Omdat er op deze speeldag een paar onderlinge confrontaties stonden geprogrammeerd in de subtop was dit misschien de ideale gelegenheid voor de koplopers om verder uit te lopen in het klassement. Of dit scenario zich voor Halen werkelijk voltrok zou moeten blijken tegen middenmotor Munsterbilzen.

Dat het geen gezondheidswandeling zou worden voor onze groentjes bleek al vlug in het begin van de partij. Doomen had al eens juist naast besloten vooraleer een kopbal van Vandecaetsbeek op de deklat belandde. Het was van toen al duidelijk dat de bezoekers zich dubbel zouden plooien om de co-leiders stokken in de wielen te steken. Toch zou Halen zich ook niet onbetuigd laten. Rykx dreigde met een paar vrijschoppen, zoals we dat van hem gewoon zijn en Deferm verplichtte doelman Nijssen tot een puike redding. Ook Decatte kwam voor het halfuur nog een paar keer kort bij een doelpunt. Toch kon je niet zeggen dat Halen werkelijk dominant speelde. Het had aan de gasten zichtbaar een vette kluif.

Marc Indeherberge wou het in de tweede helft bij de inbreng van Wouter Neven en een driemansverdediging over een andere boeg gooien. Zijn plannen werden echter onmiddellijk in de kiem gesmoord toen Shehu op links aan de aandacht ontsnapte. Claes redde diens strak schot maar stond machteloos tegen de herneming van Doomen. De opdracht werd dus nog een stuk moeilijker. Toch probeerde Halen er alles aan om terug te vechten en was er aan inzet geen gebrek. Er werden ook een aantal kansen afgedwongen en de beste was voor M. Hegic na voorbereidend werk van Neven. De gelijkmaker bleef echter uit. Met Somers en Gilissen werd nog meer aanvallend geweld ingebracht en meer risico’s genomen. Het is normaal dat je dan ook op een rake counter kunt lopen maar Claes gunde de ingevallen Lormans geen treffer. In de laatste 10 minuten moest Munsterbilzen het zien te rooien met zijn tienen na een rode kaart voor Geraerts. Ook toen plooide het echter niet ondanks een paar goede mogelijkheden voor Gilissen en Somers. Zelfs toen Claes zich in het ultieme slot in het strijdgeweld gooide bij een aantal hoekschoppen bleven de taaie bezoekers overeind.

We moesten dus vrede nemen met de kleinste nederlaag, al was een gelijkspel billijker geweest. Er is echter zeker geen man overboord, de verschillen in het klassement blijven klein. Zaak is nu de draad weer op te nemen in Bregel, een moeilijke verplaatsing waar we het zonder Ruytinx zullen moeten doen, die tegen zijn derde gele kaart aankeek.

Ploeg : Claes, Blockx, Peeters, Deferm, Schepmans (46′ Neven), A. Hegic, Mendez-Fernandez, Decatte (76′ Somers), M. Hegic (81′ Gilissen), Rykx, Ruytinx.

Gele kaarten : Mendez-Fernandez, Ruytinx

Met dank aan Ronnie Bastijns