Vandaag de laatste wedstrijd van de eerste competitie met een tweede plaats als inzet, mits een overwinning tegen en in Stevoort.

Trainer Luc Velkeneers bracht quasi dezelfde ploeg in het veld als die verleden week tegen leider Rooierheide zo succesvol was , dus dat zag er goed uit. Wat er niet zo goed uit zag was het speelveld, een soort tweedehands knollentuin, en we trokken dan ook onmiddellijk de conclusie : hier komt de weergaloze techniek van onze jongens nooit tot zijn recht!

De wedstrijd kwam traag op gang . Het spel was gelijkopgaand in de beginfase met§ ee’n actieve Jochen Naert op rechts.

Halen zorgde voor het eerste gevaar met een voorzet van Tijs Vanderlinden die net voor de neus van Jens Meekers door de doelman werd gepakt. Daarna waagde Mil Vanherwegen zijn kans op pas van Rens Reynders, maar hij zag zijn schot gepareerd door de doelman. De bal sprong terug tot bij Rens die in de herneming rakelings over het doel knalde.

De thuisploeg werd op zijn helft teruggedrongen en beperkte zich tot enkele sporadische tegenaanvallen die door onze verdediging echter kordaat werden afgeblokt. Zo zagen we een goede ingreep vcan Maxime Windmolders en een voorzet, even na het kwartier die door doelman Daan Vlekken werd geplukt voor een lok          ale aanvaller.

Halen kreeg de betere kansen met onder andere een hard schot van Jens Meekers op pas van Stef Cleeren dat net voorlangs ging. Het was slechts uitstel van executie want in de 20e minuut waagde Jochen Naert zijn kans met een hard schot. De bal werd afgeweerd maar belandde in de voeten van de goed gevolgde Tijs Vanderlinden die laag binnenschoot. 0-1

Er was nauwelijks afgetrapt of daar verscheen Tijs alweer voor het doel, maar ditmaal ging zijn schot over. En vlak daarna was er nog eens een kans voor Tijs, op voorzet van Jens Meekers, maar ook ditmaal knalde Tijs net over het doel. De wedstrijd had al gespeeld kunnen zijn! Het enige wat Stevoort hier tegenover zette was een tegenaanval die voorlangs het doel van Daan Vlekken werd besloten.

Daarna was het een tijd wachten op nieuwe kansen. Dat kwam zoals eerder vermeld door de slechte staat van het veld, maar ook door het fantasierijke fluitwerk van de arbiter, een romantisch uitziend figuur, die met zijn wapperende haardos wel wat op Beethoven leek. In tegenstelling echter tot de gezaghebbende en strenge componist produceerde onze scheids voortdurend valse noten en brak hij te pas en te onpas aanvallen af wegens imaginaire fouten en vermeend buitenspel. Echt dramatisch was dat valse gefluit niet , want behalve een lamentabele voetballer was Beethoven potdoof , en hij is daarbij ook nog eens dood (1770-1827), dus die hoorde het niet, maar voor ons was het wel vervelend.

Het einde van de eerste helft komt in zicht en daar zien we waarempel hoe Stevoort nog eens gevaarlijk wordt via een uitbraak die door Daan Vlekken echter wordt ontzet met de voet. Verder kwamen ze echter niet en dat was ook te danken aan het voortreffelijke verdedigende werk van Kevin Verwichte (al weken lang goed bezig) en kapitein Maxime Windmolders.

De laatste kans was voor Jens Meekers die zijn schot zag afgeweerd in corner door de doelman.

We gingen rusten met een verdiende 0-1 voorsprong die eigenlijk nog wat groter had kunnen zijn.

We stonden dan wel voor, maar een voorsprong van één doelpuntje blijft natuurlijk kwetsbaar en dat peperde trainer Luc Velkeneers zijn ploeg dan ook in. Zo snel mogelijk dat tweede doelpunt maken en waakzaam blijven op de tegenaanval van Stevoort.

Het bleken geen ijdele woorden want nauwelijks was de match weer op gang gefloten of de gastheren gingen in de aanval . Er was een kordate ingreep van Tom Roelens nodig om verder onheil te voorkomen en in de 3e minuut werd een Stevoortse aanval besloten met een knal tegen de paal van ons doel.

Het antwoord van Halen liet niet lang op zich wachten . Een mooie combinatie Tussen Maxime Windmolders, Jens Meekers en Tijs Vanderlinden eindigde met een schot tegen de paal van laatstgenoemde. Vlak daarna was er een wenkende kans voor Nick Dewijngaert na balverlies in de lokale verdediging , maar jammergenoeg schoot Nick voorlangs.

Even was het nu gedaan met de Halense aanvallen en Stevoort nam nu de touwtjes in handen. Keeper Daan Vlekken moest eerst een laag schot in corner verwerken en vervolgens zag hij een kopbal net over zijn doel gaan. Rond het kwartier moest Daan dan nogmaals ver zijn doel uit om een lokale doorbraak onschadelijk te maken en vlak daarna ging een schot maar net naast .

Stevoort bleef drukken en in de 22e minuut moest Kevin Verwichte aan de noodrem trekken , net buiten het strafschopgebied. Het kwam hem op geel te staan , maar erger was dat de daarop volgende vrijschop in de winkelhaak binnenvloog. 1-1

Even was onze ploeg aangeslagen en ei zo na kwamen we op achterstand op een hard schot van een Stevoortse aanvaller dat echter gelukkig voor ons via de onderkant van de lat weer in het veld kaatste.

Het was tijd voor Halen om zich te herpakken en dat deed de ploeg ook. Eerst waren er twee pogingen van Jochen Naert binnen 1 minuut met een schot dat werd gestopt en een kopbal die voorlangs ging. Daarna, op het half uur bediende Stef Cleeren zeer gepast Rens Reynders wiens schot in corner werd verwerkt. De door Stef feilloos getrapte hoekschop werd door Jochen Naert knap binnengekopt 1-2

Grote vreugde bij ons, maar erg lang duurde de pret niet want 5 minuten later kreeg Daan Vlekken een nogal harde terugspeelbal niet goed onder controle en de bal verdween onder zijn voet in het doel. 2-2

Het slechte veld was deels de oorzaak van deze stomme eigengoal en ook was Daan wat ongelukkig met zijn tussenkomst, maar we gaan nu niet flauw doen . Daan heeft tot nu toe een beresterk seizoen gespeeld en al heel wat punten voor de ploeg gered. Zoiets overkomt elke keeper wel eens. Kennelijk zat Sinterklaas vandaag op de reservebank bij Stevoort, goed vermomd dan wel want als we hem hadden herkend dan hadden we hem waarschijnlijk zijn staf in zijn dinges geramd.

Zo dacht waarschijnlijk ook Tijs Vanderlinden want die liep prompt na de tegentreffer tegen een gele kaart op wegens te hard inkomen op een tegenstander.

Halen drong nog wel aan om alsnog de drie punten mee naar huis te nemen en Kevin Verwichte kwam kort voor affluiten nog dicht bij een doelpunt maar zijn schot werd gepakt door de doelman.

Zo eindigde deze wedstrijd op een 2-2 gelijkspel. Alles bijeengenomen een correcte uitslag.

Stevoort maakte het ons bij momenten knap lastig en enkele van onze jongens kwaùen vandaag niet echt in de wedstrijd. Het spel was niet bijster goed, maar daar zat ook de staat van het veld voor iets tussen.

Onze conclusie over de voorbije competitie : na een aanvankelijk zwakke start en wat zoekwerk heeft Luc Velkeneers nu de juiste opstelling van de ploeg gevonden en de resultaten zijn wat betreft de laatste 7 wedstrijden zonder meer bevredigend. We hebben leuke wedstrijden gezien en de sfeer in de ploeg is goed. De jongens moeten zich blijven inzetten zoals ze nu doen en Beethoven en Sinterklaas zijn luizige voetballers en horen niet thuis in ons elftal.

Prettige kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar

 

De spelers : Daan Vlekken, Jacob Esquenet,Kevin Verwichte, Tom Roelens, Jens Meekers,Mil Vanherwegen,Jochen Naert, Nick Dewijngaert, Tijs Vanderlinden,Kobe Triekels,Maxime Windmolders,Rens Reynders, Stef Cleeren

Trainer: Luc Velkeneers

Afgevaardigde : John Dsinter

Verslaggever: John Dsinter