Ook in de tweede wedstrijd voor de Beker van Limburg kreeg Halen een reeksgenoot in de competitie als tegenstander. Met een paar wijzigingen in de basisploeg en opnieuw veel jong geweld hielden de groentjes aardig stand in een kansarme eerste helft.

De beste kans was voor de Moedige Duivels maar zowel Blockx, Gilissen en in laatste instantie Willems kregen de bal helaas niet tegen het net. Claes hoefde aan de overzijde geen wonderen te doen om afstandsschoten van Gerrits en Appeltans onschadelijk te maken. De brilscore bij de rust was een juiste weergave van het spelbeeld.

In de tweede helft drukte de thuisploeg van bij aanvang wat harder op het gaspedaal en dat had onmiddellijk resultaat met een kopbaldoelpunt van Appeltans. Een reactie liet niet lang op zich wachten. We zullen nooit weten of Niels Willems een fraaie combinatie met Schepmans had kunnen afronden. De scheidsrechter vond het immers nodig hem terug te fluiten voor ingebeeld buitenspel.

Na een uur en  3 vervangingen bij KMD , wettigde de thuisploeg zijn voorsprong en dwong een aantal kansen af die in eerste instantie geen doelpunten opleverden. Halen stak nog slechts sporadisch zijn neus aan het venster. Willems en de vooruitgeschoven Puttenaers hadden nog iets moois in gedachten maar het was Appeltans die met zijn tweede van de avond de wedstrijd besliste.

Het beste was er toen al een tijdje af bij de gasten en het was dan ook geen verrassing dat de score nog verder werd uitgediept. In het slot werd het na een sportieve ontmoeting, om wie weet welke reden, nog wat (te) potig met enkele gele kaarten als gevolg. Halen eindigde zelfs met zijn tienen na de kwetsuur van Gilissen.

Ploeg : Claes, Puttenaers, Schepmans, Collin, Blockx, Mendez-Fernandez, Vanhoudt (58′ Knapen), Vanbergen (58′ Vanwelckenhuyzen), Soetaerts (58′ Vaes), Willems, Gilissen.
Doelpunten : 48′ Appeltans 1-0, 74’Appeltans 2-0, 76′ Lowies 3-0.
Gele kaarten : Puttenaers, Vanwelckenhuyzen