In deze zeer belangrijke wedstrijd waarin beide ploegen de kans kregen om zich onderaan het klassement wat meer ademruimte te verschaffen, kreeg Jelle Rykx opnieuw zijn kans in de basis. Hij moest er trachten voor mee te zorgen dat de puntjes in Halen bleven vooraleer zijn schorsing van 2 weken inging als gevolg van zijn rode kaart in Alken.

Alhoewel er werd getracht snel te combineren gebeurde dat aanvankelijk te onzorgvuldig langs beide kanten om voor doelgevaar te kunnen zorgen. Enkel Ömer Özpoyraz probeerde een aantal keer vruchteloos met pogingen van ver en die waren niet van die aard dat ze doelman Goossens in de problemen brachten. Toch moest die laatste meer dan bij de pinken zijn toen Kryuchkov perfect opende op Özpoyraz om het scorebord blank te houden. Het was al zeer spijtig dat die kans niet werd benut en het werd alleen maar erger toen Reumers aan de overkant in de tegenreactie een defensieve flater afstrafte om de bezoekers verrassend op voorsprong te brengen. De groentjes waren even van de kook maar herpakten zich met een vrijschop van Ryckx die tegen de paal belandde en een schot in één tijd van Gilissen net naast. 

De thuisploeg moest de onterechte achterstand dan maar proberen recht te zetten in de tweede helft. Özpoyraz toonde dadelijk zijn goede intenties met een pegel waar Goossens heel veel moeite mee had en strooide daarna met goede voorzetten waarmee Mendez(over) en een kopbal van de ingekomen Willems (naast) helaas geen gelijkmaker opleverde. Puttenaers werd ook nog een keer zeer verdacht opgehouden in de zestien maar de man in het zwart zag er geen graten in. Zoals het dan dikwijls gebeurt viel het doelpunt aan de overzijde met een snelle tegenaanval afgerond door Pluymers. Boeken toe en licht (figuurlijk) uit zou je dan denken… Toch was dit niet het geval want toen op een voorzet van Puttenaers de bal op de arm van een bezoekend verdediger viel vond de scheidsrechter dit wel voldoende om een elfmeter te fluiten. Mendez bracht opnieuw hoop vanop de stip met de aansluitingstreffer. Er restte nog wel wat tijd en groen-wit probeerde er alles aan om ten minste de meer dan verdiende gelijkmaker op de bordjes te brengen. Het nam naarmate de tijd verstreek natuurlijk meer en meer risico’s op gevaar van gevaarlijke counters. Meeuwen speelde die zelden of nooit goed uit en Kryuchkov en Puttenaers kwamen dan nog wel heel dicht bij de 2-2 maar uiteindelijk trokken de gasten toch aan het langste eind.

Deze ongelukkige nederlaag brengt ons nu natuurlijk in een moeilijk parket. Er zit echter niets anders op om de ruggen opnieuw te rechten en beter te doen volgende week in Maasmechelen, ook een ploeg die de puntjes zeer goed kan gebruiken en waar ons weer een rasechte zespuntenwedstrijd wacht…

Ploeg : Claes, Peeters, Schepmans, Deferm, Puttenaers, Vandepoel, Mendez-Fernandez, Rykx, Özpoyraz, Gilissen (46′ Willems), Kryuchkov.
Doelpunten : 26′ Reumers 0-1, 68′ Pluymers 0-2, 69′ Mendez-Fernandez 1-2.