Nu de degradatie haast onafwendbaar lijkt, heeft Halen in de eerstvolgende wedstrijden wel de mogelijkheid om scherprechter te spelen. Met Park Houthalen kreeg het immers een eerste tegenstander, in een reeks van drie, van ploegen die de punten nog broodnodig hebben om het behoud in eerste provinciale te verzekeren.

De bezoekers lieten er in de beginfase geen gras over groeien en ontwikkelden een hoog tempo. Het was wel even wachten op het eerste doelgevaar. Claes toonde zich attent op een schot van Bieniek. Even later moest onze doelman zich toch gewonnen geven op een poging van Pellegriti, die te veel tijd en ruimte kreeg om voor de 0-1 te zorgen.

De gasten probeerden hun voorsprong zo vlug mogelijk te verdubbelen. Voor de groentjes zat er aanvankelijk niet veel meer op dan dit proberen te voorkomen. Het was dan ook eerder verrassend dat ze de partij rond het half uur een heel andere wending deden krijgen. Eerst reageerde Puttenaers , tussen een bos van spelers, het meest alert op een hoekschop van Derwa. Even later haalde Vanhoudt verschroeiend uit van net buiten de zestien en stond er zowaar een 2-1 tussenstand op het scorebord. Van een ommekeer gesproken.. en het was niet gedaan want Gilissen zorgde net voor affluiten nog voor een derde treffer na uitstekend voorbereidend werk van Kryuchkov.
Voor Houthalen zat er in de tweede helft niet anders op dan zo vlug mogelijk voor de aansluitingstreffer te zorgen. Pellegriti had dat heel goed begrepen en knalde de 3-2 tegen de touwen na nog geen tien minuten. In de resterende tijd had onze tegenstander het overwicht.

Halen kreunde bijwijlen onder de druk maar begaf niet. Het kwam zelfs nog heel kort bij een doelpunt. Gilissen zag zijn schot echter tegen de lat belanden en de ingevallen Wouter Neven kon in de herneming zijn schot niet kadreren. In de slotminuten was het bang afwachten of groen-wit uiteindelijk de drie punten zou binnenrijven. Helaas duurde de partij net iets te lang en kon Bieniek profiteren van een spijtig mistasten van Claes om voor de 3-3 eindstand te zorgen. In de ultieme slotfase kwamen beide ploegen nog dicht bij de overwinning maar veranderde er niets meer aan de score.

Alhoewel Halen op het nippertje niet won, wat toch weer wat hoop had kunnen geven, vervulde het zeker zijn sportieve plicht.  Het streed voor wat het waard was en kan daaraan hopelijk een vervolg geven in de volgende uitwedstrijd bij Meeuwen, ploeg net boven ons in het klassement en dus ook met grote zorgen…

Ploeg : Claes, Puttenaers, Schepmans, Deferm, Blockx, Vanhoudt, Jans, Derwa (64′ Neven), Kryuchkov (75′ Willems), Rykx, Gilissen (85′ Mendez-Fernandez).
Doelpunten : 14′ Pellegriti 0-1, 27′ Puttenaers 1-1, 32′ Vanhoudt 2-1, 45′ Gilissen 3-1, 53′ Pellegriti 3-2, 90′ Bieniek 3-3
Gele kaarten : Derwa, Schepmans