Na de bemoedigende prestatie van afgelopen week, helaas wel afgesloten zonder verdiende puntenwinst, maakte Halen de verplaatsing naar fusieploeg Zonhoven United. Marc Indeherberge verkoos een paar wijzigingen door te voeren in zijn basiself.  Blockx en Vanhoudt werden afgelost door Vandepoel en Mendez-Fernandez.

De thuisploeg liet er geen gras over groeien en zorgde door veel beweging en snelheid onmiddellijk voor gevaar.  Het was voor onze jongens van in het begin achter een bijna ongrijpbare bal aanhollen. Je kan dan alleen maar hopen dat de storm snel wat luwt en niet voor te veel schade zorgt. Dat gebeurde echter niet en toen Ooms aan de eerste paal een hoekschop binnenkopte, wisten we al dat er ons nog een heel moeilijke namiddag stond te wachten, te meer omdat Colin vroegtijdig moest worden vervangen.  De gastheren gingen verder op hun elan en dwongen een aantal glasheldere kansen af die ze echter even vakkundig verkwanselden.  Doelman Claes en de lat hielpen ook een handje mee en hielden de achterstand minimaal. 

In de tweede helft kregen we hetzelfde scenario. United bepaalde het spel maar morstte evenzeer met levensgrote kansen. Tegen beter weten in begin je dan stiekem te hopen dat de voetbalgoden blijven genade hebben en nog een handje meer toesteken.  Ei zo na was het zo ver door toedoen van Wouter Neven maar stond doelman Vandenbosch toen heel goed op te letten. Het zou natuurlijk een ware hold-up geweest zijn. Zonhoven had het alleen maar aan zichzelf te wijten dat het heel lang op zekerheid moest wachten. We waren al in de slotfase toen Putzeys eindelijk zorgde voor de bevrijdende tweede treffer tegen echter maar 10 Moedige Duivels meer . Brecht Deferm moest immers gekwetst afhaken nadat alle wissels reeds waren opgebruikt. Daarvan maakte de thuisploeg ook gretig gebruik om er uiteindelijk toch nog een ruime zege van te maken.

In tegenstelling met de eerste wedstrijd moeten we erkennen dat we vandaag te kort kwamen tegen een sterkere tegenstander. Dat is geen schande tegen een ploeg die wellicht hoge ogen zal gooien in de competitie. Waarschijnlijk zal het ook niet de laatste opponent worden met dergelijke kwaliteiten. Dit is nu éénmaal eerste provinciale en daar ligt de lat duidelijk hoger dan afgelopen seizoen. Aan Marc en de zijnen de moeilijke opdracht om zo veel mogelijk goed weerwerk te bieden, te beginnen met de volgende thuiswedstrijd tegen Beek-Bree, ook een ploeg met het maximum van de punten.

Ploeg : Claes, Peeters (56′ Vanhoudt), Schepmans, Deferm, Puttenaers, Colin (26′ Blockx), Vandepoel, Mendez-Fernandez, Ozpoyraz, Willems (46′ Rykx), Neven.
Doelpunten : 7′ Ooms 1-0, 80′ Putzeys 2-0, 86′ Asnong 3-0, 89′ Putzeys 4-0 (strafschop).
Gele kaarten : Puttenaers, Mendez-Fernandez, Neven, Vandepoel.

Met dank aan Ronnie Bastijns