We zijn goed bezig met 5 overwinningen uit de laatste 6 wedstrijden. Het was dan ook de vraag of we die mooie reeks zouden kunnen verlengen , want met SK Rooierheide, net boven ons gerangschikt, kregen we weer een stevige kluif voor de voeten geworpen.(Ik denk niet dat dit taalkundig juist is, maar dat dondert niet).

Trainer Luk Velkeneers kon slechts beschikken over 12 spelers , waaronder weer enkele zeer jonge scholieren en er was opnieuw geen doelman, dus zagen we vandaag Levi Deflem onder de lat.

De scheids was voor de verandering een meisje en ze zou het voortreffelijk doen.

De wedstrijd begon vrij gelijkopgaand met twee ploegen die elkaar aftastten. We speelden bijna 10 minuten voor we het eerste doelgevaar zagen, een schot Van Jochen Naert dat werd afgeblokt. De reactie van de thuisploeg kwam onmiddellijk met een snelle tegenaanval waarbij onze verdediging werd voorbijgelopen en een lokale aanvaller alleen voor Levi deflem verscheen. Zijn laag en hard schot liet onze doelman kansloos 1-0. Een vroege achterstand die vooral tot stand kwam omdat onze verdediging nog niet goed georganiseerd was. Sommige jongens liepen nog wat verloren en dat is geen verwijt want elke wedstrijd spelen we met een sterk vertimmerde ploeg en dan is het vaak wat zoeken in de beginfase van een wedstrijd. Dat duurde zo tot omstreeks de 20e minuut, een periode waarin we Levi Deflem een harde vrijschop zagen afweren en een afstandsschot dat gelukkig voor ons op de lat belandde. Tussendoor was er een vrijschop van Kilian Sheffield die net over ging en ook Maxime Windmolders zorgde voor gevaar met een afgemeten voorzet die Mil Vanherwegen net niet kon binnenkoppen.

Halen begon nu het laken naar zich toe te trekken. Het zette sneller druk op de tegenstander aan de bal en er werden meer duels gewonnen.Rooierheide had hier duidelijk last van want er werden steeds meer foute passen gegeven met veel balverlies tot gevolg. De ploeg probeerde de vaart uit de wedstrijd te halen door fouten uit te lokken en voortdurend blessures te simuleren. Gelukkig ging de scheids er nauwelijks op in. Wij vonden het maar een stel mietjes . Daar moeten onze jongens geen voorbeeld aannemen! Kijk dan liever naar de coureurs. Zo’n jongen kwakt aan 90 km per uur tegen het beton, je meent de corbeillaard te moeten bestellen, maar geen probleem hoor, even een schouder terug in de kom draaien, dertig nietjes in de kont geslagen, een oor aangenaaid en hop daar gaat de renner alweer terug in het zadel voor de resterende 350 kilometer over 7 cols waarvan 3 buiten categorie. Dat zijn pas kerels ! Maar fietsen is nu eenmaal geen voetballen en daar waren we mee bezig.

Even voor het halfuur mocht Kenneth Bollens een corner nemen. De bal werd afgeweerd tot in de voeten van Kilian Sheffield die met een magnifieke knal in de winkelhaak besloot. 1-1 . Een zondagsschot noemen ze zoiets.

Halen had nu bloed geroken en drukte door. Eerst dwong Kilian Sheffield een hoekschop af en vlak daarna was er een combinatie tussen Kenneth Bollens, Maxime Windmolders en Toon Vanherwegen waarbij laatstgenoemde over het doel besloot. Het was maar uitgesteld want onmiddellijk daarop dook Toon alweer op voor het plaatselijke doel op een aangeven van Cebert Vanlessen en ditmaal liet hij de doelman kansloos met een lage schuiver.1-2

De thuisploeg reageerde als door een wesp gestoken en viel fel aan. Gelukkig was er een alerte Jochen Naert die zich onderscheidde met een goede ingreep en hadden we ook wat geluk toen een door Levi Deflem ontzette bal door de thuisploeg werd gerecupereerd en over het verlaten doel werd getrapt.

Tien minuten voor het einde van de speelhelft loste de lokale doelman een schot van Cebert Vanlessen. De bal sprong tot bij Kilian Sheffield die doorschoof naar Yasin Ortakose, die van dichtbij binnenschoot. 1-3 . Goed gedaan Yasin, zo’n cadeau tje moet je aanpakken, het was tenslotte Sinterklaas en die komt uit Myra (Turkije) dus was jij de aangewezen man om te scoren.

Halen behield het overwicht tot aan de rust met nogmaals een vrijschop van Toon Vanherwegen die door de doelman over de lat in corner werd getikt en vlak voor affluiten bediende Jochen Naert ( wat speelt die een sterk seizoen) opnieuw Toon Vanherwegen maar ditmaal zat de doelman er tijdig tussen .

We gingen rusten met een 1-3 voorsprong en dat was zeker niet onverdiend.

Het was nu zaak om die voorsprong te behouden en liefst nog wat uit te bouwen. Trainer Velkeneers had dan ook aangedrongen om goed gegroepeerd te spelen, niet zich in de verdediging terug te trekken, maar ook niet roekeloos aan te vallen en vooral een vroeg tegendoelpunt te vermijden.

Het liep natuurlijk net andersom.

Het beginsignaal van de scheids snerpte nog na in de oren of daar was al een lokale aanval die onze verdediging in gebreke vond. Levi Deflemhad opnieuw geen enkel verhaal tegen een laag schot van dichtbij. 2-3

Halen replikeerde met een doorbraak via Toon Vanherwegendie echter werd afgeblokt. Even later was er een vrijschop van opnieuw Toon Vanherwegen maar Kenneth Bollens kon net niet inkoppen.

Het spel ging op en neer en we lagen niet echt onder maar de organisatie in onze verdediging was in die beginfase weer zoek, net als tijdens de eerste speelhelft.

Levi Deflem moest tweemaal kort na elkaar aan de bak op schoten van dichtbij die hij goed pareerde en bij een doorbraak ging de bal maar net over.

De vraag was op we dit konden houden en het antwoord was nee! In de 12e minuut was er balverlies in onze verdediging en een lokale aanvaller kon simpel scoren 3-3. Er was amper opnieuw afgetrapt of de boot dreigde helemaal te kapseizen toen Rooierheide opnieuw voor ons doel verscheen. In die fase hield onze doelman ons recht, eerst met een redding met de voet en na opnieuw balverlies bij een schot van dichtbij dat hij klemvast pakte.

We gingen door het oog van de naald , maar als de nood het hoogst is enz…, want onmiddellijk daarna ging Kilian Sheffield op een tegenaanval alleen op het doel af. Oog in oog met de doelman miste hij niet en zo stonden we weer voor. 3-4

De Gastheren lieten het hier natuurlijk niet bij en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Halen van zijn kant vond zijn draai weer en we zagen een aantrekkelijke tweede helft met wisselende kansen.

eerst moest Levi Deflem naar de grond op een hoekschop en even later ging hij bij een nieuwe hoekschop onder de bal door maar gelukkig zonder gevolg.

Rond het halfuur Kon Yasin Ortakose de bal naar Kilian Sheffield doorspelen. De voorzet van Kilian bereikte Toon Vanherwegen die in twee tijden kon binnenkoppen. 3-5.

Halen kon nu aan het verdedigen van de voorsprong gaan denken en het nam een beetje gas terug. Rooierheide probeerde nog wel aan te vallen maar onze verdediging stond nu pal onder de kundige leiding van Tom Roelens. De lokale druk leverde geen echte doelkansen meer op. Halen werd nog het gevaarlijkst met een bal van Kilian Sheffield op pas van Kenneth Bollens , die rakelings naast de paal voorlangs ging.

De scheidsrechter kon er kennelijk niet genoeg van krijgen want ze liet niet minder dan 5 minuten overspelen. Ze was dus ruimschoots overtijd, maar gelukkig zonder gevolg voor ons en hopelijk voor haar ook niet .

Er werd afgefloten bij een 3-5 stand in ons voordeel, en die overwinning was verdiend. In de laatste 7 wedstrijden hebben we nu 18 op 21 behaald en dat is in hoge mate te danken aan het goede werk van trainer Luk Velkeneers die er onder moeilijke omstandigheden toch telkens weer in slaagt om de ploeg te motiveren en resultaten te behalen.

Volgende week ontvangen we opnieuw een topploeg , namelijk KVK Beringen. We zijn benieuwd wat Luk dan weer uit zijn hoed tovert.

De spelers: Levi Deflem,Robbe Janssen,Kevin Verwichte, Tom Roelens,Maxime Windmolders,Kenneth Bollens,Toon Vanherwegen,Kilian Sheffield,Jochen Naert,Cebert Vanlessen,Mil Vanherwegen,Yasin Ortakose

Trainer: Luk Velkeneers

Afgevaardigde: John Dsinter

Verslaggever: John Dsinter