Wedstrijdverslag MD Halen-Bokrijk Sp U 21 dd 12.11.2016

Na een aarzelende competitiestart zit ons team nu duidelijk in de lift en dat blijkt ook uit de resultaten van de laatste wedstrijden waarin we 9 op 12 haalden, vaak met goed spel.

Vandaag kregen we Bokrijk Sp. op bezoek, een te duchten ploeg die al 40 doelpunten had gescoord. Fysiek waren we zwaar in het nadeel want van de 15 bezoekers waren er 8 van 19 en 20 jaar en ze staken ruw geschat gemiddeld zo’n anderhalve meter boven onze langste spelers uit, of toch minstens een meter. Maar daar trokken we ons niets van aan, niet iedere giraf voetbalt even goed!

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheids gingen de bezoekers in de aanval en keeper Daan Vlekken moest al dadelijk in de voeten .

Het antwoord van Halen kwam prompt via een actie op rechts via Jens Meekers die Mathias Reynders bereikte. Mathias bediende met een gemeten voorzet de mee opgerukte Mil Vanherwegen die met een schitterende omhaal in de vlucht binnenschoot. 1-0 na 2 minuten.

De bezoekers waren even van slag en Halen drukte door. Rens Reynders speelde Jacob Esquenet aan en diens voorzet werd op het nippertje in corner verwerkt. De door Stef Cleeren getrapte hoekschop werd ingekopt maar door een verdediger van de doellijn geveegd. En nog was het niet voorbij want een voorzet van Rens Reynders, knap bediend door Stef Cleeren, ging maar net voorlangs. Na een gewonnen duel kon nog maar eens Rens Reynders de bal naar Mil Vanherwegen sturen, maar diens venijnige schot ging net naast.

Een ijzersterk begin dus van onze jongens, maar daarna luwde de aanvalsdrift een beetje en de bezoekers kwamen opzetten. Eerst zagen we een sterke redding van doelman Daan Vlekken op een hard schot van dichtbij en op het kwartier haalde Daan de bal uit de voeten van een doorgebroken Bokrijkse aanvaller. Het zou niet d e laatste knappe ingreep worden van Daan die al een aantal weken bijzonder sterk staat te keepen.

De bezoekende druk duurde een kleine 10 minuten , maar daarna namen onze jongens het heft weer in handen en ze lieten Bokrijk alle hoeken van het veld zien.

Binnen twee minuten zagen we een afgemeten voorzet van Mathias Reynders naar Rens Reynders die door laatstgenoemde van dichtbij nipt over werd gekopt, vervolgens nogmaals een schot van Rens op voorzet van Jochen Naert , net naast en tenslotte een poging van Jochen zelf , gepakt door de doelman.

Op het halfuur was er dan nog een voorzet op links van nog maar eens Rens Reynders naar Jens Meekers die echter zijn schot naast zag gaan.

Trainer Luc Velkeneers bracht nu Glenn Pallen en Tijs Vanderlinden in en Stef Cleeren, zeer degelijk vandaag , en Mil Vanherwegen (wat een goal), mochten nu even rusten.

Even was het bibberen op een bezoekende tegenaanval , maar gelukkig was daar weer Daan Vlekken die knap redde met de voet. Het was het laatste wapenfeit van de bezoekers en dat was ook in hoge mate de verdienste van onze verdediging die letterlijk niets weg gaf. Aanvoerder Maxime Winmolders had zijn verdediging perfect georganiseerd en Kevin Verwichte onderscheidde zich door enkele kordate ingrepen. Tom Roelens, de rust zelve ,was steeds aanpeelbaar en maakte bijna geen fouten en wat dan te zeggen van de felle Jacob Esquenet. Zijn rechtstreekse tegenstander torende ongeveer 2 meter boven hem uit, maar Jacob stak hem gewoon in zijn zak.

Kortom, er werd goed gespeeld, met veel inzet en technisch verzorgd spel.

Er kwamen nog enkele kansen , allemaal voor Halen. Een schot van Mathias Reynders ging over, een kopbal van Rens Reynders op pas van Jens Meekers werd door de doelman met de voet afgeweerd en vlak voor affuiten van de eerste helft werd Rens Reynders door naamgenoot Mathias nog maar eens afgezonderd , maar zijn schot werd in extremis afgeblokt.

We gingen rusten met een kleine maar dik verdiende 1-0 voorsprong en dit na een speelhelft met een hoge amuzementswaarde.

Doorgaan zoals we bezig zijn was het devies voor de tweede helft, maar er was natuurlijk nog de tegenstander. Op je donder krijgen van een stelletje snotneuzen, vers uit het ei is natuurlijk onverteerbaar voor elke bejaarde , dus ook voor Bokrijk.

Onder het motto van “nu malen we die gastjes tot bietenpulp” gingen de bezoekers fel in het offensief.

Al meteen moest Daan een gevaarlijke voorzet onderscheppen , na balverlies in onze verdediging en even later werd onze doelman bij een tussenkomst gekwetst aan zijn linkeroog. Gelukkig bleef het oog nog net voldoende open om verder te kunnen spelen (Daan bedoelen we, niet zozeer het oog).

De bezoekers dwongen nog een corner af die onze doelman moest plukken en vlak daarna ging er een hard schot maar net naast. Gelukkig konden we in die beginfase van de tweede helft rekenen op een secure Tom Roelens, en Glenn Pallen speelde een sterke partij op links. Nog een keer, we zijn in de 65e minuut, moest Daan Vlekken nogmaals plat voor een laag en hard schot , maar daarna kregen we weer hetzelfde beeld als in de eerste helft, Halen nam opnieuw het initiatief en trok weer ten aanval.

Een verwarde situatie voor het bezoekende doel waarbij onderandere Jens,Rens en Jochen waren betrokken eindigde met een gelukje in de handen van de doelman en een laag hard schot van Tijs Vanderlinden werd in extremis in hoekschop verwerkt.

Nog geen minuut later waagde Tijs opnieuw zijn kans maar zijn schot van dichtbij kaatste op de doelman. De goedgevolgde Rens Reynders hernam maar op een onbegrijpelijke manier kaatste de bal over.

Tien minuten voor tijd was het weer bijna raak voor Rens toen hij zag dat de keeper ver uit zijn doel was gekomen. Nadat hij de bal had veroverd in een duel schoot Rens van ver op doel maar jammer genoeg ging de bal net naast. Scherp gezien dus van Rens maar die verlossende tweede treffer wilde maar niet vallen

We waren dus baas, maar toch bleef het bibberen, want nog eenmaal ontsnapten de bezoekers, maar gelukkig kon de ver uitgekomen Daan Vlekken nog redden met de voet.

We verdienden de overwinning en er waren nog 3 minuten te spelen maar toch kon het nog fout gaan. Trainer Luc Velkeneers bleef ijzig kalm maar uw verslaggever denkt een paar hartkleppen te moeten laten vervangen. De hele situatie deed een beetje denken aan de slag bij Midway in de Stille oceaan 4.6.1942 . Amerika kreeg daar de hele dag lang duchtig op zijn doos van de Japanners, maar in de blessuretijd doken daar nog net een paar overgebleven Amerikaanse vliegtuigjes op , juist op het moment dat alle Japanse toestellen op de vliegdekschepen stonden bij te tanken. Binnen de 5 minuten 3 vliegdekschepen naar de Filistijnen , al die Jappen met een natte broek en de oorlog verloren. Zo snel kan de boel om zeep gaan. Ze hebben er daar in Japan nu nog een trauma van heb ik zelf kunnen constateren in april. Dus dat weet u nu ook weer.

Is de wedstijd nu nog niet voorbij? Want dit was een poging om die laatste 3 minuten vol te lullen. Nee dus, maar wel de 90e minuut en daarin zien we een pas van Jochen Naert op Glenn Pallen met een vluchtschot van laatstgenoemde in het kruis binnen. Door iedereen gezien behalve door de overigens verdienstelijke scheids en jammer genoeg geen goal voor pechvogel Glenn die we deze fraaie treffer zeker hadden gegund.

Het was het laatste wapenfeit en we sleepten dus een kleine , felbevochten maar dik verdiende 1-0 overwinning uit de brand en dit met een ploeg waarin geen zwakke punten waren te vinden. De wedstrijd was een aangenaam kijkstuk met verzorge spel en vooral veel spelplezier.

Goed gedaan jongens, zo moet voetbal worden gespeeld.

Volgende week afspraak in en tegen Velm.

De spelers : Daan Vlekken,Jacob Esquenet,Kevin Verwichte,Tom Roelens, Jens Meekers,Mathias Reynders Glenn Pallen,Jochen Naert, Mil Vanherwegen, Tijs Vanderlinden,Maxime Windmolders, Rens Reynders, Stef Cleeren.

Trainer: Luc Velkeneers

Afgevaardigde : John Dsinter

Verslaggever : John Dsinter