Een afgetekende overwinning zegt niet altijd alles over het verloop van een wedstrijd. Vanavond maken de cijfers echter alles duidelijk. 

Halen nam van in het begin de touwtjes stevig in handen en speelde een wervelend eerste half uur. Doelman Weyen wist dadelijk dat hij geen kou zou krijgen. Gilissen stelde hem immers na een paar minuten al serieus op de proef.

Biesen kwam daarna niet onder de hoge druk en het vlotte combinatiespel van de thuisploeg uit. Toch kwam het op een voor hen meer dan ongelukkige wijze op achterstand. Weyen verkeek zich totaal op een lange bal van Deferm en Jo Blockx had maar voor het intikken. Het tweede doelpunt illustreerde en bevestigde echter de hegemonie van KMD. Wouter Neven rondde het prima voorbereidend werk van Rykx en Gilissen in één tijd af, een werkelijk schitterend doelpunt. Nadat Gilissen nog eens voorlangs had besloten, liet Halen de teugels wat los en liet Paulussen aan de overkant zowaar een prima kans op de aansluitingstreffer liggen. Van dichtbij kopte hij een voorzet hopeloos over.

In de tweede helft kregen we een zelfde spelbeeld met opnieuw twee thuisdoelpunten. Mendez-Fernandez (beheerst) en Jelle Rykx (toch ook weer eentje om in te kaderen) waren de auteurs. Het hoefde echter niet meer zo en de bezoekers konden geen vuist van betekenis maken. De grensrechter besloot dan maar een handje te helpen door een overduidelijk buitenspel van Vandersmissen niet te vlaggen. De kapitein van een zieltogende ploeg was echter zo eerlijk de wenkende kans niet te benutten en besloot , naar de geest van de geleverde prestaties van zijn medemaats, naast het doel.
Door deze overwinning blijft Halen vlot meedraaien bovenaan. Volgende week volgt de moeilijke verplaatsing naar één van de concurrenten. Kolmont leverde in de heenwedstrijd een meer dan solide prestatie af en won toen niet onverdiend. Tijd voor revanche dus…

Ploeg : Claes, Puttenaers, Deferm (72′ Hulshagen), Schepmans, Blockx, Hegic A., Mendez-Fernandez, Rykx, Neven, Gilissen (86′ Peeters), Ruytinx (72′ Hegic M.)
Doelpunten : 15′ Blockx 1-0, 24′ Neven 2-0, 60′ Mendez-Fernandez 3-0, 64′ Rykx 4-0.
Gele kaart : Gilissen 

Met dank aan Ronnie Bastijns