Na een welgekomen nieuwjaarsdrankje, waarop iedere toeschouwer werd getrakteerd voor aanvang van de partij, hoopte iedere thuissupporter dat ook de spelers hun duit in het zakje zouden doen. Elk punt is vanaf nu immers levensbelangrijk in het teken van het behoud.

Dat de bezoekers echter geen gewillig slachtoffer zouden zijn lieten ze al dadelijk merken vanaf de eerste minuten. Ze lieten de groentjes veel achter een ongrijpbare bal hollen. Tot echt gevaarlijke standjes voor doel leidde dat niet echt. Een paar ongevaarlijke afstandsschoten konden Jordy Claes niet verontrusten.  Toch was het geen verrassing dat Remans die periode van overwicht bekroonde met de openingstreffer. Daarna liet Zonhoven het tempo wat zakken en kwam de thuisploeg beter in de partij. Mendez-Fernandez had net voor het halfuur zo maar voor de gelijkmaker kunnen zorgen maar zag zijn stiftbal net over doel verdwijnen. Niels Willems zag op zijn beurt een verdienstelijk afstandsschot rakelings over de lat belanden. Aan de overkant was Remans met een kopbal ook niet ver van zijn tweede treffer.

Met het kleinste verschil was er na de rust nog veel mogelijk en leken de gastheren het best uit de kleedkamers te komen. Willems werd foutief afgestopt in de zestien en Mendez-Fernandez zorgde er voor dat alles te herbeginnen was van op de stip. Met volle moed en overgave gingen onze duivels op zoek naar meer,  tot Hermans  aan de overzijde zijn moment aangebroken zag. Zijn verrassende deviatie na een voorzet van op de rechterflank liet Claes werkelijk geen enkele kans.

Natuurlijk was dit een echte opdoffer voor de thuisploeg. Toch had Diego Derwa nog een prima mogelijkheid om na mistasten van doelman Loyens het evenwicht opnieuw te herstellen. Zijn poging ging echter hoog over… spijtig na de meer dan degelijke prestatie van onze middenvelder. Het had nog een cruciaal moment in de wedstrijd kunnen zijn maar dat lapten de gasten opnieuw aan hun laars. Na een splijtende tegenaanval bezegelde Asnong immers definitief het lot van onze groenwitten.

Operatie redding is bij de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar niet goed ingezet. Alhoewel het programma van de volgende weken loodzwaar is met drie tegenstanders uit de top 5 is het echter nog veel te vroeg om alle hoop op te geven. Misschien kan er zo volgende zaterdag in Bree-Beek gestunt worden net zoals in de heenronde ?

Ploeg : Claes, Peeters, Schepmans, Vandepoel, Puttenaers, Vanhoudt (79′ Rykx), Mendez-Fernandez (59′ Ă–zpoyraz), Blockx (79′ Kryuchkov), Derwa, Gilissen, Willems.
Doelpunten : 16′ Remans 0-1, 49′ Mendez-Fernandez (strafschop) 1-1, 60′ Hermans 1-2, 77′ Asnong 1-3

Met dank aan Ronnie Bastijns