Omdat Schepmans door gele kaartenlast niet kon opgesteld worden, nam Jody Peeters diens plaats centraal in de verdediging over. Daardoor kwam Jo Blockx in de basis op de linksachter. Verder gaf Marc Indeherberge begrijpelijk het vertrouwen aan de spelers die Leopoldsburg afgelopen week geen kans gaven en er zelfs mee oorzaak van waren dat hun trainer Bruno Versavel de handdoek wierp.

Hoeft het nog gezegd dat we vandaag weer voor een zeer belangrijke wedstrijd stonden ? In het klassement had Alken nauwelijks twee punten meer en kon Halen mits winst een zeer goede zaak doen.

Wanneer je na nauwelijks twee minuten op voorsprong kan komen leg je natuurlijk een prima basis om een partij naar je hand te zetten. Tuur Gilissen was zich daarvan zeer goed bewust toen hij met een pegel de groentjes dadelijk op voorsprong bracht. Doelman Dingenen kon net zoals de toeschouwers langs de lijn alleen maar met bewondering toekijken.De thuisploeg had nog veel tijd om deze achterstand terug recht te zetten maar bleek toch veel moeite te hebben om een gaatje te vinden in onze goed georganiseerde verdediging. Buiten een verraderlijk afstandsschot van Lenskens, in hoekschop afgeweerd door Claes, kwam Halen niet in de problemen. Het vertrouwen in een goede afloop groeide zienderogen toen Kryuchkov en Gilissen op perfecte vrijschoppen van Özpoyraz voor een meer dan geruststellende 0-3 ruststand zorgden.

In voetbal weet je echter nooit en was het dus zaak in de tweede helft bij de les te blijven. De gastheren probeerden wel druk te zetten maar werden relatief makkelijk opgevangen. Ze konden wel een hele reeks hoekschoppen afdwingen maar echt penibel werd het voor de kooi van Jordy Claes zelden of nooit. Op echte doelkansen moest er nu heel lang gewacht worden. Die zouden er uiteindelijk toch komen in het laatste kwartier toen Alken met zijn tienen viel na een te hevige reactie van hun verdediger Manshoven op een overtreding van Puttenaers. Zowel Kruyckov (net naast) als Gilissen (redding van Dingenen) konden de score en hun statistieken echter niet meer opdrijven. Erg was dat allemaal niet maar toch eindigde de wedstrijd niet zonder een smet op het blazoen. Een nogal drieste overtreding van Rykx in het middenveld werd door de man in het zwart opnieuw bestraft met een rode kaart.  Spijtig voor Jelle die zich op de rechterflank tijdens zijn invalbeurt voor de rest nochtans positief liet opmerken..

Een verdiende overwinning in een partij waar Halen over de ganse spelduur de controle had , nauwelijks een kans weg gaf en vooral voor de rust zeer efficiënt met de kansen omsprong, dat is de eindconclusie. Dat moet een boast van vertrouwen geven voor de volgende opdracht, weer op verplaatsing aanstaande zondag bij Park Houthalen, ploeg net voor ons in de ranking met nauwelijks twee puntjes meer….

Ploeg : Claes, Blockx (68′ Colin), Peeters, Deferm, Puttenaers, Vandepoel, Mendez-Fernandez, Vanhoudt (68′ Rykx), Özpoyraz (88′ Vaes), Kryuchkov, Gilissen.
Doelpunten : 2′ Gilissen 0-1, 25′ Kryuchkov 0-2, 37′ Gilissen 0-3.
Gele kaarten : Peeters, Blockx