Tegen Velm moest het mogelijk zijn om een vervolg aan onze zegereeks te breien, maar zeker was dit allerminst want het betrof hier een soort manisch-depressieve tegenstander, de ene keer verliezen met 11-0 tegen een middenmoter en dan weer 0-1 gaan winnen bij een koploper, u kent dat wel. Bovendien moest trainer Luc Velkeneers afzien van de diensten van doelman Daan Vlekken, verdediger Kevin Verwichte en de vaak scorende spits Rens Reynders.

Er werd dus gestart met Mil Vanherwegen onder de lat en Mil zou het voortreffelijk doen.

Het eerste kwartier was voor Halen dat al in de eerste minuut een kans kreeg via Nick Dewijngaert wiens kopbal van dichtbij echter net niet hard genoeg was. Even later ging Nick, gelanceerd door een steekpas van Jens Meekers, alleen op het doel af maar jammer genoeg ging zijn schot over.

Halen bleef drukken in die beginfase maar echte doelkansen kwamen er voorlopig niet meer. Dat kwam ook omdat het spel lang zo goed niet was als vorige week. We kwamen vaak te laat in de duels en er waren veel slechte passen met onnodig balverlies.

Dit gaf de thuisploeg de kans om zich geleidelijk in de wedstijd te knokken en ook zij kregen nu kansen. Zo moest Mil Vanherwegen redding brengen met de voet op een doorbraak en halverwege de speelhelft was er een gevaarlijk laag schot dat maar net naast ging.

Lang duurde het Velmse gevaar echter niet en dat kwam vooral door onze goed georganiseerde verdediging waar Tom Roelens zich meermaals deed opmerken met puike ingrepen, zowel met de voet als met de kop.

Even voor het halfuur was er weer een grote kans voor Halen toen een uitgekiende pas van Tijs Vanderlinden Stef Cleeren bereikte. Stef zag zijn lage en harde knal in extremis van de lijn gekeerd . Onmiddellijk daarna werd een voorzet van Glenn Pallen nog net door de doelman onderschept. Glenn speelde ook vandaag weer een ijzersterke partij in het middenveld, hij is al weken goed bezig!

Trainer Velkeneers bracht nu Jarne Van Esch in en Nick Dewijngaert mocht even rusten.

De Halense druk bleef aanhouden. Jens Meekers werd met een knappe doorsteekpas van Jochen Naert gelanceerd , maar zijn schot werd op het nippertje afgeblokt en verdween in corner. De door Stef Cleeren getrapte hoekschop werd weggekopt.

Velm beperkte zich tot sporadische tegen aanvallen, maar dan waren daar telkens weer Maxime Windmolders en Jacob Esquenet om orde op zaken te stellen. Even was er nog gevaar na balverlies in onze verdediging, maar gelukkig schoot een lokale aanvaller over het doel van Mil Vanherwegen.

Het laatste woord was voor Jens Meekers op een pas van Tijs Vanderlinden. Jens ging alleen op doel af maar zijn schot ketste af op de doelman.

We gingen rusten met een nogal onbevredigende brilscore want gezien de kansen hadden we toch een stuk of twee keer kunnen gescoord heb ben.

Het zou dus in de tweede helft moeten gebeuren want ook met onze vertimmerde ploeg bleek deze tegenstander te pakken.

Toch zorgde Velm voor het eerste gevaar. Al meteen na het op gang fluiten van de wedstrijd moest onze doelmlan in de voeten van een aanvaller en rond de 5e minuut was er een goede ingreep van Kobe Triekels nodig om verder onheil te voorkomen. Even was er commotie toen Velm een strafschop claimde maar niet kreeg, voor een correcte ingreep van een van onze verdedigers. Er was helemaal niets aan de hand.

Onze jongens vonden dat Velm nu genoeg flauwe kul had verkocht en ze namen het heft weer in handen. Binnen de 5 minuten werd een hard schot van Jochen Naert gepakt door de doelman, werd een voorzet van Tijs Vanderlinden in corner gewerkt en moest de lokale keeper kordaat ingrijpen om nogmaals Tijs het scoren te beletten.

Vanaf dan was het al Halen wat de klok sloeg. Tijs Vanderlinden stuurde Nick Dewijngaert op het doel af, maar Nick besloot te zwak. De kwikzilveren Jens Meekers dwong een hoekschop af na een soloactie en even later werd Jens vlak buiten de 16 meter foutief gestopt, waarop Stef Cleeren de vrijschop over schoot. En dan was er de 28e minuut met de grootste kans van de laatste 6 wedstrijden voor Nick Dewijngaert. Aangespeeld door Jens Meekers stond Nick 3 meter voor het lege doel en had maar in te tikken ,maar op onbegrijpelijke wijze ging de bal over. Later vernamen wij dat Nick de bal achter zijn steunbeen kreeg aangespeeld, hoeveel pech kun je hebben! Na een aanvankelijke verstomming in onze dugout volgde een blasfemistische tirade vanwege onze trainer aan het adres van God de Vader , waarop laatst genoemde geschokt en beledigd de bergen in vluchtte, het dagelijks bestuur aan zijn zoon overlatend. Een beetje zoiets als ons koningshuis dus. Maar dat helpt ons niets vooruit want naar verluidt hebben zowel Filip als God de Zoon de ballen verstand van voetbal, want die gasten spelen alleen maar golf of polo te paard, nog dwazer, met zo’n schizofreen belachelijk klein balletje.

Om het nog erger te maken kregen we vlak daarna nog bijna een goal binnen op een tegenaanval, maar gelukkig was Mil Vanherwegen op tijd zijn doel uit.

Er volgde nu een laatste wanhoops offensief om de 3 punten alsnog mee naar huis te nemen. Een voorzet van Jens Meekers bleef net buiten het bereik van de ongelukkige Nick Dewijngaert, een poging van Tijs Vanderlinden van dichtbij ging net over en de lokale doelman kon nog net de bal ontzetten voor de neus van de doorgebroken Jarne Van Esch.

De laatste kans was voor kapitein Maxime Windmolders die vlak voor affluiten nog een fel schot waagde dat echter knap door de doelman werd gepakt.

En zo eindigde deze wedstijd op een 0-0 gelijkspel, een stand die ook al bij de rust was bereikt. We keerden naar huis met een onvoldaan gevoel. Deze wedstrijd hadden we gemakkelijk kunnen winnen. De verdediging was dik in orde, onze gelegenheidsdoelman Mil Vanherwegen deed het voortreffelijk en de inzet en mentaliteit was goed, maar onze voorlinie bleef in gebreke bij de afwerking en ook het veldspel was niet zo goed als verleden week. Jammer ook voor trainer Velkeneers die er in moeilijke omstandigheden toch is in geslaagd om een degelijk elftal uit te bouwen. Hij moet echter niet zo vloeken wanneer het wat tegen zit, want zoals geweten heb ik steeds een foto van de paus bij.

Volgende week ontvangen we Rooierheide.

De spelers : Mil Vanherwegen, Jacob Esquenet, Kobe Triekels,Tom Roelens,Jens Meekers,Glenn Pallen,Jochen Naert,Nick Dewijngaert,Tijs Vanderlinden,Maxime Windmolders ,Jarne Van Esch, Stef Cleeren.

Trainer : Luc Velkeneers

Afgevaardigde : John Dsinter

Verslaggever : John Dsinter