Wanneer je een topper, weliswaar in de kelderverdieping, moet aanvatten zonder drie belangrijke spelers, zal je daar als trainer waarschijnlijk niet vrolijk van worden. Toch kreeg Marc Indeherberge de lastige opdracht om een volwaardig elftal aan de aftrap te brengen zonder de gekwetsten Rykx, Willems en Neven, in de wetenschap dat de drie punten  meer dan welkom waren.

Zonder echt te domineren voetbalde de thuisploeg zich een aantal kansen bijeen waarvan Kryuchkov de grootste hoog over het doel besloot. De bezoekers verdedigden op paniekerige wijze en werden hier voor afgestraft na een hoekschop. Ozpyraz bereikte aan de tweede paal Mendez-Fernandez wiens strakke voorzet door Toure Aly in eigen doel werd gedeviëerd. Het geleverde spel was zeker niet hoogstaand maar de mannen van Bruno Versavel kregen toch tweemaal een grote kans om op gelijke hoogte te komen. Zowel Wall als Matheve lieten echter zien dat de hekkensluiters een groot scoreprobleem hebben en ook zij niet konden zorgen voor enige verandering . Toch mogen we ook de alerte rol van Jordy Claes daarin niet onderschatten. Hij leek duidelijk van plan om de eerste keer dit seizoen zijn netten schoon te houden. De kleinste voorsprong bleef zo behouden alhoewel Kryuchkov en Gilissen nog een mogelijkheid kregen om de score voor de rust te verdubbelen.

Dat Leopoldsburg een aantal spelers in de rangen heeft met een aardige techniek lieten ze ook in de tweede helft bewonderen. In de zone van de waarheid liep het echter telkens mis. In tegenstelling met de eerste helft moest Claes nu enkel nog een paar ongevaarlijke afstandsschoten oprapen. Toch werden we pas wat meer gerust toen Tuur Gilissen magistraal een uitstekende voorzet van Puttenaers in één tijd voorbij doelman Veraghtert plaatste. Het was de doodsteek voor de gasten die trachtten verzorgd verder te voetballen. Efficiënt was het echter allemaal niet. Daarin kregen ze een lesje van Jonas Vandepoel die na knap voorbereidend werk van Ozpoyraz, zijn steengoede partij bezegelde met een derde treffer. Ook Mendez-Fernandez deed zijn duit nog in het zakje met een bom in één tijd na een vrijschop van Schepmans. 

Dat het geen onvergetelijke partij werd nemen we er vandaag graag bij. Het belangrijkste waren de drie punten.De vrees voor het gemis van drie belangrijke spelers bleek onterecht. Natuurlijk zullen we ze nog hard nodig hebben maar toch een dikke pluim voor hen die hun afwezigheid schitterend opvingen.

Door deze overwinning krijgen we wat meer ademruimte en komen er wat meer ploegen net voor ons in het klassement in het vizier . Eén daarvan is Alken, onze volgende tegenstander van aanstaande zondag.

Ploeg : Claes, Peeters, Deferm, Schepmans, Puttenaers (80′ Blockx), Vandepoel, Mendez-Fernandez (89′ Colin), Vanhoudt, Ozpoyraz (88′ Vanbergen), Gilissen, Kryuchkov.
Doelpunten : 18′ Toure Aly (own-goal) 1-0, 62′ Gilissen 2-0, 78′ Vandepoel 3-0, 86′ Mendez-Fernandez 4-0.
Gele kaarten : Schepmans, Vanbergen.

Met dank aan Ronnie Bastijns