Nu met Schoonbeek-Beverst de vogel schijnbaar is gaan vliegen met de titel kunnen heel wat ploegen zich toeleggen op het behalen van de tweede plaats. Halen en Henis maken daar deel van uit.

De bezoekers startten in deze wedstrijd het gretigst en onze jarige doelman Claes kreeg in de beginfase meer werk dan hem lief was. Op pogingen van Goffart en Streignart toonde hij zich eerst de sterkste.

Toen Streignart nogal vrij gemakkelijk topschutter Goffart kon vrijspelen was hij echter geklopt. Er waren toen nog geen 5 minuten gespeeld en de wedstrijd had al beslist kunnen zijn. Gelukkig was Jordy ook bij de pinken toen Haesen alleen voor hem opdook en diens schot in hoekschop verwerkte. Met een 0-1 als tussenscore bleef alles mogelijk. Gaandeweg herstelden de groentjes het evenwicht maar het was toch nog even wachten voordat Puttenaers doelman Goffin voor een eerste keer kon bedreigen. In het laatste kwartier drukte Halen meer en meer. Een doelpunt van Rykx werd afgevlagd voor buitenspel en dan was het aan Goffin om de meubelen te redden. Vooral Jelle Rykx moet een aantal keer serieus gevloekt hebben bij zoveel tegenwerk. De bezoekende doelman wou van geen wijken weten.

Na de koffie bleef Halen, op basis van het spel, op zoek gaan naar de verdiende gelijkmaker. Die kwam er toen M. Hegic een vrijschop van Rykx licht aanraakte en Goffin eindelijk te grazen nam. Je voelde nu zo aan dat er nog meer inzat en dat de 2-1 niet lang op zich zou laten wachten. Op het uur was het zo ver toen Puttenaers van op rechts Ruytinx bereikte die met het hoofd verlengde tot bij Gilissen. Lange Tuur bevestigde zijn verdienstelijke wedstrijd met een rake kopbal voor de 2-1. Je zou dan denken dat het moeilijkste achter de rug was maar niets was minder waar. Het was van in de netelige beginfase geleden dat Claes nog eens aan het werk werd gezet maar nu alle zeilen moest bijzetten op een schot van Ruette. Het was toch diezelfde Ruette die op een afvallende bal voor de gelijkmaker zorgde. De vervelende bots net voor de bal tegen de netten plofte liet Claes kansloos. Halen ging in het laatste kwartier opnieuw op zoek naar de overwinning. Gilissen en de ingekomen Wouter Neven vonden Goffin echter op hun weg en toen die laatste op een schot van A. Hegic toch verslagen leek, bracht de deklat redding. In de herneming besloot Jelle Rykx jammer genoeg naast.

Zo bleef het met een gelijkspel in een wedstrijd die al heel vroeg had beslist kunnen zijn in ons nadeel. Gelukkig stak Jordy Claes daar een stokje voor. Alhoewel hij zijn verjaardag niet kon vieren met een clean sheet verdient hij toch een dikke pluim op zijn (jarige) hoed. De rest van de ploeg leek zich na een aarzelend begin alleen dankzij zijn uitstekende tussenkomsten naar een misschien wel verdiende overwinning te kunnen knokken.

Ze kunnen Jordy best toch maar met een laat geschenk bedanken met een overwinning volgende week bij staartploeg Heers.

Ploeg : Claes, Puttenaers, Schepmans, A. Hegic, Blockx, Mendez-Fernandez, M. Hegic , Decatte (74′ Neven), Rykx, Gilissen (80′ Hulshagen), Ruytinx.
Doelpunten : M. Hegic en Gilissen.
Gele kaarten : Gilissen en Ruytinx