Na de dolle feestvreugde bij de inauguratie van Donald “grab them by the pussy” Trump, was het nu tijd voor die andere belangrijke gebeurtenis waarnaar het hele universum nu al wekenlang gepassioneerd en met ingehouden adem naar uitkijkt, de wedstrijd in en tegen SK Heusden . De eerste match in het nieuwe jaar dus beste wensen aan iedereen.

Trainer Luc Velkeneers kon beschikken over de meeste basisspelers en er was nog een extra versterking in de persoon van Oliver Maenen. Heusden bracht een zeer jonge ploeg in het veld met nog maar weinig ervaring, dus hier lag een goede kans op een overwinning, mits de zaken serieus werden aangepakt.

En dat deden onze jongens want ze grepen de tegenstander onmiddellijk bij de keel.

Dat resulteerde al vlug in een aanval op links met een puike voorzet van Tijs Vanderlinden die Nick Dewijngaert net niet kon inkoppen. De gastheren konden hier weinig tegen inbrengen en ondergingen de Halense druk . In de 10e minuut lanceerde Levi Deflem Rens Reynders met een splijtende dieptepas. De doelman kon nog net ingrijpen voor Rens kon scoren.

Het was maar uitstel van executie want kort daarna bereikte Jens Meekers Rens Reynders met een uitgemeten voorzet. Rens liep nog 3 stappen en besloot vervolgens laag en hard in de korte hoek . 0-1

En het was nog lang niet gedaan. een poging van Nick Dewijngaert belandde in handen van de keeper, een door Jochen Naert afgedwongen corner werd door Levi Deflem voor het doel gezwierd en maar ternauwernood door de doelman weggebokst en tenslotte was het weer Rens Reynders die een bal hard en laag nipt voorlangs schoot.

Het eerste halfuur kon de thuisploeg geen enkele kans afdwingen. Dat kwam ook door het degelijke werk van onze verdediging onder leiding van kapitein Maxime Windmolders met een hardwerkende Jacob Esquenet op de linkerflank.

Het was wachten op een tweede Halense treffer en die kwam er ook even voor het halfuur. Een Halense aanval dreigde te stranden wegens balverlies van Nick Dewijngaert, maar de lokale verdediging slaagde er niet in om de bal te ontzetten die voor de voeten van Rens Reynders rolde. Rens aarzelde geen seconde en knalde hard en laag binnen. 0-2

Halen drukte nu even het gaspedaal maximaal in en binnen de 2 minuten zagen we een voorzet van Oliver Maenen die Tijs Vanderlinden net niet kon binnenkoppen, gevolgd door een dubbelpas tussen Levi Deflem en opnieuw Tijs Vanderlinden die door Levi werd overgeknald en tenslotte een pas van Jochen Naert op Rens Reynders , maar ditmaal zag Rens zijn schot overgaan.

Daarna ging de Halense storm wat liggen en trainer Velkeneers bracht Stef Cleeren, en Mil Vanherwegen in voor Nick Dewijngaert en Jacob Esquenet die even mochten rusten.

Heusden stak nu af en toe de neus aan het venster en keeper Daan Vlekken moest een eerste keer ingrijpen op een laag schot.

Verder gebeurde er niet zoveel meer in die eerste helft. Het spel kabbelde wat op en neer en we zijn inmiddels aangekomen in de 43e minuut met een hoekschop voor Heusden die echter over het doel van Daan Vlekken werd geschoten.

We gingen dus rusten met een ruim verdiende 0-2 voorsprong die eigenlijk nog hoger had moeten zijn.

Tijdens de rust drukte trainer Velkeneers zijn spelers op het hart om de aandacht niet te laten verslappen. We waren veel sterker dan de jonge tegenstander maar we moesten oppassen om ons niet te laten verrassen. Kortom, doorgaan zoals we de eerste helft waren begonnen, aanpakken die tegenstanders en maal ze tot bietenpulp.

En zo geschiedde, want al kort na het begin van de tweede helft zagen we een hard en hoog schot van Jens Meekers dat in corner werd verwerkt. Vervolgens was er een voorzet van Oliver Maenen die nog net door de keeper kon worden gepakt en vlak daarna lanceerde Jens Meekers een voorzet tot bij Oliver Maenen die de bal niet voorbij de doelman kreeg. Dat kwam in belangrijke mate doordat de doelman Ollie bij zijn voeten vasthield. In feite een zuivere penalty, maar de scheids stond ongeveer 250 meter verder van de zon te genieten en misschien wel van zijn lief te dromen, het zal ons verdomme worst wezen , hij reageerde niet.

Doorspelen dus , nu via Tijs Vanderlinden die een schot net over ziet gaan. Het prijsschieten ging door, nu weer met een hoekschop van Stef Cleeren die gebrekkig wordt weggewerkt en vervolgens door Rens Reynders overgeknald.

Een derde treffer kon niet uitblijven en die viel dan ook rond de 10e minuut. Een zeer hoge voorzet van Maxime Winmolders (we verdenken Maxime er van dat hij een vliegtuig wilde raken) belandde op het hoofd van Rens Reynders die schitterend binnenkopte . 0-3 Zeker het mooiste doelpunt van de wedstrijd en een terechte beloning voor Rens die zich ook nu weer een genadeloze afwerker betoonde .

De wedstrijd was hiermee natuurlijk gespeeld maar nog was de Halense honger niet gestild. De thuisploeg probeerde wel wat tegenwerk te leveren, maar goed verdedigend werk van Kevin Verwichte zorgde er voor dat het gevaar al in de kiem werd gesmoord. De jonge thuisploeg voetbalde niet onverdienstelijk, maar was gewoon niet opgewassen tegen het veel sterkere Halen.

Het sloopwerk ging dus verder met een knappe combinatie die vertrok bij Maxime Windmolders die Mil Vanherwegen bereikte die op zijn beurt Rens Reynders lanceerde. Ditmaal knalde Rens echter hard over. Vervolgens zag Jochen Naert een schot gepakt door de doelman .

In de 20e minuut was het weer raak. Voor de verandering bediende Rens Reynders Tijs Vanderlinden met een strakke voorzet van op links, die door Tijs feilloos werd binnengekopt. 0-4 en hiermee werd ook Tijs beloond voor een knappe wedstrijd.

Even werd Heusden nog gevaarlijk op een doorbraak, maar Daan Vlekken was tijdig zijn doel uit en kon een laag schot onschadelijk maken.

Even na het halfuur viel het laatste doelpunt. Een afgeweken bal kwam via Nick Dewijngaert voor de voeten van Mil Vanherwegen die met een kanonbal de 0-5 eindstand vastlegde.

Halen speelde nu de wedstrijd rustig uit en er was even voor affluiten nog een laatste kans voor Jens Meekers, zoals altijd zeer actief, maar Jens kende geen geluk want hij schoot van dichtbij over het doel.

Het bleef dus bij een ruime 0-5 overwinning die nog veel hoger had kunnen uitvallen tegen een ploeg die geen enkel moment echt in de wedstrijd was. Er werd goed gespeeld en we zagen mooie doelpunten. Een goed begin dus van het nieuwe jaar.

Volgende week spelen we thuis tegen ik zou niet weten wie want ik heb nog geen kalender en ben het Luc vergeten te vragen. Het zal echter geen makkie worden want we gaan enkele basisspelers moeten missen , waaronder onze doelman. We zullen zien hoe trainer Velkeneers dit gaat oplossen.

De spelers: Daan Vlekken, Jacob Esquenet,Kevin Verwichte,Jens Meekers, Levi Deflem,Mil Vanherwegen,Jochen Naert,Nick Dewijngaert, Tijs Vanderlinden, Oliver Maenen,Maxime Windmolders,Rens Reynders, Stef Cleeren.

Trainer: Luc Velkeneers

Afgevaardigde : John Dsinter

Verslaggever: John Dsinter