De krappe overwinning bij Leopoldsburg had weer wat hoop gegeven om toch nog een woordje mee te spreken in het degradatiedebat. Natuurlijk moest er dan ook geoogst worden tegen Alken, ploeg die zich na een moeizame start vlot naar het midden van het klassement had gespeeld.

In een evenwichtige eerste helft waren de doelkansen schaars. De beste was voor de bezoekers maar doelman Claes behoedde Halen met een prima redding voor een onverdiende achterstand . Gilissen en Rykx probeerden het aan de overzijde met enkele verdienstelijke afstandsschoten. Toen iedereen al vrede begon te nemen met een juiste brilscore bij de rust haalde Jonas Vandepoel vernietigend uit met een loeier in de winkelhaak. Een doelpunt om u tegen te zeggen. Helaas zou onze middenvelder geen vervolg kunnen geven aan zijn uitstekende prestatie. Nog voor affluiten had hij zichtbaar last van een kwetsuur.

Enkele minuten na de rust moest onze kapitein definitief afhaken. Zijn vervanging deed de thuisploeg helemaal geen goed. Jelle Rykx kreeg eerst nog wel een uitstekende kans om de voorsprong te verdubbelen maar geraakte niet voorbij doelman Dingenen. De bezoekers kwamen daarna zonder te imponeren wat beter in de partij en een ongelukkige baltoets van Mendez-Fernandez liet hen zelfs toe voor de gelijkmaker te zorgen. De net ingevallen en aalvlugge Hideg profiteerde en trapte via de binnenkant van de paal de 1-1 binnen. Het was dus opnieuw beginnen voor de groentjes die met een gelijkspel niets zouden opschieten. Inzet en goede wil waren er zeker genoeg maar dat alles volstond niet om de verdedigers van Alken in moeilijkheden te brengen. Toen de gasten in de slotfase met zijn tienen verder moesten na de uitsluiting van Lenskens (tweede gele kaart) bleek dat ook voor hen geen obstakel te zijn om nog met de drie punten aan de haal te gaan. Eerst verijdelde Claes nog een poging van Maes maar even later moest ook hij zich gewonnen geven op een kopbal van Manshoven. Met de moed der wanhoop probeerden de groentjes nog een puntje uit de brand te slepen.  De ultieme poging van Vanhoudt met een subliem hakje belandde echter juist naast het doel.

Het werd dus een zure nederlaag met wellicht ernstige gevolgen. Alhoewel het mathematisch nog allemaal kan wordt de redding in praktijk een quasi onmogelijke opgave. Hopelijk kunnen trainers en spelers ondanks de hachelijke situatie nog voldoende motivatie vinden om er in de resterende wedstrijden toch het beste van te maken.  Een sportieve plicht die ze al kunnen nakomen in de eerstvolgende partij tegen Park Houthalen, ploeg die ook nog volop verwikkeld is in de degradatiestrijd.

Ploeg : Claes, Peeters, Schepmans, Deferm, Puttenaers, Vandepoel (49′ Mendez-Fernandez), Blockx, Vanhoudt, Derwa, Rykx, Gilissen.
Doelpunten : 40′ Vandepoel 1-0, 63′ Hideg 1-1, 85′ Manshoven 1-2
Gele kaart : Vandepoel.