Het belang van de wedstrijd was voor beide ploegen verschillend. De thuisploeg moest winnen om zijn kansen voor de eindronde gaaf te houden.  De bezoekers daarentegen haalden maar best een goed resultaat in het teken van de strijd voor het behoud. Mits winst konden ze zelfs ook nog een woordje meespreken voor het binnenhalen van de derde periode.

Na een evenwichtig eerste kwartier zonder noemenswaardige doelpogingen kantelde het spelbeeld op een paar minuten helemaal. Eerst speelde Verbeek te kort terug op zijn doelman en nam Gilissen dit geschenkje dankbaar aan voor de openingstreffer. Een minuutje later speelde Bjorn Ruytinx met een magistrale ingeving dezelfde Gilissen vrij. Tuur kon het zich gewoon niet veroorloven een dergelijk mooie assist te verkwanselen en scoorde beheerst de 2-0. De verdediging van Gravelo leek het noorden helemaal kwijt te zijn en mocht van geluk spreken dat enkel Mendez-Fernandez nog profiteerde van zoveel gulheid. Gilissen en Hulshagen lieten immers na om na een half uur reeds voor forfaitcijfers op (het niet werkende) scorebord te zorgen. Toen Hoebrechts met een zondagsschot uithaalde voor de 3-1 bleek dit achteraf niet meer dan een eerreddende tegentreffrer te betekenen.

Na de rust kwam Jelle Rykx niet meer op het veld. Onze topschutter sukkelt wat met de lies en trainer Indeherberge wou liever geen risico’s nemen. Een dergelijk belangrijke pion spaar je dan inderdaad best voor de volgende moeilijke opdrachten.  Halen hield desondanks zijn vervanging gemakkelijk controle over de wedstrijd. Het scoorde nog via Mendez-Fernandez die zichzelf mooi vrij draaide op assist van Ruytinx. Ook Puttenaers deed zijn duit in het zakje op een hoekschop van Mendez-Fernandez door de bal van Gilissen in doel te deviëren. Aan de overkant moest Jordy Claes nog éénmaal gepast tussenkomen op een uithaal van Hoebrechts.

Opdracht dus volbracht en op naar de voorlaatste match van de reguliere competitie. Met Munsterbilzen treffen we zeker niet de makkelijkste tegenstander. Met een stugge organisatie en veel temperament wist deze ploeg ons in de heenronde met de kleinste cijfers te verslaan. Ook de ruime overwinning in Bregel op deze speeldag bevestigt alleen maar dat het niet van een leien dakje zal lopen om ginder de 3 punten binnen te halen. We twijfelen er echter niet aan dat onze jongens er alles zullen aan doen om te winnen om daarna op passende wijze carnaval te kunnen vieren op het thuisfront.

Ploeg : Claes, Peeters, Schepmans, Deferm, Puttenaers, A. Hegic, Mendez-Fernandez, Hulshagen (69′ M. Hegic), Rykx (46′ Neven), Ruytinx, Gilissen (84′ Blockx).
Doelpunten : 16′ Gilissen 1-0, 17′ Gilissen 2-0, 26′ Mendez-Fernandez 3-0, 33′ Hoebrechts 3-1, 67′ Mendez-Fernandez 4-1, 82′ Puttenaers 5-1