Na een geslaagd seizoen , met in de terugronde slechts éénmaal verlies, kon Halen zich opmaken voor de eindronde voor promotie naar de hoogste provinciale reeks. Het winnen van de derde periode en de meer dan geslaagde afscheidsviering van Bjorn Ruytinx mogen nu al als hoogtepunten van het jaar beschouwd worden. Toch hoeft het daarmee nog niet te stoppen… 

Onze eerste tegenstander , Racing Peer,  eindigde vijfde in zijn reeks en plaatste zich voor de eindronde door de laatste beslissende wedstrijd te winnen tegen kampioen Meeuwen. 

Halen begon heel goed aan de match. M. Hegic knalde al in de aanvangsminuut net over en deed nog beter toen hij luttele seconden later Gilissen fraai vrij speelde. Tuur werkte perfect in één tijd af. Dat noem je de tegenstander bij de keel nemen en dan durf je al vlug hopen op een snel volgende genadestoot.

Buiten een goed schot van A. Hegic , nog in de eerste tien minuten, werden we echter niet meer op onze wenken bediend. De groentjes vergenoegden zich blijkbaar met controlevoetbal en leken af te wachten hoe Peer zich zou herstellen van de vroege mokerslag. Meer dan behoorlijk zou blijken want Pillitteri (op de paal) en Gijbels kwamen akelig dichtbij de gelijkmaker. Met Buntinx kregen de gasten nog een uitgelezen kans om iets aan hun achterstand te doen maar daar besliste onze doelman Jordy Claes anders over.

Even voor de rust glipte Jelle Rykx door de buitenspelval maar besliste doelman Opdebeeck evenmin zijn medewerking te verlenen. Halen mocht best blij zijn met de kleinste voorsprong bij de pauze.

In het begin van de tweede helft waagde Ruytinx zijn kans met een goed afstandsschot. Een aanzet tot meer dreiging werd het echter niet. Peer kreeg het balbezit en liet zien dat het een aardig stukje kon combineren. In de zone van de waarheid kwam het echter zelden tot een uitgespeelde kans. Die kwam er wel aan de overkant toen Gilissen vrij voor doel niet voorbij Opdebeeck geraakte. Enkele tellen later beroerde verdediger Vaes ongelukkig de bal met de hand in de fatale zone en wees scheidsrechter Bosmans onverbiddelijk naar de stip. Een klusje voor Bjorn Ruytinx… Ook na de 2-0 veranderde het spelbeeld niet. De bezoekers bleven moedig zoeken naar onvindbare openingen en konden buiten een paar ongevaarlijke afstandsschoten Jordy Claes nauwelijks bedreigen. Een paar minuten voor tijd liet de ingevallen Jan Hulshagen een goede mogelijkheid onbenut om Peer al zo goed als zeker uit te tellen. Het was maar uitstel want toen M. Hegic de bal veroverde op het middenveld kon deze de snelle Neven in het straatje sturen. Wouter liet Opdebeeck geen enkele kans en trapte laag naast hem binnen. 

Halen kan met een geruststellende voorsprong de terugwedstrijd aanvatten zondag. Het was niet allemaal academisch vandaag, wel zakelijk en efficiënt…Het zal zonder hoog van de toren te blazen, toch al aardig moeten mislopen om de tweede ronde niet te bereiken. In dat duel zullen we het moeten opnemen tegen de winnaar van het duel Landen-Hamont. Maar eerst nog even bij de les blijven in Peer….

Ploeg : Claes, Peeters, Schepmans, Puttenaers, Blockx, A. Hegic, Mendez-Fernandez (72′ Hulshagen), Rykx, M. Hegic, Ruytinx, Gilissen (78′ Neven)
Doelpunten : 2′ Gilissen 1-0, 68′ Ruytinx 2-0 (strafschop), 90′ Neven 3-0

Gele kaart : A. Hegic