Met nog minder dan een handvol wedstrijden voor de boeg komt het kampioenschap stilaan in een beslissende fase. Voor wat betreft de titel lijkt deze nog moeilijk aan Schoonbeek-Beverst te kunnen ontsnappen en dat buurtploegen EMBO en Heers volgend jaar een reeks lager moeten aantreden is al langer een zekerheid. Voor deelname aan de eindronde voor promotie is er anderzijds nog niet veel beslist. Met Landen, onze tegenstander van vandaag, kennen we de enige ploeg die nu al zekerheid heeft om deze te mogen betwisten. Voor Halen zal het in dat opzicht waarschijnlijk bikkelen worden tot de laatste match.

In de beginfase viel er nauwelijks doelgevaar te noteren alhoewel de snelle flankspeler Stijn Coeckelberghs toch enorm zijn best deed om voor dreiging te zorgen. Doelgericht stelde het echter niet zo veel voor. Dan deed Gilissen aan de overkant beter toen hij zich op links doorzette en Puttenaers een uitstekende kans voorschotelde op de openingstreffer. Jody besloot echter recht op de (piepjonge) debuterende Goffin. Jelle Rykx stelde de vuisten van de doelman, zoals we dat van hem gewoon zijn, ook enkele keren op de proef.

De thuisploeg was tot dusver nog niet aan een doelrijpe kans gekomen en kwam enigszins verrassend op voorsprong toen Wijnants iets te veel tijd kreeg om van buiten de grote rechthoek uit te halen. Net voor de rust stelde de groentjes echter orde op zaken. Jody Peeters vond vanop rechts de goed inlopende Tuur Gilissen die met een sublieme baltoets voor gerechtigheid zorgde.

Na de koffie gingen beide ploegen voluit voor de zege. Eerst miste Wijnants en Coeckelberghs voor Landen. Missen is misschien niet de juiste uitdrukking bij de poging van deze laatste. Jo Blockx keerde zijn poging immers net voor de fatale lijn. De groentjes lieten ook van zich spreken maar M. Hegic trapte een open kans op de lat en Goffin weerde de rebound van Peeters prachtig af in hoekschop. Het was maar uitstel want toen Puttenaers eerst Goffin nog op zijn weg vond was het weer Gilissen die goed bij de pinken was en voor de 1-2 zorgde. Een lang leven was de voorsprong echter niet beschoren. Een spijtig misverstand tussen Deferm en Claes was de prelude van een terecht toegekende strafschop. Jody haalde topschutter Deverdenne onderuit en deze haalde van op de stip onverbiddelijk uit voor de 2-2. Blijkbaar moesten de acteurs eerst bekomen van al die opwinding vooraleer ze begonnen aan een spannend slot. Tuur Gilissen heropende de debatten met een milimetervoorzet tot bij de ingevallen Hulshagen, die prachtig binnenkopte. Weer had de thuisploeg echter vlug een antwoord klaar. Deverdenne kopte een hoekschop van Coeckelberghs immers van kortbij binnen. Halen ging opnieuw op zoek naar de overwinning maar ondanks pogingen van Rykx en Peeters veranderde er niets meer aan de score. Het werd een terechte puntendeling in geen echt grootse wedstrijd waar de spanning met het wisselende scoreverloop echter veel goed maakte.

Alhoewel de uitslag van dit treffen niet alles bepalend is voor het behalen van de eindronde, wordt het wel duidelijk dat we ons niet meer veel uitschuivers kunnen veroorloven. Er zijn nog heel wat ploegen die in aanmerking komen voor de eindronde met het winnen van de derde periode. Laat nu net onze tegenstander van volgende week, Gravelo, één van die elftallen zijn en we weten meteen dat dit niet meer de kneusjes zullen zijn van in de heenwedstrijd die vlot met forfaitcijfers werd gewonnen… Afspraak volgende zaterdag om  19.30 u

Ploeg: Claes, Peeters, Deferm, Schepmans, Blockx (63′ Neven), A. Hegic, Puttenaers, Decatte (46′ Mendez-Fernandez), M. Hegic (67′ Hulshagen), Rykx, Gilissen
Doelpunten : 35′ Wijnants 1-0, 43′ Gilissen 1-1, 57′ Gilissen 1-2, 59′ Deverdenne (strafschop) 2-2, 76′ Hulshagen 2-3, 78′ Deverdenne 3-3
Gele kaarten : Wijnants en Brouckmans (Landen), Schepmans

Met dank aan Ronnie Bastijns