Goed voetbalweer, veel volk met de voorstelling van onze jeugdspelers, nieuwe truitjes, het leken allemaal prima voorbodes voor een leuke confrontatie tussen twee ploegen die hun goede rangschikking moesten wettigen en verdedigen. Marc Indeherberge diende aan thuiszijde echter nogal wat titularissen te missen. Ruytinx, Kruychkov, M. Hegic , Deferm en niet te vergeten D’Ignazio, zijn in dat lijstje toch niet de minsten.

In een evenwichtige eerste helft moesten we een kwartier wachten op het eerste doelgevaar. Jordy Claes weerde het schot van Tesch af in hoekschop. De thuisploeg dreigde pas voor de eerste keer na een half uur. De pegel van Mendez-Fernandez schroeide de vuisten van doelman Barée, een hoekschop werd ook zijn deel. “Ik kan dat nog beter”, moet Jelle Rykx gedacht hebben toen hij zich achter een vrijschop zette. Een loeier in de rechterhoek, Barée kansloos en een 1-0 voorsprong die zo een beetje uit de lucht kwam vallen maar desalniettemin toch afgedwongen werd met een schitterend doelpunt. Weeghmans dwong Claes nog tot een broodnodige redding net voor de rust om die kleinste voorsprong te behouden.

Na de pauze kwamen de bezoekers het best uit de kleedkamer en dat resulteerde vlug in de gelijkmaker. In een drieledige poging stonden Claes en lat eerst nog in de weg maar driemaal was ook hier blijkbaar scheepsrecht, 1-1 na nauwelijks 3 minuten en een beetje te slap verdedigen. Kolmont rook zijn kans en ging op zoek naar meer. Toch liet Mendez-Fernandez helaas dé mogelijkheid onbenut om de groentjes opnieuw op voorsprong te brengen toen hij alleen voor Barée naast besloot. Des te jammer omdat Kolmont na balverlies in ons middenveld vliegensvlug omschakelde met Jehaes als aanbrenger en Muls als afwerker die voor de 1-2 zorgde. Claes, die een puike match keepte hield Knaepen van een volgende treffer. In het laatste kwartier trachtte Marc Indeherberge met het inbrengen van Somers en Decatte de bakens nog te verzetten. Deze laatste stelde Barée op de proef met een goed schot maar het was toch iets te weinig om nog een puntje op te eisen. In het slot werd bezoeker Jehaes nog uitgesloten voor een akkefietje met Hegic maar de tijd was tekort om hiervan nog optimaal te kunnen profiteren. Het was integendeel Claes die de ingevallen Brouns nogmaals van de 1-3 hield.

Na een niet hoogstaande partij moeten we eerlijk kunnen toegeven dat Kolmont de niet onterechte winnaar was. Onze jongens deden echter wat ze konden en aan inzet was er zeker geen gebrek. Hopelijk keren er zo vlug mogelijk wat spelbepalende spelers terug uit kwetsuur. Volgende zondag staat de verplaatsing naar Zutendaal op het programma.

Doelpunt : Jelle Rykx

Ploeg : Claes, Schepmans, Peeters, Blockx, Hegic A., Puttenaers, Mendez-Fernandez, Rykx, Hulshagen (75′ Decatte), Neven, Gilissen (75′ Somers)

Gele kaart : Blockx, Claes