Na elf speeldagen ligt het klassement in onze reeks nog helemaal niet in een definitieve plooi.  Grote favoriet Schoonbeek-Beverst mag dan al zoals verwacht bovenaan staan , een grote kloof heeft het zeker nog niet kunnen slaan.  De naaste achtervolgers konden in een onderling duel op de twaalfde speeldag alvast uitmaken wie de aansluiting het best kon behouden. Winst was in dit geval zowel voor Halen als Landen aangewezen en was misschien de aanzet voor een open wedstrijd.

In de praktijk liep het echter even anders. Van een open duel was er nauwelijks sprake. Het grootste deel van de eerste helft voerden de verdedigingen het hoogste woord. Van doelkansen was er geen sprake.  Bjorn Ruytinx probeerde al wel eens een keer van op afstand maar doelman Hoebrechts bedreigen was er niet bij. Ook aan bezoekende zijde kon topschutter Deverdenne nauwelijks in stelling gebracht worden. Beide ploegen hadden klaarblijkelijk veel respect voor elkaar en legden heel weinig risico’s in hun spel. We roken de koffie al toen M. Hegic zich centraal toch eens kon doorzetten en foutief werd gestuit. Je hoopt er dan op dat Jelle Rykx met de daaropvolgende vrijschop de wedstrijd misschien kan openbreken. Niet dus want ook hier stond de Landense muur pal. 0-0 leek de logische ruststand te worden. Er restte echter nog een paar minuten, voldoende voor Jelle Rykx om er op rechts een spurt van wel 50 meter uit te persen en iedereen als een hazewind achter te laten. Oog in oog met Hoebrechts liet hij ook deze laatste verbouwereerd achter met een hard schot in de korte hoek. Jelle begint er wel een serieus patent op te krijgen om van die speciale doelpunten te maken. Benieuwd wat hij de volgende keer voor ons in petto heeft. In ieder geval bleek het ook een serieuze uppercut te zijn voor de bezoekers, die het noorden leken kwijt te zijn. Mendez en Ruytinx konden daarvan net niet profiteren.

Wie dacht dat Landen zich in de tweede helft zou oprichten kwam bedrogen uit. Onze groentjes lieten dat niet toe en zetten vroeg druk op de bezoekende verdediging die nu veel meer moeite ondervond om de situatie meester te blijven. Rykx met een afgekeurde treffer voor buitenspel en Ruytinx met een goede kans (over) hielden de tweede in de stand eerst nog in de match. Toch voelde je zo aan dat het maar uitstel van executie was. Toen Ruytinx een prima aangever speelde voor Decatte was het zo ver.  Hoebrechts kwam nog wel gepast tussen maar in de kluts stond hij machteloos tegen de beheerst geplaatste lob van onze nummer 13. Controlevoetbal met nog een paar uitstekende kansen om verder uit te lopen in het laatste half uur liet ons concluderen dat de 3 puntjes verdiend in Halen bleven.  Landen moest lijdzaam toezien en kreeg bij wijze van spreken geen deuk meer in een pakje boter getrapt. We kunnen het dan ook niet nalaten een speciale vermelding te geven aan onze verdediging die Jordy Claes voor de zesde keer aan een clean-sheet hielp. De beoogde 10 komt zo wel snel in zicht.

Halen komt nu (waarschijnlijk voor 1 dag) samen aan de leiding met Schoonbeek. Zondag staat er een verplaatsing naar Gravelo op het programma en wordt het zaak dit ‘hoog’ klassement te bestendigen.

Ploeg : Claes, Blockx (88′ Schepmans), Peeters, Deferm, Puttenaers, Hegic A., Mendez-Fernandez, Decatte, Hegic M. (75′ Neven), Rykx, Ruytinx (83′ Gilissen).

Doelpunten : 41′ Rykx 1-0, 60′ Ruytinx 2-0

Gele kaart : Ruytinx

Met dank aan Ronnie Bastijns