Vandaag ontvingen we Halveweg Zonhoven, een ploeg die zijn 3 wedstrijden had verloren maar wel met een score van 9 doelpunten voor en 12 tegen. Oppassen voor de aanvallers dus en zeker geen op voorhand gewonnen wedstrijd want trainer Luc Velkeneers kon om diverse redenen geen beroep doen op spelers als Rens Reynders, Kevin Verwichte, Tom Roelens en Tijs Vanderlinden. Er moesten dus zowel in de verdediging als in de aanval de nodige herschikkingen gebeuren.

De wedstrijd kwam eerder traag op gang en het bleek al vlug dat de bezoekers zich zo maar niet zouden laten afslachten. De eerste kans was wel voor Halen met een solo in de 5e minuut van Kilian Sheffield die 4 tegenstanders passeerde maar vervolgens te zwak in de handen van de doelman besloot.

De bezoekers reageerden met een tegenaanval die met een kopbal naast het doel van Daan Vlekken eindigde. Onmiddellijk daarna lanceerde Stef Cleeren een voorzet voor doel, maar er stond niemand om in te koppen en de bal ging voorlangs.

Even leek Halen het initiatief te nemen en we zagen een schot van Kilian Sheffield , gepakt door de doelman en vervolgens een knappe combinatie tussen Jochen Naert , Nick Dewijngaert en Jens Meekers die door laatstgenoemde werd naast besloten.

Maar rond het kwartier kwamen de bezoekers goed in de match. Zo moest doelman Daan Vlekken op een vrijschop ingrijpen voor een bezoekende aanvaller en even later was er een kordate ingreep nodig van Wannes Wijckaert om verder onheil te voorkomen. Gelukkig was er ook een vandaag weer zeer goede Maxime Windmolders die steeds op de goede plaats stond en zijn vertimmerde verdediging perfect wist te organiseren.

De Halense kansen werden schaars. Even voor het halfuur dwong Jens Meekers nog een corner af die door Stef Cleeren werd getrapt en door Kilian Sheffield ingeschoten, maar de bal werd afgeweerd.

Trainer Velkeneers bracht nu Jarne Van Esch en Kobe Triekels in voor Mil Vanherwegen en Nick Dewijngaert.

De bezoekende druk nam toe en we zagen twee cruciale tussenkomsten van Maxime Windmolders en een uitstekende kopbal van Kobe Triekels om onze verdediging te ontzetten.

Vlak voor het einde van de eerste helft was er een doorbraak van de bezoekers en een aanvaller ging alleen op ons doel af. Gelukkig stond Daan Vlekken paraat en hij kon het harde schot stoppen. Nog geen minuut later was Zonhoven weeral daar maar ditmaal ging het schot naast ons doel.

Het laatste woord was aan Jens Meekers die in de slotminuut hard over schoot.

We gingen rusten met een 0-0 stand en daar waren we niet ontevreden mee.

Tijdens de rust vroeg trainer Velkeneers om nog een tandje bij te zetten, nu ja tandje, een heel gebit had ook gemogen want de bezoekers waren een bijzonder taaie brok .

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met felle druk van de bezoekers.

Jacob Esquenet moest al onmiddellijk aan de bak op links om een bezoekende aanval te onderbreken. Tot het kwartier ging het nog min of meer gelijk op met van onze kant een aanval via Stef Cleeren die in hoekschop werd verwerkt, maar onmiddellijk daarna werd een bezoekende aanvaller afgezonderd voor ons doel . We zagen de bal al binnen , maar gelukkig bleef Daan Vlekken kalm en hij kon het harde schot van dichtbij nog net afweren. We hadden nog maar amper de tijd om vlug een hartklep te vervangen of Daan moest opnieuw aan de bak, ditmaal op een laag en hard schot dat hij knap uit de hoek haalde.

Halen vocht terug en wist voor korte tijd het evenwicht wat te herstellen. Stef Cleeren dwong een hoekschop af die echter niets opbracht en ook moest de bezoekende doelman nog eens ingrijpen voor Kilian Sheffield op een voorzet van Jens Meekers. Tenslotte was er oipnieuw een corner , genomen door Jens Meekers naar Stef Cleeren maar die zag zijn schot gesmoord in het pak.

De laatste 20 minuten hebben we hoofdzakelijk moeten verdedigen. Eerst pakte Daan Vlekken de bal uit de voeten van een doorgebroken verdediger die daarbij ten val kwam. Hevig protest en appel voor strafschop vanwege de bezoekers, onzin natuurlijk en de uitstekend leidende scheids, een romantisch uitziend figuur die sterk op Zlatan Ibrahimovic leek, alleen dat hij een paardenstaart had waar Ibrahimovic een man bun heeft en waarschijnlijk minder betaald, die vond het ook flauwe kul en liet doorspelen.

Kort daarna moest Daan alweer uitpakken met een uitstekende redding om een venijnig schot van dichtbij uit de hoek te ranselen en vervolgens was er een goede redding nodig van Jochen Naert die de bal in hoekschop verwerkte.

In de 86e minuut hadden we dan nog bijna succes toen de bezoekende doelman de bal op een knullige manier kwijtspeelde en Mil Vanherwegen het cadeau maar net naast schoot. Jammer, maar het zou niet echt verdiend zijn geweest.

Vlak voor affluiten moest Daan Vlekken dan nog maar eens in de voeten om de nul op het bord te houden.

En zo bleef het dus bij 0-0 , een stand die bij de rust ook al bereikt was en waarmee we niet ontevreden waren. Zonhoven bleek een taaie tegenstander die zich heel de wedstrijd dubbel plooide en soms tot op het randje ging, maar dat mag. Bij ons liep het wat minder dan gewoonlijk omdat de ploeg nogal vertimmerd was. De “gastspelers ” van de u17 hebben hun best gedaan en uitstekend meegedraaid onder soms moeilijke omstandigheden. Het kan ook niet altijd feest zijn en met 9 punten uit 4 wedstrijden kunnen we best leven.

De spelers: Daan Vlekken,Jacob Esquenet, Jens Meekers, Wannes Wijckaert, Mil Vanherwegen,Jochen Naert,Kilian Sheffield,Kobe Triekels,Maxime Windmolders,Wannes Forier, Nick Dewijngaert, Stef Cleeren, Jarne Van Esch

Trainer: Luc Velkeneers

Afgevaardigde : John Dsinter

Verslaggever: John Dsinter