nam daarbij een tegenstander mee. Penalty. Het werd een keiharde lage bal in de hoek waar Daan Vlekken nog heel dicht bij zat. 4-2

Ham rook bloed en drukte door. De ploeg speelde zeker niet slecht maar was behoorlijk opgefokt en wat een zeurpieten zeg, voortdurend werd er gemuild tegen de scheids, die daar dan vaak nog oren naar had want hij begon uiterst merkwaardige beslissingen te nemen, zoals op aanvraag vrijschoppen en offsides toe te kennen.

Eerst zagen we nog twee klasse reddingen van Maxime Windmolders op evenveel doorbraken. Maxime loste het beide malen op met een perfecte sliding. Niet zonder risico maar o zo mooi als het goed gedaan wordt.

Maar dan op het kwartier ging Jochen Naert op links aan de haal en zijn knappe voorzet bereikte Rens Reynders die onhoudbaar binnenknalde. 5-2 en een terechte beloning voor twee spelers die telkens weer de ploeg dragen.

Het was het doelpunt dat we nodig hadden en de wedstrijd leek beslist, maar nauwelijks 2 minuten later volgde weer een vreemde scheidsrechterlijke beslissing. We denken dat Jochen Naert in het strafschopgebied even kuchte of zoiets en plotseling viel er een bezoekende speler om en weer ging de bal op de stip. Het moet zeker de lichtst toegekende strafschop geweest zijn sinds de Spaanse edelman Don Qui Sjot rond 1550 het voetbal heeft uitgevonden.

Veel protest natuurlijk van onze spelers en gekanker in de dugout, wat doet zo’n ouwe scheidsrechter nog op een voetbalveld. Maar niet overdrijven jongens zo oud was ie nu ook weer niet heb ik gezien, van net na de Franse Revolutie (1789-1794) . Zelf ben ik van net na de 80 jarige Oorlog (1568-1648), toen werden de stadions nog verlicht met fakkels en flambouwen. En als een scheids dan slecht had gefloten , dan werd hij na de wedstrijd onthoofd en daarna gevierendeeld en uitgesmeerd over het veld in de middencirkel. E n dan gingen we met spijkerschoenen dansen op de resten en daarna werd hij weggejaagd, overdekt met pek en veren. Ja zo ging dat destijds! Maar die mooie tijden zijn helaas voorbij. Het ergste wat een falende fluitenier tegenwoordig kan overkomen is dat hij na de match geen kus krijgt van trainers en afgevaardigden. Maar zoals reeds gezegd, onze scheids was ondanks alles een charmante mens.

Zo, inmiddels is het gezever op en rond het veld voorbij en de penalty ongeveer 25 meter naastgeschoten , dus waar maken we ons eigenlijk druk over , we spelen verder, want daar moet Daan Vlekken alweer in de voeten van maar liefst twee aanvallers om een doelpunt te voorkomen.

Halen sloeg onmiddellijk terug met een door Stef Cleeren getrapte vrijschop die door Kobe Triekels knap werd ingekopt, maar door de doelman in extremis uit de winkelhaak werd geranseld. Vlak daarna kon Stef weer een vrijschop nemen , ditmaal richting Jochen Naert, maar die zag zijn kopbal door een verdediger van de lijn geveegd.

Op en neergaand spel dus, maar de Hamse aanvallers werden steeds kundig opgevangen door onze verdediging terwijl de Halense tegenaanvallen steeds voor gevaar zorgden. Zo kon de doorgebroken Jens Meekers even na het halfuur nog net door de doelman worden gestopt en kon Kilian Sheffield na mooi samenspel met Rens Reynders nogmaals scoren, maar zijn doelpunt werd wegens (volgens ons onterecht) buitenspel afgekeurd.

Vijf minuten voor affluiten werd dan nog een vrijschop door Jochen Naert van op 18 meter in het pak geschoten.

De laatste offensieve acties waren voor een moedig voortspelend Ham, maar zij vonden een sterk spelende Kevin Verwichte op hun weg en dan was er nog een laatste schot dat echter over het doel van Daan Vlekken ging.

Een verdiende 5-2 overwinning dus, de derde al op rij en dit na een wedstrijd met een hoog amusementsgehalte gekruid met de nodige pittige fases en met een meer dan behoorlijk spelpeil.

Een pluim ook voor trainer Velkeneers die in de loop van het seizoen zijn team heeft uitgebouwd tot een evenwichtig geheel waarin iedereen zijn plaats weet.

Volgende week geen wedstrijd en de week daarna opnieuw thuis tegen , even op de kalender kijken, ja hier heb ik het , tegen Halveweg Zonhoven.

De spelers : Daan Vlekken,Jacob Esquenet,Kevin Verwichte,Wannes Wyckaert,Jens Meekers,Jarne Van Esch, Mil Vanherwegen, Jochen Naert, Kilian Sheffield, Tijs Vanderlinden,Maxime Windmolders,Rens Reynders, Stef Cleeren,Kobe Triekels

Trainer: Luc Velkeneers

Afgevaardigde : John Dsinter

Verslaggever: John Dsinter