Vorige week een klinkende 9-1 overwinning tegen Thes Sport , maar dat was tegen 9 man. Vandaag weer een echte wedstrijd, ditmaal tegen Lummen, op papier een haalbare tegenstander.

Kilian Sheffield was er vandaag niet bij en in de plaats van Jordy Claes stond vandaag Sadik Yaman onder de lat, maar verder was iedereen aanwezig dus starten maar.

Het eerste doelgevaar kwam van ons elftal. Al in de 2e minuut kwam de bal na goed samenspel tussen Par Mues en Jens Meekers in bezit van Kenneth Bollens, maar die zag zijn schot net over gaan.

Verder was er in de beginfase niet veel te beleven. Het spel ging op en neer met een licht overwicht voor de thuisploeg, maar kansen kwamen er nog niet.

We moesten wachten tot op het kwartier toen een goed getrapte corner van Stef Cleeren door Par Mues van dichtbij werd naast gekopt. Even later ging Stef zelf zijn kans op een uitstekende voorzet van Levi Deflem, maar de bal belandde achter het doel. Nog binnen de minuut bereikte een pas van Stef nogmaals Par Mues, maar diens poging werd gesmoord in een pak verdedigers.

Trainer Luk Velkeneers bracht nu Maxime Windmolders in voor Tom Roelens die even mocht rusten. Wanneer een degelijke verdediger als Tom wordt vervangen is het natuurlijk nodig om even de verdediging te reorganiseren. Van dat moment maakte Lummen gebruik om voor wat gevaar te zorgen. Er was een goede ingreep van Wannes Forier nodig op een tegenaanval en een laag schot ging maar net naast het doel van Sadik Yaman.

Op het half uur was er een echte grote kans voor Lummen toen een bezoekende aanvaller van zeer dichtbij onze doelman tegenvoets nam met een laag schot. Gelukkig voor ons ging de bal net naast de paal buiten. We moesten heel even alle zeilen bijzetten, maar goed verdedigend werk van Maxime Windmolders en Kevin Verwichte voorkwam verder onheil.

Daarna ebde de bezoekende aanvalsdrift weer weg en kregen we een tijdje niets te zien. Er was veel onnodig balverlies door onverzorgde passen en slechte balaanname en sommige van onze spelers, met name Toon Vanherwegen en Levi Deflem, durfden niet voluit te gaan. Dat lag in grote mate aan de scheidsrechter. We breken onze fluiteniers niet graag af en dat ze het spel kort houden is prima, maar deze man overdreef geen klein beetje. De jongens mochten amper naar de bal kijken of ze werden al bedreigd met kaarten van diverse kleuren. Uit de vaderlandse geschiedenis herinneren we ons de hertog van Alva die tijdens de tachtigjarige oorlog tussen 1569 en 1574 ongeveer 8.950 hoofden liet afhakken van mensen die gewoon maar wat tegenpruttelden. Welnu , vergeleken met deze scheids was Alva een leuke gezellige oude oom wiens bezoek men met vreugdekreten zou begroeten.

Maar niet deze man dus want Toon kreeg al heel vlug een waarschuwing voor een lichte fout en een stevige overtreding op Levi werd onbestraft gelaten en toen Levi protesteerde kreeg hij ook prompt geel. Trainer Luk Velkeneers haalde Levi van het veld om even af te koelen en hij uitte terecht zijn ongenoegen maar toen Alva naar hem toeliep en ook hem dreigde te onthoofden bond hij wijselijk in.

Met al dat gezever zijn we inmiddels in de laatste vijf minuten van de speelhelft gekomen en als laatste wapenfeit zien we nog hoe de bezoekende doelman in extremis kan redding brengen voor Jochen Naert die heel gevaarlijk kwam opzetten op een pas van Stef Cleeren.

We gingen rusten met een 0-0 score na een bloedeloze eerste helft.

Tijdens de tweede helft moest er meer worden aangevallen en er moest beter worden aangesloten. Puntenverlies tegen deze zwakke tegenstander zou onaanvaardbaar zijn.

Vanaf het eerste fluitsignaal zetten onze jongens de bezoekers onder druk. Toon Vanherwegen keek al onmiddellijk tegen een gele kaart aan voor een lichte overtreding.

In de 51e minuut stuurde Kenneth Bollens Toon Vanherwegen het straatje in. Toon speelde de bal iets te ver vooruit, maar de uitgelopen doelman trapte over de bal en zo kon Toon doorgaan en het gemakkelijkste doelpunt uit zijn carriere tot nu toe te scoren. 1-0. Kerstmis valt vroeg dit jaar!

Het was het sein voor verder Halens aanvalswerk en Lummen kwam nog nauwelijks in het stuk voor. Kenneth Bollens bediende gepast Simon Maldrie die echter schuin over schoot. Vlak daarna was er een prima pas van Toon Vanherwegen op Jochen Naert, maar diens schot ging nipt over en vlak voor het uur lanceerde Yasin Ortakose Par Mues die alleen op het doel afging maar al dan niet terecht werd teruggefloten voor buitenspel.

Een minuutje later keek Toon Vanherwegen tegen zijn tweede gele kaart op voor een banale overtreding en dus moesten we verder met 10. Even rook de tegenstander zijn kans, maar onze verdedigers hielden de zaak goed onder controle en doelman Sedik Yaman toonde zich heel betrouwbaar op hoge ballen. Eenmaal werd hij echt op de proef gesteld met een schot van dichtbij maar hij pakte de bal uitstekend klemvast.

Het was de verdienste van Halen dat het zich met 10 spelers niet terugtrok in de verdediging maar resoluut op zoek ging naar een tweede treffer. Vooral de vinnige Jens Meekers speelde een sterke partij. Zijn inzet was zoals steeds voorbeeldig en hij zaaide op de op de rechterflank voortdurend paniek .

Wie ook voor paniek zorgde was alweer de arbiter die geel trok voor Maxime Windmolders en we menen Kenneth Bollens, voor tegenspreken. Nu deden de bezoekers dat voortdurend maar voor hen bleken de kaarten ineens op. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk zullen we maar zeggen en deze man gedroeg zich als iets dat zich nog net iets hoger bevindt dan God de vader.

Er kwamen meer kansen voor onze ploeg. Een voorzet van Jochen Naert werd voor de doellijn weggeveegd en een hard schot van Simon Maldrie werd op het nippertje afgeblokt. Daarna mocht Simon die hard had gewerkt gaan rusten .

We zijn ondertussen in de laatste 10 minuten aanbeland en even dreigde Lummen nog maar Tom Roelens onderschepte de aanval bekwaam en rustig zoals we dat van hem gewend zijn. Het was het laatste wapenfeit van de bezoekers want daarna was het alleen nog Halen dat de lakens uitdeelde.

Een schot van Kenneth Bollens ging naast en de opnieuw ingebrachte Levi Deflem lanceerde Stef Cleeren die echter werd afgeblokt. Even later bediende Stef Levi die een vluchtschot probeerde dat echter via een verdediger in de handen van de doelman belandde. Dan was het de beurt aan Jens Meekers om na een geslaagde rush Jochen Naert aan te spelen, maar Jochen kwam net iets te kort om de bal binnen te tikken.

De hoofdrol was weggelegd voor Levi Deflem die in de laatste minuut iedereen voorbij liep en recht op het doel afging. Levi werd foutief neergelegd binnen de 16 meter en de bal ging op de stip. De verdediger die de fout maakte kreeg slechts geel daar waar het donkerrrood moest zijn.

Stef Cleeren nam de verantwoordelijkheid vanop de stip en hij scoorde laag over de grond de 2-0.

Onmiddellijk daarna floot de scheids af en dat was een van zijn betere beslissingen.

Er werd dus gewonnen met 2-0, dik verdiend en met 10 tegen 11. Het spel was niet altijd even goed, maar tijdens de tweede helft zagen we veel inzet en goede wil.

Wat we ook geleerd hebben uit deze wedstrijd is dat je Alva nooit moogt tegenspreken want ander gaat je hoofd eraf en dat is verdomd lastig bij het koppen.

Volgende week gaan we proberen roem en punten te vergaren bij Anadol.

De spelers : Sadik Yaman,Jens Meekers,Kevin Verwichte, Tom Roelens, Wanner Forier,Par Mues,Toon Vanherwegen, Maxime Windmolders Stef Cleeren,Levi Deflem, Kenneth Bollens, Jochen Naert, Dieter Celis, Simon Maldrie, Yasin Ortakose.

Trainer: Luk Velkeneers

Afgevaardigde : John Dsinter

Verslaggever: John Dsinter