Na de deugddoende overwinning tegen Schoonbeek-Beverst hoop je als supporter op een succesrijk vervolg, liefst met hetzelfde attractieve voetbal . Dat dit laatste niet evident zou zijn op het kleine veld van Henis was enigszins te verwachten, met verliescijfers hadden we aan de andere kant toch een stuk minder rekening gehouden.

De aanhef liet nochtans het beste vermoeden. Jan Hulshagen kon in de openingsminuut net niet profiteren na een hoekschop van Rykx en ook Neven geraakte even later niet voorbij doelman Goffin na goed voorbereidend werk van Ruytinx. Daarna moesten we echter een hele tijd wachten op verder Halens doelgevaar. Henis nam de wedstrijd in handen en toen Peeters topschutter Goffart foutief afhield in de zestien liet deze laatste Claes van op de elfmeterstip kansloos (1-0). De thuisploeg kwam voor de rust nog een aantal keer dichtbij de 2-0 maar gelukkig was onze doelman Claes bij de pinken. Dat Bjorn Ruytinx ook nog gekwetst moest afhaken (spierscheur?) maakte de zaken er niet simpeler op.

Maar toch, met de kleinste achterstand moet je er blijven in geloven. De beginminuten deden ook in de tweede helft weer het beste verhopen. Neven kopte de gemeten voorzet van Blockx echter net naast. Het was helaas een korte heropflakkering want toen Reynders voor de 2-0 zorgde wisten we dat het heel moeilijk zou worden. De thuisploeg probeerde het helemaal af te maken met vooral verre ballen richting de spitsen. Die zorgden ook geregeld voor gevaar, maar door onnauwkeurigheid bij het afwerken en een paar goede tussenkomsten van Claes liep de score niet verder op. Halen had de verdienste dat het de moed niet opgaf maar Mendez-Fernandez (lob over), Rykx (vrijschop in hoekschop afgeweerd door Goffin) en Neven (dwarslat) konden net niet zorgen voor de aansluitingstreffer.

Het liep allemaal wat minder goed dan de voorbije weken en het is nog maar eens de bevestiging dat elke wedstrijd anders is. We twijfelen er echter niet aan dat Marc Indeherberge alles in het werk zal stellen om zijn ploeg klaar te stomen voor de volgende thuismatch: nu zaterdag om 19.30 u tegen Heers.

Ploeg : Claes, Peeters, Reekmans (58′ Puttenaers), Blockx, Hegic A. Hulshagen (46′ Decatte), Mendez-Fernandez, Rykx, Hegic A., Ruytinx (34′ Kryuchkov), Neven.

Doelpunten : 15′ Goffart 1-0 (strafschop), 55′ Reynders 2-0

Gele kaart : Hegic M.

Met dank aan Ronnie Bastijns