Vandaag stond de verplaatsing naar het Turkse Anadol op het programma, een stevige ploeg maar geen onhaalbare kaart.

De geel geschorsten Levi deflem en Toon Vanherwegen waren niet van de partij maar verder was iedereen aanwezig.

De wedstrijd kwam traag op gang en in de beginfase waren er geen kansen te noteren. Even vreesden we voor Kilian Sheffield toen die na een stevig contact gekwetst bleef liggen, maar gelukkig kon Kilian even later na verzorging weer verder spelen.

Rond de 10e minuut was er het eerste doelgevaar met een pas van Oliver Maenen op Par Mues die echter door een verdediger met de hand binnen het strafschopgebied werd onderschept. De goed leidende scheids gaf penalty en Oliver Maenen scoorde laag en zuiver in de hoek. 0-1 Een schoolvoorbeeld van hoe een strafschop dient te worden genomen.

Het was een opsteker voor Halen maar het bleef voorlopig een spektakelarme wedstrijd met veel slordige passen en slechte balaannames met veel onnodig balverlies. Halen was duidelijk de betere ploeg maar liet zich meeslepen in het slechte spel van de tegenstander. Anadol kreeg geen enkele kans en dat was natuurlijk ook de verdienste van onze verdedigers Tom Roelens, Jens Meekers en vooral Kevin Verwichte die van achter alles potdicht hielden.

We moesten wachten tot de 20e minuut voor nieuwe opwinding, maar toen was het ook meteen weer raak. Een voorzet van Par Mues kwam via Oliver Maenen bij Kenneth Bollens terecht die van net buiten het strafschopgebied de bal laag in de hoek schoot. 0-2

Halen moest nu de klus afmaken maar liet dit na en daardoor kwam Anadol nu wat beter in de wedstrijd . Halverwege de speelhelft kregen we een eerste verwittiging op een tegenaanval waarbij een lokale aanvaller alleen voor doelman Sedik Yaman opdook. Gelukkig had Sedik een sublieme redding met de voet in huis om verder onheil te voorkomen. Even later moest onze doelman opnieuw ver zijn doel uit om nogmaals met de voet te ontzetten.

Tussendoor zagen we een corner van Stef Cleeren die uit de winkelhaak werd gekopt en rond het halfuur ging de bedrijvige Oliver Maenen drie verdedigers voorbij maar zijn poging werd in hoekschop verwerkt.

We leken de wedstrijd volledig onder controle te hebben toen Sedik Yaman nogal riskant Jens Meekers aanspeelde. Jens legde bal af in de voeten van een tegenstander die alleen op ons doel af ging en scoorde. 1-2. Een cadeau met een grote strik er om. Niks van aantrekken Jens , dat kan iedereen gebeuren en je hebt je in de vorige wedstrijden al genoeg bewezen. Alleen niet te vaak doen want op die manier is het Romeinse rijk ook naar de bliksem gegaan of was dat het rijk van Karel de Grote? Moet ik eens nakijken in de boeken.

We hebben inmiddels weer afgetrapt en daar zien we hoe Kenneth Bollens net voorlangs schiet op een pas van Par Mues.

Trainer Luc Velkeneers bracht nu vers bloed in met Wannes Forier, Yasin Ortakose en Simon Maldrie en Par , Kilian en Jens mochten even rusten. Het was voor de laatste 10 minuten maar er veranderde niet veel. Verdere kansen bleven uit en de kwaliteit van het spel bleef ondermaats. De tweede helft zou beterschap moeten brengen want bij deze 1-2 stand waren de peren nog lang niet op het droge of waren de schaapjes nog niet gestoofd, maar mogelijk verkracht ik hier nu een spreekwoord.

De tweede helft dan.

Trainer Velkeneers had meer inzet en druk gevraagd en in de beginfase van de tweede helft kwam die er dan ook. Dat resulteerde al vlug in een goede steekpas van Oliver Maenen op Stef Cleeren die nog net werd onderschept door de doelman. Vlak daarna was het opnieuw Ollie die gevaarlijk kwam opzetten maar ook nu was de doelman er als eerste bij.

Halen bleef druk zetten en nog binnen de eerste 5 minuten zagen we een schot van Jochen Naert (heel bedrijvig vandaag) dat maar net naast ging.

Tussendoor onderscheidde Maxime Windmolders zich in de verdediging met een paar geslaagde tussenkomsten.

Onze jongens bleven druk zetten tot het kwartier met nog een soloactie van Oliver Maenen die nog maar eens de doelman op zijn weg vond.

Daarna zakte het spelpeil weer en Anadol kwam weer meer in de wedstrijd. De Halense inzet was goed maar er was weer teveel balverlies en daardoor kwamen er kansen voor de tegenstander. Een vrijschop zeilde net naast ons doel en Sedik Yaman moest even later aan de bak op een gevaarlijk schot.

Rond het half uur was er weer gevaar, maar gelukkig ging de bal net voorlangs ons doel. Halen speelde met vuur en het was toen eigenlijk wachten op de gelijkmaker.

Gelukkig slaagde onze ploeg er toch in het tij te keren en nieuwe kansen af te dwingen. Een solo actie van Kilian Sheffield werd voorlangs besloten en een pas van Oliver Maenen op Simon Maldie kon maar op het nippertje worden onderschept.

Vijf minuten voor affluiten zorgde Kilian Sheffield dan voor de verlossing. Op een mooie steekpas van Par Mues ging Kilian alleen door en hij schoot de bal laag en hard binnen. 1-3

De wedstrijd was gespeeld, dachten we, maar zo niet de thuisploeg. Bovendien liet de scheids nog 5 minuten overspelen en in die tijd haalde Anadol nog eens alles uit de kast.

Eerst was er een zeer kordate ingreep nodig van Kevin Verwichte om de bal in extremis voor een aanvaller in corner te verwerken en op die corner had Sedik Yaman een schitterende parade in huis om een kopbal uit zijn doel te ranselen.

In de allerlaatste minuut verrichtte onze doelman nog maar eens een knappe redding op een poging van dichtbij. Ja dat is Sedik ten voeten uit, hij houdt wel eens van een avontuurtje en zorgt voor menig hartinfarct of een rolberoerte bij de Halenfan, maar op de beslissende momenten staat hij er.

Er werd dus weer gewonnen. Verdiend met 1-3 . De tweede helft was duidelijk beter dan de eerste, maar er dient toch nog aandacht besteed aan de balaannames en de passen. Aan de andere kant wordt er dan weer veel goed gemaakt door de inzet en de goede wil van de jongens.

Volgende afspraak over 14 dagen in Heusden waar we een vervolg willen breien een de zegereeks. Hou de breinaalden gereed!

De spelers: Sedik Yaman, Jens Meekers,Kevin Verwichte, Tom Roelens, Wannes Forier, Maxime Windmolders,Par Mues,Kenneth Bollens,Kilian Sheffield,Oliver Maenen,Stef Cleeren, Simon Maldrie,Jochen Naert, Yasin Ortakose

Trainer : Luk Velkeneers

Afgevaardigde : John Dsinter

Verslaggever: John Dsinter