De loodzware kalender van januari had niet veel punten opgebracht. Om zich nog enigszins in het degradatiedebat te mengen restte er geen andere mogelijkheid dan tegen de rechtstreekse tegenstanders die nu volgen de hachelijke situatie proberen recht te zetten.
Alhoewel Marc Indeherberge wat spelers kon recupereren moest hij het toch zien te rooien zonder Claes , Puttenaers en de geschorste Rykx.

De eerste helft van de partij was aangenaam om  volgen. Beide ploegen gingen vol voor de drie punten en dat zorgde ook voor het nodige doelgevaar. De bezoekers kwamen op voorsprong via Verjans.  De groentjes antwoordden met een uitstekende lange bal van Derwa op Peeters die de inglijdende Willems voor de gelijkmaker zag zorgen. Het bleef goed op en af gaan tot de man in het zwart (deze avond in het geel)  kordaat naar de strafschopstip wees na een aangeschoten bal op de hand van Schepmans. De eerste twijfelachtige fase…   Sleypen trapte de gasten opnieuw op voorsprong. Toen even later Thierie het snelst op een hoekschop reageerde leek het pleit helemaal beslecht. Toch bracht Willems opnieuw hoop toen hij alert reageerde op een flater van doelman Heyninck.

Het kon met een 2-3 tussenstand nog alle kanten uit na de rust. Halen kon best de gelijkmaker claimen voor een goed openingskwartier. Gilissen en Neven konden opgelegde kansen helaas niet afwerken. De ingekomen Mendez-Fernandez werd later op heel onorthodoxe wijze afgestopt in de zestien. Scheidsrechter Jorissen oordeelde dat er niets aan de hand was… een tweede twijfelachtige fase dus… De bezoekers kwamen nauwelijks nog aan een kans die naam waardig, enkele afstandsschoten konden Eyckens niet bedreigen. Ook Halen leek zijn beste pijlen te hebben verschoten en daar hadden de noodgewongen vervangingen van Özpoyraz en Neven wellicht veel mee te maken. De referee dacht toen misschien dat hij dan nog maar een hoofdrol moest opeisen. Een aangeschoten bal tegen de hand van een verdediger van Zepperen in hun kleine zone vond hij nu geen strafschop waard. Een derde twijfelachtige fase… We zeggen het niet graag maar dit was toch van het goede teveel om de rol van deze brave man in de nederlaag te minimaliseren. 

Deze belangrijke zespuntenwedstrijd liep dus uit op een sisser. Het wordt nu natuurlijk aartsmoeilijk om het tij nog te doen keren. We kunnen alleen maar hopen dat groen-wit vooral de mentale kracht vindt om de wedstrijd volgende zaterdag bij hekkensluiter Leopoldsburg tot een goed einde te brengen.

Ploeg : Eyckens, Peeters, Deferm (76′ Jans), Schepmans, Blockx, Vandepoel, Derwa, Neven (68′ Kryuchkov), Özpoyraz (53′ Mendez-Fernandez), Gilissen, Willems.
Doelpunten : 15′ Verjans 0-1, 23′ Willems 1-1, 30′ Sleypen (strafschop) 1-2, 40′ Thierie 1-3, 45′ Willems 2-3
Gele kaarten : Schepmans, Willems

Met dank aan Ronnie Bastijns