Met Bokrijk Sp. kregen we vandaag een der ploegen uit de onderste regionen op bezoek, maar dat wilde niet zeggen dat we het gemakkelijk zouden krijgen. Trainer Luc Velkeneers kon niet beschikken over enkele basisspelers en ook zaten we zonder doelman, zodat Maxime Windmolders als gelegenheidsgoallie moest aantreden. De opengevallen plaatsen werden ingevuld door enkele piepjonge scholieren die het overigens voortreffelijk zouden doen.

We zagen een van in het begin gelijkopgaande wedstrijd. De eerste kans was voor Halen in de 3e minuut via een vrijschop van Oliver Maenen die over de lat in corner werd verwerkt. De bezoekers reageerden onmiddellijk met een tegenaanval die besloten werd met een doelpunt, dat echter werd afgekeurd wegens buitenspel.

Enkele minuten later zette de jonge Maarten Reynders van op rechts een rush naar het doel in, niemand kon hem volgen en Maarten besloot met een prachtig diagonaal schot dat tegen het zijnet in het doel plofte. 1-0

De bezoekers waren absoluut niet aangeslagen en eisten resoluut hun deel van het spel op, waardoor we een heel levendige partij te zien kregen. In een tijdspanne van amper 5 minuten zagen we hoe Maxime Windmolders een schot pakte van dichtbij, een wegens offside afgekeurd doelpunt van Kilian Sheffield op pas van Yasin Ortakose, een goede tussenkomst met de voet door onze doelman, een goed schot van opnieuw Yasin Ortakose, gepakt door de doelman en een bal die over Maxime Windmolders heen zeilde maar gelukkig voor ons op de paal belandde.

En nog was het niet gedaan want opnieuw moest Maxime tot tweemaal toe redding brengen op schoten van dichtbij waarna de zeer actieve Maarten Reynders de bal veroverde en zijn voorzet in extremis zag weggewerkt. Daarna was het de beurt aan Ollie Maenen die een hoekschop van Jens Meekers nipt naast kopte en vlak daarna was het nogmaals Ollie, ditmaal op een corner van Kenneth Bollens, maar nu zag hij zijn schot naast gaan.

We zijn nog maar 20 minuten ver , nu even wat kalmer aan jongens want ik kan niet meer volgen, vlug een ander blad papier en een nieuwe stylo pakken. Ziezo, we zijn er weer, en net op tijd want daar zien we Kilian Sheffield, gelanceerd door Oliver Maenen , alleen op het doel afgaan. De keeper kon echter redding brengen. Het was maar uitgesteld want even voor het halfuur draaide Kilian zich knap vrij van twee tegenstanders en bediende Oliver Maenen met een gave voorzet die door laatstgenoemde knap werd binnengekopt. 2-0.

Trainer Luc Velkeneers bracht nu Mathias Reynders in voor Dieter Celis.

Twee minuten na de 2-0 werd er handspel begaan door een bezoekende verdediger in het strafschopgebied. De bal ging op de stip en Kilian Sheffield schoot de bal feilloos en hard binnen 3-0. Een ruime voorsprong dus maar iets geflatteerd want de bezoekers lagen niet zoveel onder. Dat bleek ook enkele minuten later op een corner die door een Bokrijkse speler voorbij Maxime Windmolders werd getrapt. 3-1

Het spektakel ging verder. De pas ingekomen Mathias Reynders onderscheidde zich met een kordate verdedigende actie, een vrijschop van Kilian Sheffield ging nipt over en Jens Meekers leverde goed verdedigend werk op een doorbraak. Even later keek Jens tegen een gele kaart aan na een iets te stevige ingreep. De daarop volgende vrijschop belandde op de winkelhaak, nogmaals geluk dus voor ons .

Drie minuten voor het einde van de speelhelft kwam de bal na goed samelspel tussen Oliver Maenen en Jochen Naert bij Kilian Sheffield , maar diens schot werd in hoekschop verwerkt.

Toch kon Halen de voorsprong nog verder uitbouwen en wel in de laatste minuut. Op een voorzet van Jochen Naert ging de bezoekende doelman in de fout en Maarten Reynders kon simpel binnentikken. 4-1.

Een riante voorsprong dus na een sprankelende eerste helft , maar wel wat geflatteerd want gezien de kansen had het ook 9-7 of zoiets kunnen staan.

Het was nu zaak om die voorsprong vast te houden want we voelden wel aan dat het nog niet gedaan was. De tegenstander was sterker dan verwacht en had wij speelden met een heel jonge ploeg.

Het waren dan ook de bezoekers die al vroeg in de tweede helft konden tegenscoren en wel met een mooie lobbal die over Maxime Windmolders in het doel verdween. 4-2. Kort daarna werd Maxime opnieuw belaagd maat ditmaal kon hij het schot stoppen.

Bij de daaropvolgende tegenaanval hadden we pech toen een kanonbal van Kilian Sheffield via de onderkant van de lat terug in het veld sprong.

Het spel golfde weer op en neer en het was een copie van de eerste helft. Eerst ging een schot over ons doel en vervolgens ging Ollie Maenen alleen op met dal aan de haal, maar hij besloot naast.

Dan volgden weer drie dolle minuten. Eerst loste de bezoekende doelman een voorzet van Maarten Reynders waarop de goedgevolgde Oliver Maenen kon binnenknallen. 5-2 . Het spel was amper hervat op Jens Meekers kreeg voor een heel lichte overtreding in het strafschopgebied een tweede gele kaart en penalty voor Bokrijk. De strafschop werd via een laag en hard schot in de hoek omgezet . 5-3 en we moesten nog een halfuur verder met 10 man.

We vonden het wel een erg zware straf van de overdreven strenge scheidsrechter, vreselijk oud (nauwelijks 5 jaar jonger dan uw verslaggever) en hinderlijk aanwezig, hij liet echt niets toe en zijn beslissingen waren vaak dubieus, wat tot veel irritatie leidde. We weten natuurlijk wel dat scheidsrechters een uitstervende en bedreigde soort zijn, we moeten ze koesteren , aan ons hart drukken als het ware , maar ze moeten toch niet overal met hun fluit tussen zitten!

Maar de drie dolle minuten zijn nog niet om want nauwelijks was er afgetrapt of er was balverlies in de bezoekende verdediging dat door Jochen Naert, beresterk vandaag, met een magistraal afstandsschot werd afgestraft. 6-3.

En er kwamen nog kansen. Eerst werd Rens Reynders op pas van Ollie Maenen het nippertje gestopt en daarna ging Maarten Reynders op rechts aan de haal, maar hij besloot naast.

Bokrijk replikeerde met een schot voorlangs het doel van Maxime Windmolders. Dan Halen weer met een corner afgedwongen door Rens Reynders, genomen door Jochen Naert en door Kenneth Bollens overgekopt.

Het laatste kwartier was aangebroken en onze jongens begonnen er een beetje door te zitten.Gelukkig was er uitstekend verdedigend werk van Kevin Verwichte die zijn doelman goed bijstond. De bezoekers begonnen echter steeds feller aan te dringen en in de 37e minuut werd onze verdediging op snelheid gepakt en Maxime Windmolders was kansloos op het lage en harde schot. 6-4 Het werd nog spannend.

Drie minuten voor tijd had Kilian Sheffield de kans om alles te beslissen toen hij alleen op het doel afging, maar Kilian kende vandaag wat minder meeval in de afwerking en besloot naast.

Er volgde nu een belegering van ons doel in de resterende minuten. Maxime Windmolders pakte nog een hard schot en zag een bal nogmaals over gaan.

De scheids kon er kennelijk niet genoeg van krijgen want hij liet maar liefst vier minuten overspelen. En zo kregen we nog bijna het deksel op de neus want in de 48 minuut verdween een laag en hard schot net naast de paal in ons doel. 6-5.

Maar het was te laat voor Bokrijk om nog langszij te komen. Er werd afgetrapt en seconden later blies de overspelige oude scheidsrechter voor wat de wedstrijd betreft zijn laatste adem uit in zijn fluitje en dat was een van de betere dingen die hij die middag had gedaan.

En zo werd het weer een overwinning na een doelpuntrijke en zeer onderhoudende wedstrijd. Verdiend gezien de inzet en het vertoonde spel. Een dikke pluim ook voor de scholieren die onze ploeg zo voortreffelijk hebben geholpen onder moeilijke omstandigheden, een halfuur lang met 10 tegen 11 en tegen een ploeg die qua leeftijd duidelijk hun meerdere was, maar dus niet in het spel.

De spelers: Maxime Windmolders,Jens Meekers,Kevin Verwichte,Tom Roelens,Dieter Celis,Jochen Naert,Kenneth Bollens,Mathias Reynders, Kilian Sheffield, Oliver Maenen,Rens Reynders,Maarten Reynders,Yasin Ortakose

Trainer : Luc Velkeneers

Afgevaardigde : John Dsinter

Verslaggever: John Dsinter