Om de aansluiting met de kop van het klassement niet te verliezen was vanavond winnen een must. Die taak werd volbracht al ging het niet zo makkelijk als de cijfers doen uitschijnen.

Al van in het prille begin leek Halen zijn tegenstander met de keel te grijpen. Het was Jody Peeters die Kryuchkov meteen vrij naar het doel liet lopen. Onze aanvaller werd echter nogal fel gehinderd in de afwerking. Scheidsrechter Jennart zag er echter geen graten in. Wie zijn wij dan in deze al zo moeilijke periode voor de arbitrage om hem ongelijk te geven ? Nee, we volgen de raad van de voetbalbond en zwijgen zedig….

De volgende mogelijkheden lieten even op op zich wachten. De bananenvoorzet van M. Hegic op het hoofd van Neven eindigde met een puike save van Lambrechts. Bij de daaropvolgende hoekschop van Rykx werd een volgende kopbal van M. Hegic net voor de lijn gered. De goede aanhef stokte in het tweede kwartier. Kwam het omdat de bezoekers zich beter instelden op ons spel of waren wij net wat te slordig geworden in de passing ? Er gebeurde in ieder geval weinig noemenswaardig tot Puttenaers en M. Hegic hun duivels ontbonden. Deze laatste zorgde eindelijk voor de verdiende 1-0 met een doelpunt dat vooral qua voorbereiding meer dan het wachten waard was. Wouter Neven was voor de rust nog kort bij een tweede treffer maar daar wou doelman Lambrechts niet van weten. Hij hield de bezoekers zo in de wedstrijd en dat was ook het maximum waar ze recht op hadden. Offensief stelde Hoeselt nauwelijks iets voor. Ook een paar listig getrapte hoekschoppen van Spruyt konden Jordy Claes nauwelijks verontrusten.

In de tweede helft was de eerste kans voor Puttenaers die in in één tijd over het doel besloot na een voorzet van Kryuchkov. Dat was meteen de laatste actie van onze spits.  De voor hem ingevallen Decatte was even later bijna succesrijk maar Lambrechts bleef zijn werk uitstekend opknappen. Ook Neven kreeg de bal  in dezelfde actie niet tegen de netten toen zijn schot werd gekeerd voor de lijn. Het geruststellend tweede doelpunt wou maar niet vallen, ook niet toen Jelle Rykx alleen voor de doelman opdook na een perfecte steal maar naast besloot. Zoals zo dikwijls valt het doelpunt dan aan de andere kant. Het was nu niet anders, toen Driesen voor de eerste maal tussen het kader trapte voor de bezoekers en zonder mededogen voor de 1-1 zorgde. Lang kon Hoeselt echter niet genieten van de gelijkmaker. Als Jelle Rykx zich achter een vrijschop mag zetten, kan je immers altijd iets verwachten. Lambrechts kon zijn pegel nog wel voor zich uitduwen maar was kansloos bij de herneming van Neven. Het leek de definitieve mokerslag want vooral Spruyt (own-goal) en Lambrechts (zeldzame maar fatale flater na een houdbaar schot van A. Hegic) leken groggy in de touwen te hangen. Het leidde Halen naar een ruim verdiende zege.

Opdracht dus volbracht. Zondag wacht de verplaatsing naar Bolderberg. De kersverse gepromoveerden zijn goede kennissen van Mendez-Fernandez en Kryuchkov., verleden seizoen nog ploeggenoten. Reden te meer om een extra tandje bij te steken.

Ploeg : Claes, Peeters, Deferm, Blockx (81′ Ruytinx),  Puttenaers, A. Hegic, Mendez-Fernandez, Rykx, M. Hegic (89′ Schepmans), Neven, Kryuchkov (61′ Decatte).

Doelpunten : 37′ M. Hegic 1-0, 70′ Driesen 1-1, 74′ Neven 2-1, 81′ Spruyt (own-goal) 3-1, 84′ A. Hegic 4-1

Gele kaarten : Kryuchkov, Blockx, Rykx.

Met dank aan Ronnie Bastijns