In het teken van volop experimenteren , speelwijzen uittesten en meerdere spelers aan bod laten komen is het resultaat van een vriendenwedstrijd niet zo belangrijk. Aan de andere kant, verliezen doet men ook niet graag. Dat bewees  Hans Vandenhoogen in de slotfase toen hij de met rood weggestuurde Jordy Claes in doel moest vervangen. Hij hield immers met een paar geslaagde tussenkomsten de 3-3 op het bord. Het waren de leukste en meest spannende momenten van deze oefenmatch, waarvoor onze dank beste Hans…..

Dat de bezoekers konden gaan rusten met een 1-2 voorsprong had veel te maken met wat hulp en pech van onze kant. Eerst liet Claes zich de bal ontfutselen door Yucel voor de 0-1 en vervolgens liet Jody Peeters een voorzet ongelukkig in eigen doel afwijken.  Tussendoor had Rykx wel voor de gelijkmaker gezorgd na een assist van Mendez-Fernandez. Veel doelgevaar noteerden we verder niet. Een schot van Blockx (naast) en een poging van Mendez op de lat, die ei zo na voor de gelijkmaker zorgde waren de hoogtepunten van een gezapige eerste helft.

In de tweede helft was het tijd voor een aantal wissels en in de beginfase ook de 1-3 met een gekruist schot van Smeets. De thuisploeg liet de moed echter niet zakken en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Muamer Hegic en de ingevallen Gilissen waren er al dicht bij en toen diezelfde Gilissen met een kopbal voor de verdiende 2-3 zorgde gaf dat de burger nieuwe moed om nog voor meer te gaan. Averbode kwam er af en toe nog eens uit op de tegenaanval maar toen Rykx foutief werd gestuit na een mooie actie met Blockx en Gilissen zorgde hij met zijn tweede van de avond via de stip voor de op dat ogenblik terechte 3-3.

In de slotfase ontsnapte Halen nog wel aan de 3-4 toen Claes terecht van het veld werd gestuurd en de scheidsrechter ook voordeel had kunnen geven aan de tegenpartij bij onze reeds uitgespeelde doelman. Zoals eerder aangegeven had Hans Vandenhoogen echter het laatste woord…..

Opstelling : Claes, Schepmans (80′ Verwichte), Reekmans, Peeters, Blockx, Hegic A. (46′ Vandenhoogen), Mendez-Fernandez, Decatte (46′ Jans), Somers (66′ Gilissen), Rykx, Hegic M.

Doelpunten : 10′ Yucel 0-1, 12′ Rykx 1-1, 26′ Peters 1-2 (og), 47′ Smeets 1-3, 75′ Gilissen 2-3, 85’Rykx 3-3 (strafschop).

Met dank aan Ronnie Bastijns