Na de deugddoende overwinning in Alken had Marc Indeherberge weinig redenen om zijn ploeg te wijzigen. Enkel Schepmans nam zijn plaats centraal in de verdediging terug in.

Halen begon best goed aan de wedstrijd en Özpoyraz liet zich dadelijk opmerken met een aantal gevaarlijke voorzetten van op de rechtse flank. Op eentje had Kryuchkov de beste kans maar zijn kopbal ging net over. Helaas voor ons nam de thuisploeg gaandeweg van toen af de match in handen. Flankaanvaller Bieniek liet eerst nog een reuzekans liggen toen hij alleen voor Claes naast besloot maar toen Schepmans de bal verloor aan Grossi was het even later wel raak. Op het halfuur speelde Vanhoudt de bal te kort in op het middenveld waardoor de aartsgevaarlijke Bieniek weer in het straatje kon worden gestuurd. Schepmans kon hem alleen foutief afstoppen ten koste van een strafschop. Een koud kunstje voor Pellegriti die Claes de verkeerde hoek uitstuurde en voor de 2-0 ruststand zorgde.

De tweede helft mocht Jelle Rykx mee proberen de bakens te verzetten in de plaats van Vanhoudt. Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch lieten de gastheren met tussen haakjes hun prachtige accomodatie ons lange tijd in de waan dat er heel misschien nog iets in zat. Ze morsten immers gretig met een aantal opgelegde kansen. Aan de andere kant werd doelman Coyette echter te weinig op de proef gesteld. Het dichtst bij een tegentreffer kwamen we nog na een geharrewar voor zijn doel na een hoekschop van Özpyraz. Er was geen doorkomen aan, ook niet bij een verdienstelijk afstandsschot van Rykx. In het laatste kwartier, na een aantal vervangingen aan beide zijden, diepte Houthalen alsnog de score verder uit na inleggers van Bieniek en Boonaerts. 

Geen punten dus vandaag. Toch is er helemaal geen man overboord na deze zware nederlaag. We kunnen ons nog altijd optrekken aan het feit dat de ploegen zich in de tweede helft van de rangschikking qua aantal punten heel kort bij elkaar bevinden. Een van die ploegen is Meeuwen, onze volgende tegenstander. Misschien de ideale opponent om voor een nu wel noodzakelijke overwinning te zorgen…

Ploeg : Claes, Peeters, Schepmans, Deferm, Puttenaers, Vandepoel (76′ Colin), Vanhoudt (46′ Rykx), Mendez-Fernandez, Özpoyraz, Kryuchkov (76′ Blockx), Gilissen.
Doelpunten : 21′ Grossi 1-0, 32′ Pellegriti 2-0 (strafschop), 77′ Bieniek 3-0, 85′ Boonaerts 4-0.
Gele kaart : Schepmans