Op het kunstgrasveld van Koersel stond Halen voor de moeilijke taak om een positief vervolg te breien aan de overwinning van afgelopen week. Marc Indeherberge veranderde één naam in de basiself. Steffen Vanhoudt kreeg de opdracht om spelmaker Simsek bij de thuisploeg het leven zo zuur mogelijk te maken.

Als je in de aanvangsminuut echter een heel ongelukkig doelpunt moet slikken, valt dit plan nog voordat je het kan uitvoeren al voor een stuk in duigen.  Het zal flankverdediger Ballet worst wezen dat hij de aanleiding was voor deze vroege opdoffer. Van op de rechterflank viel zijn voorzet zo maar binnen achter een verbouwereerde Claes.

Achtervolgen dus en dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. De thuisploeg hield controle over de wedstrijd en toen Coenen foutief werd gestuit in de zestien, benutte Simsek in twee tijden een strafschop voor de 2-0. Een dergelijke achterstand kan je natuurlijk niet elke week ophalen maar toch weigerden Blockx en Rykx zich daar zo maar bij neer te leggen. Jelle werd nogal onorthodox tegen de mat gewerkt maar hier zag scheidsrechter Gijsen blijkbaar geen graten in.

Na de rust wijzigde onze trainer zijn spelconcept (met drie in de verdediging) en bracht met Colin en Neven twee nieuwe namen. De groentjes probeerden de thuisploeg onder druk te zetten en Willems kwam net iets te kort voor de aansluitingstreffer. Door onze aanvallende intenties kwam er natuurlijk ook meer ruimte voor de counter en vergat Clerckx eerst balverlies van Jonas Vandepoel af te straffen. Even later kende hij minder genade bij een voorzet van Simsek voor de 3-0. De partij was definitief beslist maar toch bleef Halen verdienstelijk op zoek gaan naar de op zijn minst eerreddende tegentreffer. Het was de ingevallen Kryuchkov die daar in het slot uiteindelijk ook voor zorgde. Zo bleven de cijfers binnen de perken.

Een puike prestatie van onze doelman en de nonchalante afwerking van de gastheren waren daar niet vreemd aan.
Volgende zaterdag komt Torpedo Hasselt op bezoek, ploeg die ook zijn start wat heeft gemist met een 4 op 12. Hopelijk kunnen we hun mogelijke wederopstanding nog wat langer uitstellen. 

Ploeg : Claes, Peeters, Schepmans, Vandepoel, Puttenaers (46′ Colin), Mendez-Fernandez, Blockx (46′ Neven), Ozpoyraz, Vanhoudt (69′ Kryuchkov), Rykx, Willems.

Doelpunten : 1′ Ballet 1-0, 19′ Simsek 2-0 (strafschop), 55′ Clerckx 3-0, 85′ Kryuchkov 3-1.