Onze jongens hebben met een klinkende prestatie het verlies van verleden week rechtgezet. Promovendus Heers werd het kind van de rekening. Marc Indeherberge moest zijn ploeg noodgedwongen wat herschikken maar zijn basiself ontgoochelde hem zeker niet.

De bezoekers konden in de eerste 10 minuten de schijn nochtans hoog houden. Ze vuurden zelfs het eerste schot richting doel af maar dit bleek toch maar klein vuurwerk te zijn in vergelijking met wat ze achteraf te verduren kregen. Halen nam de partij resoluut in handen en zou op korte tijd Heers voor een voldongen feit stellen. Alle kansen opnoemen zou ons te ver leiden. De thuisploeg legde er in de eerste helft drie in het mandje van doelman Derwael. De eerste twee verdienen een aparte vermelding voor wat er aan voorafging. Jelle Rykx had telkens de eer om voor het orgelpunt te zorgen. Het derde was iets minder mooi van makelij maar Jan Hulshagen was wel bij de pinken om in een scrimmage de afgeweerde hoekschop van weer Rykx in doel te verwerken. De al geruststellende cijfers hadden voor de koffie zeker nog hoger kunnen oplopen. Vooral Wouter Neven was echter wat ongelukkig bij zijn doelpogingen met ondermeer een schot tegen de paal.

In de tweede helft veranderde er nauwelijks iets aan het spelbeeld. De groentjes bleven domineren maar scoorden nog slechts één keer. De schitterend geplaatste bal van Kryuchkov was er wel eentje om in te kaderen. De bezoekers mochten blij zijn dat Halen wat te kwistig omsprong met de geboden kansen. Zelf wisten ze nauwelijks onze doelman in gevaar te brengen. Jordy Claes houdt daarmee de derde keer de nul. De 10 halen lijkt op die manier geen illusie te zijn…Die 10 had vandaag ook op het scorebord kunnen komen maar we zijn al lang blij met het frisse en leuk ogende voetbal van deze avond. Misschien werd er wat kruit gespaard voor volgende week in Biesen dat met 3 gelijke spelen in 4 matchen nog niet verloor….

Ploeg : Claes, Schepmans, Puttenaers, Deferm (81′ Gilissen), Blockx, Hegic A. (79′ Decatte), Hulshagen, Mendez-Fernandez, Rykx, Kryuchkov, Neven (72′ Hegic M.)

Doelpunten : 17′ Rykx 1-0, 24′ Rykx 2-0, 26′ Hulshagen 3-0, 66′ Kryuchkov 4-0.

Gele kaarten : Rykx, Hegic M.

Met dank aan Ronnie Bastijns