Na de knappe prestatie van afgelopen week was de hoop groot dat ook koploper Koersel de drie punten niet op een schoteltje zou toebedeeld krijgen. Noodgedwongen moest er wel aan de basiself gesleuteld worden door de afwezigheid van Puttenaers (gekwetst) en Derwa (ziek).

Dat de groentjes veel vertrouwen hadden geput uit hun gelijkspel tegen Beek lieten ze merken vanaf de eerste minuut. De bezoekers voelden zich de laatste weken een stuk minder in hun sas en dat was er ook nu aan te merken. Halen kregen een paar uitstekende kansen om met een verdiende voorsprong te gaan rusten maar was helaas niet efficiënt genoeg. Tuur Gilissen was er een aantal keer dicht bij. Eerst trapte hij op een doorgestoken bal van Willems net naast, een andere poging werd van kort bij het doel verijdeld door doelman Frederix. 

Ook Kryuchkov maakte het de portier heel moeilijk met een kopbal na een hoekschop van Özpoyraz. Aan de overzijde moesten we lang wachten op een doelpoging. Een degelijke aanval werd besloten met een schot van Helsen, dat echter heel hoog over het doel ging. Het was illustratief voor het spel van de leiders, die heel blij mochten zijn met de blanke score aan de rust.

Na de koffie kwam er meer evenwicht in de partij. De gasten kregen nu wel een aantal goede doelkansen maar ook Halen liet zich niet onbetuigd. Wouter Neven, die zijn heroptreden maakte na een langdurige kwetsuur, liet zien dat hij nog een serieuze versterking kan betekenen voor de rest van de competitie. Jammer dat Gilissen en Willems niet van zijn uitstekende voorzetten konden profiteren. Vooral Niels trok zich bijna de haren van het hoofd toen zijn kopbal tegen de deklat belandde. De spanning bleef te snijden tot het einde. Vooral Simsek probeerde aan de andere kant de bakens te verzetten. Dat hij onmiskenbaar een talent is weten we nog uit een ver verleden maar ook hij kreeg zijn ploeg niet echt op de rails. Het zou ook meer dan gevleid zijn moesten ze met meer dan één punt aan de haal gegaan zijn.

Na de wedstrijd was het gevoel dubbel. Blij met het meer dan degelijk spel, aan de andere zijde ontgoocheld dat het maar één puntje opleverde. In de strijd tegen de degradatie helpt het ons niet echt vooruit. Toch moet het een motivatie zijn voor de volgende opdrachten. In Torpedo Hasselt wacht volgende zondag een nieuwe moeilijk duel maar kansen liggen er zeker wel, wie weet voor een broodnodige driepunter. 

Ploeg : Claes, Peeters, Schepmans, Deferm, Blockx, Vandepoel, Rykx, Özpoyraz (77′ Mendez-Fernandez), Kryuchkov (46′ Neven), Gilissen, Willems (90′ Jans).
Gele kaarten : Gilissen, Vandepoel.