Na de afgetekende nederlaag in Zonhoven moest de technische staf afgelopen week het moreel proberen hoog te houden en waar nodig te herstellen . Er wachtte opnieuw een moeilijke opdracht tegen fusieploeg Bree-Beek,  een ploeg met veel ambitie voor het eindklassement en goed gestart met twee overwinningen. De thuisploeg moest het doen zonder de gekwetste Brecht Deferm.

Het eerste kwartier verliep zeer evenwichtig en beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Dat een wedstrijd niet veel nodig heeft om helemaal te kantelen, bewezen de volgende minuten. Eerst kopte Verheyen volledig vrijstaand een voorzet van Buntinx binnen. Nauwelijks iets later schoffelde Jonas Vandepoel in de zestienmeter Ramaekers onderuit. Scheidsrechter Luyckx kon niet anders dan sanctioneren met een strafschop. Jordy Claes kon de elfmeter van Buntinx net niet genoeg deviëren om de 0-2 te voorkomen.Daar sta je dan met al je goede bedoelingen na nauwelijks 20 minuten. Bij de thuisaanhang vreesde de grootste optimist wellicht al voor een slechte afloop. De spelers op het veld waren ook  even van slag en moesten duidelijk bekomen van deze mokerslagen. Maar toen was daar op het halfuur Niels Willems die als een duivel uit een doosje opdook in de rug van de bezoekende verdediging en voor de aansluitingstreffer zorgde. Weer een kantelmoment, er was weer hoop  … Die werd nog versterkt toen Willems twijfelachtig werd afgestopt vooraleer hij wou afdrukken. Geen man overboord moet Niels  gedacht hebben. Ozpoyraz moet dat ook zo begrepen hebben toen hij de man van het derde kwartier opnieuw op magistrale wijze afzonderde voor doelman Bollen. Deze laatste mocht voor de tweede keer vissen.

Alles lag open voor een spannende tweede helft. En of we die kregen…Ozpoyraz had de groentjes dadelijk zo maar op voorsprong kunnen brengen op aangeven van Jelle Rykx, wiens prestatie vooral na de (blijkbaar) straffe koffie een hoog waarderingscijfer zou kunnen opbrengen. Hij was één van de bepalende figuren en het was ook niet toevallig hij die Blockx een gemeten voorzet bezorgde op het uur. Jo had echter niet het nodige geluk bij de afwerking. Bree-Beek was dreigend op de linkerflank maar het grootste gevaar kwam er via een prima afstandsschot van Ramaekers (net naast). Het was een moeilijke oefening om te voorspellen wie het laken uiteindelijk naar zich toe zou trekken. Marc Indeherberge moet toen gedacht hebben dat zijn moment de gloire gekomen was. Met de inbreng van  Neven had hij in ieder geval een gouden ingeving.  Bij de eerste kans die hij kreeg toegereikt van Colin was Wouter niet opportuun genoeg. Bij de tweede kans, op aangeven van Willems, was het wel raak. KMD stond in dit prille seizoen voor het eerst op voorsprong en had daar hard voor geknokt en bijwijlen goed voetbal gebracht. Het was in het slot vooral zaak deze voorsprong te behouden. Het werd nog bibberen in de laatste tien minuten, vooral toen Jelle Rykx uitviel met krampen en Halen het moest doen een man minder. Alle wissels waren immers opgebruikt.  Maar toch was de elfde man niet helemaal weg…. of was het een vrouw ? Dame Fortuna trok resoluut partij voor Halen en verhinderde op miraculeuze wijze de gelijkmaker voor de bezoekers.

De lieve dame zal waarschijnlijk rekening gehouden hebben met alles wat er aan voorafging. Een schier hopeloze situatie rechtzetten met een erop en erover mocht niet meer verkeerd aflopen. Aan de kant keek de grootste optimist toe en knikte instemmend.

Voor de bezoekers moet het een heel frustrerende avond geweest zijn maar van onze kant we kunnen alleen maar heel blij zijn met de eerste overwinning. Een driepunter die vertrouwen moet geven voor de volgende moeilijke opdracht, een uitwedstrijd bij Koersel.

Ploeg : Claes, Peeters, Schepmans, Vandepoel, Puttenaers, Colin, Blockx (64′ Neven), Mendez-Fernandez (74′ Kryuchkov), Ozpoyraz (79′ Gilissen), Rykx, Willems.
Doelpunten : 19′ Verheyen 0-1, 21′ Buntinx (strafschop) 0-2, 32′ Willems 1-2, 42′ Willems 2-2, 77′ Neven 3-2.