Na een voorbereiding met wisselvallige uitslagen zou moet blijken of Halen klaar was voor het grote werk. Na de promotie van afgelopen seizoen besliste het bestuur geen gekke dingen te doen. Opzienbarende transfers kwamen er dus niet. Er wordt gehoopt op een collectief met een goede mentaliteit en inzet, op jongens die voor elkaar door het vuur willen gaan.  

Marc Indeherberge kon geen beroep doen op Jelle Rykx, Tuur Gilissen en aanwinst Diego Derwa door blessurelast en miste bovendien Mendez-Fernandez om wille van privĂ©-redenen. 

De bezoekers, die samen met ons promoveerden, trachtten in de aanhef te verrassen met snelle tempowisselingen en vlotte balcirculaties. Ze maakten bijna elke bal ongrijpbaar en waren onmiddellijk gevaarlijk met een kopbal van Nijs. Toch zouden ze die dominantie niet lang kunnen volhouden. De groentjes herstelden het evenwicht en kregen zelfs de eerste grote kans van de partij.

De uitstekende voorzet van Puttenaers en de kopbal van Neven op de lat hadden een beter lot verdiend. Op het halfuur kwam Schoonbeek op voorsprong . Boosten mocht aan de tweede paal te gemakkelijk binnenkoppen na een hoekschop waarop niet alert genoeg werd verdedigd. Het was op dat ogenblik een beetje onverwacht. De thuisploeg liet zich echter niet van de wijs brengen door deze opdoffer. Neven liet doelman Bollen nog weten dat hij niet moest rekenen op een rustige avond verder.

De groentjes begonnen geestdriftig aan de tweede helft maar liepen op een bijna dodelijke counter. Gelukkig liet Yosuf, alleen voor Claes, een levensgrote kans onbenut. Daarna was het vooral de kleine voorsprong verdedigen voor de gasten, van wie er blijkbaar sommigen na een tijdje op hun tandvlees zaten.

Halen deed er alles aan om minstens op gelijke hoogte te komen en had dit uiteindelijk ook dik verdiend. Helaas werkte vooral doelman Bollen en de paal  tegen. Hoe de poging van de ingevallen Mena en vooral de kopbal van Wouter Neven geen doelpunt opbrachten, blijft ons een raadsel.

Geen puntengewin dus …. Met een aartsmoeilijke verplaatsing voor de boeg naar fusieploeg Zonhoven United is dat geen prettig gegeven. Toch mogen Marc en de zijnen na de meer dan een verdienstelijke wedstrijd deze opdracht met vertrouwen tegemoet zien.

Ploeg : Claes, Puttenaers, Schepmans, Deferm (83′ Vandepoel), Peeters (58′ Mena), Vanhoudt, Colin (83′ Kryuchkov), Blockx, Ozpoyraz, Willems, Neven.
Doelpunt : 32′ Boosten 0-1.
Gele kaarten : Ozpoyraz, Vanhoudt, Mena.