Om niet te spreken van een gemiste start konden beide ploegen vanavond maar best winnen. Marc Inderherberge kon in de verdediging opnieuw rekenen op Brecht Deferm en ook Tuur Gilissen kreeg zijn eerste basisplaats. 

In een aangename eerste helft versierde Halen de eerste kans langs Jonas Vandepoel na knap voorbereidend werk van Puttenaers en Willems. De partij verliep evenwichtig . Eerst liet bezoeker Weeghmans bij een paar vrijschoppen zien dat hij over een uitstekende traptechniek beschikt. Jordy Claes moest dan ook bij de pinken zijn om één van zijn pogingen uit het doel te houden. Aan onze zijde is er echter ook wel iemand bedreven in deze materie. Jelle Rykx liet doelman Vreys geen enkele kans. Een doelpunt zoals je dat alleen van hem kan verwachten… Lang kon de thuisploeg niet genieten van deze voorsprong. Bij een voorzet van Weeghmans kreeg Vandecaetsbeek te veel ruimte om de gelijkmaker binnen te koppen. Ook in het laatste kwartier bleken de stilstaande fases het gevaarlijkst. Rykx met een kopbal na een hoekschop van Mendez en Van Oudenhove aan de overzijde met een vrijschop konden de logische tussenstand echter niet meer wijzigen.

De thuisploeg kwam het best op het veld na de koffie. In een dol kwartier versierde Niels Willems drie uitstekende doelkansen. De eerste was de moeilijkste na weer een stilstaande fase. Misschien had hij het beter met het hoofd geprobeerd na de uitstekende voorzet van Ozpoyraz. De bezoekende verdediging was het noorden kwijt en bij een te korte terugspeelbal zat onze spits er wel gevat tussen om koelbloedig af te maken. Torpedo leek klaar om helemaal uitgeteld te worden wanneer er opnieuw dramatisch werd uitverdedigd. Helaas werd de voorsprong echter niet uitgediept. Dat was heel jammer, te meer omdat Torpedo op het uur heel gelukkig op gelijke hoogte kwam met een afgeweken afstandsschot van Op De Locht. De middenvelder was wel één van de spelbepalende figuren bij de gasten. Rykx probeerde het nadien opnieuw met een paar goed gerichte afstandsschoten waar doelman Vreys de nodige moeite mee had. In het laatste kwartier kregen de groentjes het moeilijk. Claes had al eens lijf en lenden moeten riskeren bij weer een afgeweken bal maar op de kopbal van de ingevallen Bodson was hij machteloos. Het deed de veer breken. Dat een andere invaller in de slotfase ons lot helemaal bezegelde was enkel nog goed voor de statistieken.

Er had vandaag zeker meer ingezeten dan deze zure nederlaag. Onze tegenstanders waren op een moment rijp voor de knock-out maar er werd vergeten deze definitief toe te dienen. Met het nodige geluk strompelden ze terug recht en dienden ons in het laatste kwartier van antwoord. Maar ja, dat is voetbal zeker… Even analyseren voor de technische staf en op naar de volgende opdracht, een uitwedstrijd bij Zepperen-Brustem.

Ploeg : Claes, Peeters, Schepmans, Deferm, Puttenaers, Vandepoel, Mendez-Fernandez (86( Colin), Ozpoyraz (86′ Blockx), Rykx, Willems (77′ Kryuchkov), Gilissen.

Doelpunten ; 25′ Rykx 1-0, 27′ Vandecaetsbeek 1-1, 55′ Willems 2-1, 60′ Op De Locht 2-2, 81′ Bodson 2-3, 90′ Coen 2-4
Gele kaart : Schepmans

Met dank aan Ronnie Bastijns