Met SK Rooierheide kregen we vandaag de trotse leider op bezoek. In de heenwedstrijd hebben we daar een flink pak op onze donder gekregen , dus niet voor herhaling vatbaar! En meenden we ook niet een klein beetje air van “Wir schaffen das” bij de vijand te ontwaren?

Trainer Luc Velkeneers moest het doen zonder de nog steeds gekwetste Mathias Reynders en ook de op hoog niveau spelende Glenn Pallen verbleef in de ziekenboeg. Gelukkig was keeper Daan Vlekken terug van de partij want het kon vandaag wel eens druk worden voor zijn doel. Maar laat ons nu maar beginnen.

De start van Halen was indrukwekkend. De tegenstander werd onmiddellijk vastgezet op zijn eigen helft en zwaar onder druk gezet.  Al in de 3e minuut konden we juichen toen een gave voorzet van Rens Reynders de mee opgerukte Jochen Naert bereikte op links. Jochen liep nog enkele meters door en met een fraaie knal besloot hij overhoeks in de winkelhaak. 1-0.

De bezoekers waren even het noorden kwijt ( ligt aan de bovenkant van de landkaart) want het spel was nauwelijks hervat of daar dook op rechts de watervlugge Jens Meekers op met een voorzet die maar nipt door de doelman kon worden gepakt, voor de neus van Nick Dewijngaert . En nog was het niet voorbij want enkele minuten later rukte Tom Roelens op langs de rechter -flank en zijn uitgemeten voorzet belandde op het hoofd van Rens Reynders die van dichtbij keihard op de paal kopte. Knap van Tom die de laatste weken goed op dreef is en pech voor de vandaag weer sterk spelende Rens

Even staken de bezoekers nu de nogal bleke neus aan het venster. De eerste maal na balverlies in onze verdediging toen doelman Daan Vlekken redding moest brengen in twee tijden en op het kwartier toen een bezoekende aanvaller de bal over onze ver uitgekomen doeman op de lat lobde. De bal stuitte terug in het veld voor een bezoeker maar Daan kon diens harde schot van dichtbij stoppen.

Tweemaal ontsnapt dus, maar dan kwamen onze jongens weer. Wanneer ze onder druk werd gezet was de bezoekende verdediging kwetsbaar en werd er veel balverlies geleden. Zo kwam Jens Meekers even na het kwartier in balbezit en hij speelde Rens Reynders aan die van op links de bal voor het doel slingerde waar Jens alweer klaar stond en met een lage kopbal de bal tegen de touwen joeg. Jens had wel een beetje geduwd maar de scheids zag er geen graten in en wij ook niet. 2-0 dus en we speelden nog geen 20 minuten. Was hier een stunt in de maak?

Als het van Halen afhing zeker wel want de ploeg bleef drukken en had het beste van het spel . De meeste duels werden gewonnen en de bezoekers kregen bijna geen kansen. Een maal moest Daan Vlekken met een knappe parade de bal in corner verwerken maar verder hielden kapitein Maxime Windmolders en Kevin Verwichte in de verdediging de zaak goed onder controle.

Trainer Velkeneers bracht nu Tijs Vanderlinden in en de licht geblesseerde Rens Reynders mocht nu even rusten. Tijs gaf onmiddellijk zijn visitekaartje af met een voorzet op Nick Dewijngaert die zijn schot echter zag gestopt door de doelman.

Rond het halfuur was er een korte periode van bezoekende druk en er was een kordate ingreep van Stef Cleeren nodig om een aanval af te blokken. Verder zaken we nog goed verdedigend werk van Jacob Esquenet , een knappe sliding van Maxime Windmolders en een corner die nog net kon worden weggekopt door Kevin Verwichte.

Maar dan was het weer aan Halen met een voorzet van Jens Meekers die in extremis werd afgeblokt, een fel schot van Stef Cleeren dat over ging en een hoekschop , afgedwongen door Mil Vanherwegen na een goede actie. De door Jens Meekers genomen hoekschop kon met moeite worden weggewerkt. Daarna was er een schot van Wannes Forier , afgeweerd door de doelman en in de herneming over geknald door Rens Reynders.

Vlak voor het einde van de speelhelft kon een bezoekende verdediger nog net voorkomen dat Jens ging scoren op pas van Stef Cleeren en het laatste woord was aan Tom Roelens die een vrijschop over knalde.

We gingen rusten met een verdiende 2-0 voorsprong tegen een leider die weinig kon imponeren.

Trainer Velkeneers was een tevreden man tijdens de rust maar hij peperde zijn spelers wel in dat het nog lang niet gedaan was.

Hij kreeg gelijk want het stelletje juffershondjes van de eerste helft bleken tijdens de rust veranderd in een bende agressieve pitbuls die ons team onmiddellijk naar de keel grepen.

Al na amper 1 minuut werd een corner afgewongen en vlak daarna moest keeper Daan Vlekken in de voeten van een doorgebroken aanvaller. Kobe Triekels moest ingrijpen op rechts en na balverlies kon Kevin Verwichte nog net een voorzet wegkoppen.

De bezoekende druk liep nog op en Daan Vlekken werd van dichtbij onder vuur genomen. Onze doelman kon de harde knal puik in hoekschop verwerken. Daarna was het Tom Roelens die redding moest brengen en vervolgens zagen we hoe Kevin Verwichte na knap samenspel met Daan Vlekken fraai kon uitverdedigen. Ook verdedigend werk kan mooi zijn!

Onze verdediging stond dus goed en dat was nodig want nu ondergingen we wel een beetje de wet van de sterkste. Er werden geen duels meer gewonnen en het was alle hens aan dek. Maar we hielden het voorlopig en ondertussen liep de tijd. Nu heb ik als hoogbejaarde niet zoveel tijd meer , maar dat vond ik nu even niet erg.

De tegenstander had er meer moeite mee want naarmate een doelpunt langer uitbleef werd men daar zenuwachtiger. Er werd voortdurend gezeurd over vermeende hands fouten en men ging nu meer en meer de lange bal spelen. Dat was een kolfje naar de hand van Kevin Verwichte die naar wij menen ongeveer 73 ballen heeft weggekopt of geschoten , mogelijk hebben wij ons ergens mis teld. (Is dit wel goed Nederlands? ) Enfin, dondert niet, terug naar de match want daar blijft het spannend en zien we hoe ons doel verder belegerd wordt en Daan Vlekken ver zijn doel uit moet om redding te brengen. We zijn halverwege de speelhelft en weer moest Daan de bal uit de voeten van een aanvaller halen en even later stopte hij een schot van dichtbij van een doorgebroken bezoeker. Hoe Daan dat allemaal doet is ons en raadsel, hij pakt de laatste tijd letterlijk alles. We verdenken hem er van dat hij magneten in zijn handschoenen heeft verstopt en de palmen heeft hij ingesmeerd met secondenlijm, elke bal plakt er aan vast.

Halen kwam nog slechts sporadisch aan tegenaanvallen toe. Eenmaal moest de bezoekende doelman nog ingrijpen voor Jens Meekers maar daarna, we zijn nu in het laatste kwartier moest Daan Vlekken een schot uit een verwarde situatie voor zijn doel uit de hoek grabbelen.

En zo bleef het doorgaan tot het einde, de bezoekers in de aanval maar steeds liepen ze zich dood op een ijzersterke verdediging. Een fout maakten onze jongens en dat was dat ze wat teveel tijd trachtten te winnen. Daardoor liet de scheids ruim 5 minuten langer spelen. Wij waren er ondertussen vrij gerust in, vandaag zou er tegen ons niet worden gescoord.

En zo werd het dus een 2-0 overwinning tegen de leider die vandaag zijn eerste nederlaag aangesmeerd kreeg. Wir haben es geschaft! We weten niet of hun trainer zich nu van een toren gaat storten, of op een zwaard zoals die oude Romeinse generaals dat vroeger deden wanneer ze de Punische oorlogen weer eens hadden verloren, maar een burnout behoort wel tot de mogelijkheden of toch een echtscheiding. Verdiende overwinning vinden wij, want wij hebben tweemaal gescoord tijdens een betere eerste helft en Rooierheide zag zijn aanvallen telkens gestopt door onze verdediging en elke poging binnen het kader afgeweerd of gepakt door goed keeperswerk en dat is ook een kunst. Ons team komt al een aantal weken goed georganiseerd en sterk voor den dag er wordt goed gespeeld en we krijgen al 3 weken lang geen doelpunt meer binnen .

Volgende week afspraak in en tegen Stevoort

De spelers: Daan Vlekken,Jacob Esquenet,Kevin Verwichte,Tom Roelens,Jens Meekers,Mil Vanherwegen,Jochen Naert,Nick Dewijngaert,Tijs Vanderlinden,Kobe Triekels,Maxime Windmolders,Wannes Forier,Rens Reynders,Stef Cleeren.

Trainer : Luc Velkeneers

Afgevaardigde: John Dsinter

Verslaggever: John Dsinter