Onze tegenstander van vanavond was de laatste weken in goede doen. Getuigen daarvan waren de afgetekende overwinning tegen Bregel en de leiderspositie in de derde periode met het maximum van de punten.

Groen-wit was  gewaarschuwd en toonde zich aanvankelijk vastberaden om een einde te maken aan het reeksje overwinningen van Bolderberg. Bijna alle duels werden gewonnen en met een gezonde portie agressiviteit en goede combinaties werd het de bezoekers heel moeilijk gemaakt.

Het was dan ook hoegenaamd geen verrassing dat het overwicht vlug leidde naar het openingsdoelpunt. Een afgeblokt schot van Rykx belandde voor de voeten van Jody Peeters, die met een streep in de linkse hoek doelman Beyen volkomen kansloos liet. Jody mag dan al niet veel scoren maar deze was er toch eentje om in te lijsten. Halen ging nog een tijdje door op zijn elan en het leek maar een kwestie van tijd vooraleer het wellicht bevrijdende tweede doelpunt zou vallen. Helaas kwam dit er niet en was het onbegonnen werk het verschroeiend tempo van het eerste half uur langer aan te houden. De kluisjongens herstelden zo het evenwicht zonder zelf voor echt doelgevaar te zorgen. De voorsprong bij  de rust was meer dan verdiend maar bood zeker nog geen garantie op winst, hoewel Bolderberg al 2 maal had moeten wisselen door kwetsuren.

De eerste kans in de tweede helft was voor Jan Hulshagen. Alleen opdagend voor Beyen probeerde hij het met een niet geslaagde lobbal. Het was echter snel duidelijk dat de eerste helft veel krachten had gekost. Het samenspel verliep veel stroever en de goede oplossing werd steeds minder gevonden. Trainer Indeherberge probeerde met de inbreng van Wouter Neven de bakens te verzetten nadat Claes een kopbal van Bollen van heel dichtbij uit zijn doel wist te houden. Bij de volgende kans, ook met een kopbal , zorgde Thoelen toch voor de gelijkmaker. Het was zeker geen academisch voetbal meer wat we nadien voorgeschoteld kregen maar desalniettemin probeerde KMD met veel moed en wilskracht de drie puntjes alsnog thuis te houden. De doelpogingen misten echter precisie. Bolderberg was al lang tevreden met een gelijkspel en deed er in de slotfase alles aan om dat te behouden, tot wat ergerlijk tijd winnen toe. Toch moeten we ook eerlijk de hand in eigen boezem steken. Een wedstrijd duurt langer dan een half uur en wordt pas definitief gewonnen na 90 minuten….
Met dit puntenverlies laat Halen ook helaas de kans liggen om de kloof met leider Schoonbeek te halveren, na verrassend verlies van de Bilzenaren tegen gebuur Hoeselt. De titelstrijd is nog helemaal open met Schoonbeek en Bregel dicht bij elkaar. Of doen onze groentjes ook nog mee ? Dan wordt er volgende week natuurlijk best gewonnen bij ‘s Herenelderen. 

Ploeg : Claes, Puttenaers, Peeters, Schepmans, Blockx, Hegic A., Mendez-Fernandez, Hulshagen, Hegic M., Rykx, Ruytinx (57′ Neven).

Doelpunten : 12′ Peeters 1-0, 66′ Thoelen 1-1.

Gele kaarten : Rykx, M. Hegic.
Met dank aan Ronnie Bastijns